- Surprise box - 6 stuks Voordeelbox€ 2400 € 1899
Welke kamerplanten maken het beste de lucht schoner?
Luchtzuiverende kamerplanten produceren zuurstof, verhogen de luchtvochtigheid en zuiveren de lucht. Niet elke plant is hiervoor even effectief. Hoeveel lucht een kamerplant kan zuiveren is afhankelijk van de soort en grootte van de plant. Welke luchtzuiverende plant het meest geschikt is voor jouw kamer lees je hieronder.
Onderstaande luchtzuiverende planten zijn in opdracht van Air So Pure door Fytagoras onderzocht op hun luchtzuiverende werking. Deze kamerplanten soorten zijn wetenschappelijk bewezen sterke luchtzuiverende kamerplanten omdat zij in staat zijn schadelijke stoffen binnen een bepaalde tijd te verwijderen.
Luchtzuiverende Areca(Goudpalm)
Areca's zijn prachtige palmen met een luchtzuiverende werking. Deze luchtzuiverende plant kan veel schadelijke stoffen verwijderen en hij doet dit bovendien in een rap tempo. Omdat de Areca veel bladvolume heeft, zorgt deze luchtzuiverende kamerplant ook voor veel verdamping. Hierdoor stijgt de luchtvochtigheid. Af en toe een bruin bladpuntje zul je voor lief moeten nemen, maar kun je er gewoon afknippen.
Areca assortimentLuchtzuiverende Spathiphyllum(Lepelplant)
Wil jij een plant met bloemen in huis die ook nog bijdraagt aan onze gezondheid? Dan is de Spathiphyllum de ideale match! Deze luchtzuiverende kamerplant wordt ook wel Lepelplant genoemd vanwege zijn prachtige witte bloemen. Heb jij weleens last van droge ogen? Dan is dit de perfecte plant voor jou. In 2007 werd de Spathiphyllum namelijk de bureauplant van het jaar, vanwege zijn gunstige eigenschappen. De perfecte luchtzuiverende kamerplant dus.
Spathiphyllum assortimentLuchtzuiverende Varens
Varens zoals de Nephrolepis, Asplenium en Phlebodium zeer geschikte luchtzuiverende planten. De Nephrolepis blijkt uit verschillende onderzoeken zelfs de beste plant voor het verwijderen van verschillende stoffen. Maar deze varen doet meer dan alleen de lucht zuiveren, hij verhoogt ook de luchtvochtigheid.
Varen assortimentLuchtzuiverende Dracaena Marginata(Drakenbloedboom)
Niet elke Dracaena is even geschikt als het gaat om effectieve luchtzuivering. Vooral de Dracaena Marginata blijkt een geschikte kandidaat. Alhoewel de plant iets minder bijdraagt aan de luchtvochtigheid, is hij wel effectief in het verwijderen van ongezonde stoffen in huis. Daarnaast behoudt deze binnenplant zijn sierwaarde langer, hij heeft matig water nodig en kan goed staan op een locatie met wat minder licht.
Dracaena Marginata assortimentLuchtzuiverende Hedera(Klimop)
Een hangplant die we allemaal kennen is de Hedera, ook wel bekend als klimop. Maar wist je dat dit ook een effectieve luchtzuiveraar is die bovendien eenvoudig is in onderhoud? Af en toe het blad besproeien komt de gezondheid van de plant ten goede en bevordert verdere waterverdamping in jouw woning.
Luchtzuiverende Calathea(Pauwenplant)
De Calathea staat bekend als de Pauwenplant vanwege zijn prachtige paars/groene bladeren. Deze bladeren hebben een leuke eigenschap, ze bewegen namelijk. 's Avonds vouwen de bladeren zich bijeen en in de ochtend zal het blad zich weer ontplooien. Het is een luchtzuiverende kamerplant die minder goed tegen een stootje kan, maar wel een plant die zijn uiterste best doet om jouw leefomgeving te verbeteren. Ook de Calathea behoort dus tot de luchtzuiverende planten.
Calathea assortimentAir So Pure
Bovenstaande luchtzuiverende planten soorten zijn geselecteerd en getest door Air So Pure vanwege hun luchtzuiverende eigenschappen. Wil je weten wat de luchtzuiverende planten van Air So Pure voor jou kunnen betekenen, kijk dan op hun website.
Air So PureVoordelen
- Luchtzuivering; het verwijderen van schadelijke stoffen
- Verminderen van branderige ogen en hoofdpijn
- Verhoogt de luchtvochtigheid door waterverdamping
- Zuurstofverrijking door CO2 om te zetten in O2
- Decoratief en dragen bij aan een aangename leefomgeving
Nadelen
- Planten die bijdragen aan een hogere luchtvochtigheid vragen meer onderhoud omdat ze vaker water nodig hebben.
- Vooral snelgroeiende planten blijken veel schadelijke stoffen te verwijderen, maar je dient hierbij wel vaker het oude blad te verwijderen.