Zamioculcas - ZZ-plant

De Zamioculcas is een populaire plant en gemakkelijk in onderhoudt doordat hij water opslaat in zijn wortels en stam. Hierdoor hoef je de plant minder vaak water te geven. De Zamioculcas wordt ook wel de ZZ-plant of Emerald palm genoemd. De plant vindt zijn oorsprong in Zanzibar, Kenia en Madagaskar.

+ Lees meer
Zamioculcas - ZZ-plant
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
6 producten
 1. Zamioculcas Zamiifolia
  Zamioculcas Zamiifolia ZZ-plant
  110 cm 24 cm
  € 5200 incl. BTW
 2. Zamioculcas zamiifolia-
  Zamioculcas Zamiifolia ZZ-plant
  65 cm 17 cm
  € 1700 incl. BTW
 3. Leuke kamer plant
  Zamioculcas Zamiifolia ZZ-plant
  100 cm 21 cm
  € 3800 incl. BTW
 4. Zamioculcas kamerplant online kopen bij 123planten
  Zamioculcas Zamiifolia ZZ-plant
  45 cm 14 cm
  € 1400 incl. BTW
 5. Zamioculcas raven
  Zamioculcas Zamiifolia 'Raven'
  50 cm 14 cm
  € 2000 incl. BTW
 6. Zamioculcas plant
  Zamioculcas Zamiifolia ZZ-plant
  110 cm 27 cm
  € 6900 incl. BTW
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
6 producten

Zamioculcas kopen

De Zamioculcas staat ook wel bekend als de Emeraldpalm of ZZ-plant. Deze kamerplanten verbruiken weinig water en staan hierdoor het liefst weken droog. In de winter mag de grond zelfs meer dan een maand droog staan. Dit omdat de zz-plant water opslaat in zijn stam. De Zamioculcas stelt weinig eisen aan de lichtintensiteit. De plant vindt zijn oorsprong in Zanzibar, Kenia en Madagaskar. Wil jij een een Zamioculcas kopen? Lees dan snel verder!

 • Makkelijke kamerplant
 • Kan lang zonder water
 • Zelden last van ziektes
 • Buiten bereik van huisdieren plaatsen
 • Bezwijkt onder eigen gewicht bij te veel licht

Zamioculcas soorten

In ons assortiment vind je de ZZ-plant in verschillende formaten. Zo kun je bijvoorbeeld een een Zamioculcas mini kopen. Is dat nog iets te klein? Ga dan voor een maatje groter: de Zamioculcas klein. Wil jij echt gaan voor iets veel groters? Dan kun je bij ons de Zamioculcas in het groot vinden. Je kunt de ZZ-plant ook zelf groot laten groeien. Een grotere pot is hierbij belangrijk. Een grotere plantenbak stimuleert de groei, verhoogd de gezondheid van de ZZ-plant en creëert een grotere waterbuffer.

Zamioculcas stekken

De Zamioculcas heeft vele verschillende soorten maar de bekendste zijn de Zamiifolia Zamioculcas en de Zamioculcas Zenzi. Beide planten kun je stekken. Je kunt de ZZ-plant stekken door middel van een stengelstek en scheuren. Bij een stengelstek snij je een stengel af en plaats je deze in een pot met vochtige aarde. Houdt de grond vervolgens lichtvochtig. Na verloop van tijd vormt de stek een wortelstok, waaruit nieuwe stengels en bladeren gaan groeien. De Zamio scheuren doe je door door de plant uit de pot te halen en voorzichtig de wortels uit elkaar te halen. 

Waarom een  Zamioculcas kopen bij 123planten?

123planten is de specialist op het gebied van kamerplanten. Een kamerplant kopen via een webshop heeft als voordeel dat deze vers is. Bovendien hoef je geen moeite te doen om hem thuis te krijgen. Hierbij onderscheiden wij ons door de uitstekende bezorgservice. Zo weet je zeker dat je plant op het juiste moment geleverd wordt. Onze collega's nemen de tijd voor de levering en geven je tips over de Zamio indien gewenst. Benieuwd naar onze ZZ-plant reviews? Neem dan een kijkje bij de verschillende producten. Niet alleen deze product reviews zijn uitermate positief. Ook onze bedrijfsreviews bij Kiyoh en Google. 

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag met het zoeken naar de ideale kamerplant.