Rhapis - Bamboepalm

De Rhapis is een echte schaduwplant. De plant heeft blad met veel bladgroenkorrels, waardoor de plant verder van het raam het kan overleven. De palm verbruikt, door de schaduwplek, weinig water. Rhapispalmen groeien van oorsprong in Zuidoost-Azië en delen van China. De palm heeft een kenmerkende stam, en wordt hierdoor ook wel Bamboepalm of stokpalm genoemd.

+ Lees meer
Rhapis - Bamboepalm
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
5 producten
 1. Rhapis-excelsa
  Rhapis excelsa Stokpalm
  140 cm 30 cm
  € 14500 incl. BTW
 2. Rhapis palm 2 1
  Rhapis excelsa Stokpalm
  90 cm 21 cm
  € 6100 incl. BTW
 3. Rhapis Excelsa
  Rhapis Excelsa Stokpalm
  120 cm 27 cm
  € 10000 incl. BTW
 4. Rhapis palm 1
  Rhapis excelsa Stokpalm
  160 cm 34 cm
  € 19400 incl. BTW
 5. Rhapis excelsa palm
  Rhapis Excelsa Stokpalm
  90 cm 24 cm
  € 8000 incl. BTW
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
5 producten

Rhapis kopen

De Rhapis, ook wel Bamboepalm of stokpalm genoemd, is een echte schaduwplant. De plant heeft blad met veel bladgroenkorrels, waardoor de plant verder van het raam het kan overleven. De palm verbruikt, door de schaduwplek, weinig water. Deze schaduw palm behoort tot de plantenfamilie van Arecaceae, ook wel Palmea. Deze groeien oorspronkelijk in Zuidoost-Azië en delen van China. Wil jij een Rhapis Excelsa kopen? Lees dan snel verder!

 • Makkelijke kamerplant
 • Gaat nooit hangen
 • Plant die het minste zonlicht nodig heeft t.o.v. andere planten
 • Langzame groeier
 • Mag niet met de wortels in het water staan

 

Rhapis (Stokpalm) soorten

In ons assortiment vind je verschillende soorten Bamboepalmen. Zo bieden wij de Rhapis Excelsa aan, deze kamerplant heeft mooie donkergroene bladeren die voortkomen uit meerdere sierlijke stengels. Daarnaast vind je in ons assortiment de Rhapis Humilis, deze lijkt erg op de Rhapis Excelsa en de Rhapis Multifida. Zo zit er voor iedereen een passend soort bij. 

Hoe groot wordt een Rhapis?

De Bamboepalm is te verkrijgen in verschillende formaten. Zo vind je in ons assortiment de mini Bamboepalm Dit is een klein stekje in verschillende soortjes. Ben jij op zoek naar een maatje groter? Ga dan voor de kleine Bamboepalm. Daarnaast vind je in ons assortiment een grote Rhapis vanaf 90 centimeter tot en met 2,30 centimeter hoog. Je kunt de Bamboepalm ook zelf laten groeien, een grotere pot is hierbij belangrijk. Een grotere plantenbak stimuleert de groei, verhoogd de gezondheid van de plant en creëert een grotere waterbuffer. 

Waarom een Rhapis kopen bij 123planten?

123planten is de specialist op het gebied van kamerplanten. Een kamerplant kopen via een webshop heeft als voordeel dat deze vers is. Bovendien hoef je geen moeite te doen om hem thuis te krijgen. Hierbij onderscheiden wij ons door de uitstekende bezorgservice. Zo weet je zeker dat je plant op het juiste moment geleverd wordt. Onze collega's nemen de tijd voor de levering en geven je tips over de Bamboepalm indien gewenst. Benieuwd naar onze Rhapis reviews? Neem dan een kijkje bij de verschillende producten. Niet alleen deze product reviews zijn uitermate positief. Ook onze bedrijfsreviews bij Kiyoh en Google. 

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag met het zoeken naar de ideale kamerplant.