Chamaedorea - Mexicaanse dwergpalm

Je kunt een Chamaedorea palm kopen om je huiskamer mooi op te vullen. De Mexicaanse Dwergpalm is beschikbaar in verschillende formaten en te bestellen via de webshop.  

Filter

3 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. Chamaedorea elegans
  € 28,00 incl. BTW
  Chamaedorea elegans Mexicaanse dwergpalm
  80 cm 19 cm
 2. Palm Chamaedorea Metalica kopen bij 123planten
  € 53,00 incl. BTW
  Chamaedorea metalica Mexicaanse dwergpalm
  60 cm 22 cm
 3. Chamaedorea elegans
  € 37,00 incl. BTW
  Chamaedorea elegans Mexicaanse dwergpalm
  100 cm 24 cm
Filter

3 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Chamaedorea kopen

De Chamaedorea, ook wel Mexicaanse dwergpalm genoemd, is een klein blijvende palm uit de familie Arecaceae of Palmea. Het onderhoud van een Chamaedorea vergt enige kennis. Zo houdt deze kamerplant van indirect zonlicht. De palm plant komt het beste tot zijn recht voor een raam op het noorden. De grond van een Chamaedorea palm dient constant vochtig te blijven. 

 • Grote kamerplant
 • Snelle groeier
 • Niet giftig
 • Stelt hoge eisen aan de lichtintensiteit
 • De grond moet continue vochtig blijven
 • Krijgt snel bruine bladpunten

Chamaedorea FAQ


Waar komt de Chamaedorea vandaan?

De Chamaedorea komt oorspronkelijk uit Mexico, hiernaast is het een palmsoort die in verhouding tot andere palm soorten klein blijft. De combinatie van deze twee feiten hebben hem de bijnaam ‘Mexicaanse Dwergpalm’ opgeleverd.

Hoevaak moet je een Chamaedorea water geven?

Voldoende zodat zijn wortelkluit niet droog komt te staan. In de praktijk zal dit zomers neerkomen op ongeveer eens per vijf dagen en gedurende de koude winterperiode eens per twee weken.

Moet je een Chamaedorea vaak voeding geven?

Het is palm die niet veel additionele voeding verlangt, wil je hem toch bijvoeden dan raden wij hier Pokon palm voeding voor aan.

Is een Chamaedorea gevoelig voor ongedierte?

Bij een juiste verzorging is de Chamaedorea een plant die niet in verhoogde maten gevoelig is voor ongedierte zoals bladluis en spint.

Hoe groot wordt een Chamaedorea?

De bijnaam ‘’dwergpalm’’ zegt het al een beetje, ze groeien niet snel en ook niet tot grote hoogtes. De Chamaedorea Seifrizii kan rond de drie meter hoog worden, de rest blijft hangen bij maximaal anderhalve meter.

Hoeveel licht heeft een Chamaedorea nodig?

De stam van de Dracaena groeit niet meer, de uitlopers zijn de enige delen van de Dracaena die groeien. Afhankelijk van de verzorging en standplaats groeit een Dracaena langzaam tot normaal tempo.

Hoeveel water geef je een Dracaena?

Veel licht maar zonder direct zonlicht. De ideale standplaats voor deze kamerpalm is voor een raam gericht op het noorden. Bij een raam richting het oosten of westen kun je de Chamaedorea het beste 3 tot 4 meter van het raam plaatsen.

Is de Chamaedorea palm giftig?

Nee, de Chamaedorea is volledig veilig voor zowel huisdieren als kleine kinderen.

Is een Chamaedorea geschikt voor buiten?

Nee niet in het Nederlandse klimaat. Van nature groeit de Chamaedorea in de Mexicaanse buitenlucht, helaas is het hier een ander klimaat en is deze palm zodoende enkel geschikt voor binnen.