Bananenplant - Musa

De Musa Bananenplant is een hippe plant met grote bladeren. De Bananenplant komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië, maar is vanwege de vruchten nu in veel tropische gebieden te vinden. De tropen haal in je huis met je eigen bananenboom.

+ Lees meer
Bananenplant - Musa
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
4 producten
 1. Musa bananenplant kamerplant
  Musa Dwarf Cavendish Bananenplant
  100 cm 21 cm
  € 1900 incl. BTW
 2. Musa stekjes 1
  Musa Acuminata Cheeka Stekje
  18 cm 6 cm
  € 400 incl. BTW
 3. Grote musa kamerplant
  Musa Dwarf Cavendish Bananenplant
  240 cm 45 cm
  € 26300 incl. BTW
 4. Musa Dwarf Cavendish
  Musa Dwarf Cavendish Bananenplant
  190 cm 34 cm
  € 18000 incl. BTW
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
4 producten

Bananenplant kopen

De Bananenplant, ook wel Musa, Bananenboom en Dwergbanaan genoemd, komt uit de familie Musaceae. De Musa geniet het liefst van veel zonlicht, minimaal 5 uur per dag. Ook verbruikt de plant, door de zonnige plek en de soort bladeren die veel water verdampen, veel water. Zorg dat de grond altijd licht vochtig blijft, en vooral niet opdroogt. In deze omstandigheden kan de plant vrij snel groeien. Wil jij een Bananenplant kopen? Lees dan snel verder!

 • Snelle groeier
 • Geschikt voor een standplaats dichtbij het raam
 • Grote groene bladeren
 • Onderhoud vergt enige kennis
 • Regelmatig sproeien
 • Verbruikt veel water
 • Blad scheurt snel
 • Stelt hoge eisen aan de lichtintensiteit

Hoe verzorg je de bananenplant?

Buiten de verzorgingspagina hebben we ook een filmpje die uitlegt hoe je deze kamerplant het beste kan verzorgen. 

 
 

Bananenplant soorten

Je kunt de Bananenplant vinden in verschillende soortjes. Zo zijn de Musa Basjoo, Musa Tropicana en de Musa Dwarf Cavendish erg populair. Deze Bananenplanten hebben grote groene bladeren. Daarnaast zijn de Musa Aeae en de Musa Variegata favoriete soortjes. Deze Bananenplanten hebben namelijk wit met groene bladeren, wat ze erg uniek maakt. De Bananenplant groeit erg snel en vormt regelmatig nieuwe scheuten onderin bij de stam. Zo kan jouw interieur in één klap vol staan met dit leuke soortje. 

Belangrijk! De Musa stoot snel oud blad af en maakt ook weer in korte tijd nieuw blad aan. Verwijder de oude bladeren van de Musa om zo zijn sierwaarde te behouden. Dit is een snel en natuurlijk proces waardoor de Musa plant hierdoor meer onderhoud en aandacht vraagt. Het is dus echt van groot belang om de oude bladeren te verwijderen anders wordt het uiterlijk van de Musa plant niet heel aantrekkelijk om naar te kijken.

Bananenplant stekjes

Een bananenplant kun je ook heel goed zelf gaan stekken. Een musa kan zelf stekjes krijgen die je van de moederplant af kunt halen om zelf te gaan stekken.

Hoe groot is een Bananenplant?

In ons assortiment kun je deze kamerplant vinden in verschillende formaten. Zo kun je bijvoorbeeld een mini Bananenplant kopen (stekje) in verschillende soortjes. Is dat nog iets te klein? Ga dan voor een maatje groter: de kleine Bananenplant. Wil jij echt gaan voor iets veel groters? Dan kun je bij ons de Bananenplant in het groot kopen. Zo vind je voor ieder plekje in je interieur een gepaste plant. Doordat de Bananenplant snel groeit, is jaarlijks verpotten geen overbodige luxe.

Waarom een Bananenplant kopen bij 123planten?

123planten is de specialist op het gebied van kamerplanten. Een kamerplant kopen via een webshop heeft als voordeel dat deze vers is. Bovendien hoef je geen moeite te doen om hem thuis te krijgen. Hierbij onderscheiden wij ons door de uitstekende bezorgservice. Zo weet je zeker dat je plant op het juiste moment geleverd wordt. Onze collega's nemen de tijd voor de levering en geven je tips over de Musa indien gewenst. Benieuwd naar onze Bananenplat reviews? Neem dan een kijkje bij de verschillende producten. Niet alleen deze product reviews zijn uitermate positief. Ook onze bedrijfsreviews bij Kiyoh en Google. 

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag met het zoeken naar de ideale kamerplant.