Rhapis - Stokpalm

De Rhapis is een echte schaduwplant. De plant heeft blad met veel bladgroenkorrels, waardoor de plant verder van het raam het kan overleven. De palm verbruikt, door de schaduwplek, weinig water. Rhapispalmen groeien van oorsprong in Zuidoost-Azië en delen van China. De palm heeft een kenmerkende stam, en wordt hierdoor ook wel Bamboepalm of stokpalm genoemd.

Lees meer Lees minder
Rhapis - Stokpalm
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
5 producten
 1. Rhapis Excelsa
  Rhapis Excelsa Stokpalm
  150 cm 30 cm
  € 16000 incl. BTW
 2. Rhapis excelsa palm
  Rhapis Excelsa Stokpalm
  110 cm 24 cm
  € 7100 incl. BTW
 3. Rhapis Excelsa
  Rhapis Excelsa Stokpalm
  130 cm 27 cm
  € 10000 incl. BTW
 4. Rhapis palm 2 1
  Rhapis excelsa Stokpalm
  90 cm 21 cm
  € 5800 incl. BTW
 5. Grote rhapis plant
  Rhapis excelsa Stokpalm
  260 cm 55 cm
  € 80400 incl. BTW
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
5 producten

Rhapis kopen

Het kopen van een Rhapis brengt vele voordelen met zich mee. Zo is er geen enkele kamerplant die donkerder kan staan dan de Rhapis. Plaats je de Rhapis op een donkere plaats met weinig zonlicht dan zal de plant zijn mooie donkergroene kleur behouden. Plaats je de palm liever op een lichte plaats, laat hem dan geleidelijk wennen aan direct zonlicht. Hierbij kan het blad van de Rhapis iets lichter van kleur worden. Online een Rhapis kopen? Wij leveren grote Rhapissen tot wel 4 meter.

 • Makkelijke kamerplant
 • Gaat nooit hangen
 • Plant die het minste zonlicht nodig heeft t.o.v. andere planten
 • Langzame groeier
 • Mag niet met de wortels in het water staan

Rhapis (Stokpalm) FAQ


Waar komt de Rhapis vandaan?

De Rhapis vindt zijn oorsprong in Zuidoost-Azië en bepaalde delen van China. De Rhapis palm heeft in tegenstelling van andere palmen een kenmerkende stam structuur, hier dankt de Rhapis ook zijn bijnamen ‘’Stokpalm’’ en ‘’Bamboepalm’’ aan.

Is de Rhapis een makkelijke kamerplant?

Ja, het is een kamerplant die uitermate geschikt is voor een standplaats verder van het raam, op een plek in de schaduw. Zo kan hij als één van de beste kamerplanten tegen een lage lichtintensiteit en verlangt hierbij enkel dat zijn grond constant licht vochtig blijft.

Hoe snel groeit een Rhapis?

De Rhapis palm groeit van nature langzaam, dit komt mede doordat hij veelal verder van het raam staat en zodoende ook een minder lichtintensiteit tot zich neemt.

Hoeveel water geef je een Rhapis palm?

Voldoende zodat de grond rondom de wortelkluit licht vochtig blijft. Hiermee worden de natuurlijke omstandigheden van de Rhapis palm het beste nagebootst. Voorkom ten alle tijden dat de grond drijfnat is of komt uit te drogen.

Waarom worden de bladpunten van mijn Rhapis bruin?

Het is een natuurlijk verschijnsel dat de gekartelde bladuiteinden na verloop van tijd bruin worden, je kunt dit het beste bijknippen met een kartelschaar. Helaas is er tegen deze verbruining niets te doen.

Is de Rhapis palm wel of niet giftig?

Nee, de Rhapis is net als andere palmen niet giftig. Zodoende is het een verantwoorde keuze om deze palm te plaatsen in combinatie met kleine kinderen en/of huisdieren.

Hoe donker kan een Rhapis?

De Rhapis kan op een afstand van maximaal 5 meter van een raam op westen of oosten. Indien het een grote raampartij richting het zuiden is kun je de Rhapis op een afstand van maximaal 7 meter plaatsen. Houdt hierbij rekening met externe factoren zoals zonwering, melkglas, gordijnen en andere elementen die de lichtinval verminderen.

Is een Rhapis palm een geschikte kantoorplant?

Ja, zeker gezien het feit dat de Rhapis een sterke palm is die het goed doet op een plek verder van het raam. Niet elk kantoor heeft overal ramen of er is automatische zonwering aanwezig, ook voor deze kantoren biedt de Rhapis de ideale invulling. Het is niet zo dat een Rhapis in een ruimte kan staan zonder enige vorm van natuurlijk licht, elke plant heeft zonlicht nodig.