Chamaedorea - Dwergpalm

De Chamaedorea is een palm uit Mexico die klein blijft. 'Chamai' betekend op de grond en Dorea betekend geschenk. De Nederlandse naam is de Mexicaanse dwergpalm of bergpalm. Chamaedorea palmen komen uit de familie Arecaceae of Palmea.

  

+ Lees meer
Chamaedorea - Dwergpalm
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
5 producten
 1. Plant chamaedorea elegans
  Chamaedorea elegans Mexicaanse dwergpalm
  90 cm 18 cm
  € 2200 incl. BTW
 2. Chamaedorea-elegans-palm
  Chamaedorea elegans Mexicaanse dwergpalm
  45 cm 12 cm
  € 500 incl. BTW
 3. Chamaedorea elegans stekje
  Chamaedorea Elegans Stekje
  18 cm 6 cm
  € 300 incl. BTW
 4. 4CHMEBU14
  Chamaedorea metalica Mexicaanse dwergpalm
  75 cm 21 cm
  € 4900 incl. BTW
 5. Chamaedorea metallica
  Chamaedorea metallica Mexicaanse dwergpalm
  95 cm 26 cm
  € 9700 incl. BTW
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
5 producten

Chamaedorea kopen

De Chamaedorea, ook wel Mexicaanse dwergpalm genoemd, is een klein blijvende palm uit de familie Arecaceae of Palmea. Het onderhoud van een Chamaedorea vergt enige kennis. Zo houdt deze kamerplant van indirect zonlicht. De palm plant komt het beste tot zijn recht voor een raam op het noorden. De grond van een Chamaedorea palm dient constant vochtig te blijven. 

 • Blijft kleiner
 • Niet giftig
 • Stelt hoge eisen aan de lichtintensiteit
 • De grond moet continue vochtig blijven
 • Krijgt snel bruine bladpunten

Chamaedorea FAQ


 

Waar komt de Chamaedorea vandaan?

De Chamaedorea komt oorspronkelijk uit Mexico, hiernaast is het een palmsoort die in verhouding tot andere palm soorten klein blijft. De combinatie van deze twee feiten hebben hem de bijnaam ‘Mexicaanse Dwergpalm’ opgeleverd.

Hoevaak moet je een Chamaedorea water geven?

Voldoende zodat zijn wortelkluit niet droog komt te staan. In de praktijk zal dit zomers neerkomen op ongeveer eens per vijf dagen en gedurende de koude winterperiode eens per twee weken.

Moet je een Chamaedorea vaak voeding geven?

Het is palm die niet veel additionele voeding verlangt, wil je hem toch bijvoeden dan raden wij hier Pokon palm voeding voor aan.

Is een Chamaedorea gevoelig voor ongedierte?

Bij een juiste verzorging is de Chamaedorea een plant die niet in verhoogde maten gevoelig is voor ongedierte zoals bladluis en spint.

Hoe groot wordt een Chamaedorea?

De bijnaam ‘’dwergpalm’’ zegt het al een beetje, ze groeien niet snel en ook niet tot grote hoogtes. De Chamaedorea Seifrizii kan rond de drie meter hoog worden, de rest blijft hangen bij maximaal anderhalve meter.

Hoeveel licht heeft een Chamaedorea nodig?

De stam van de Dracaena groeit niet meer, de uitlopers zijn de enige delen van de Dracaena die groeien. Afhankelijk van de verzorging en standplaats groeit een Dracaena langzaam tot normaal tempo.

Hoeveel water geef je een Dracaena?

Veel licht maar zonder direct zonlicht. De ideale standplaats voor deze kamerpalm is voor een raam gericht op het noorden. Bij een raam richting het oosten of westen kun je de Chamaedorea het beste 3 tot 4 meter van het raam plaatsen.

Is de Chamaedorea palm giftig?

Nee, de Chamaedorea is volledig veilig voor zowel huisdieren als kleine kinderen.

Is een Chamaedorea geschikt voor buiten?

Nee niet in het Nederlandse klimaat. Van nature groeit de Chamaedorea in de Mexicaanse buitenlucht, helaas is het hier een ander klimaat en is deze palm zodoende enkel geschikt voor binnen.