Kamerplanten snoeien?

Kamerplanten snoeien heeft een aantal voordelen:

  • Licht kan beter doordringen; zodat ook in de kern groei wordt gestimuleerd
  • De kamerplant blijft compact, waardoor deze er mooier uitziet
  • Het snoeien van dood of ongezond materiaal zal nieuwe groei stimuleren
  • Snoeien leidt bij sommige planten tot vertakkingen waardoor deze binnenplanten voller worden
Snoei spullen kopen
Clusia snoeien

Aralia knippen

Wanneer snoeien?

Het snoeien van kamerplanten kan gedurende de lente zomer en herfst. Snoeien in de winter is niet aan te raden, omdat de kamerplant dan in 'rust' is. Wij adviseren om te snoeien voordat de kamerplant in rust gaat. Zo zal meer licht tot in de kern doordringen in de donkere wintermaanden.


Palmen, Cycassen of varens snoeien.

Deze kamerplanten groeien vanuit een kern of stam. Dit groei punt mag niet gesnoeid worden. Wel mogen de bladeren van de stam geknipt worden. Bij deze binnenplanten worden de onderste bladeren op den duur lelijk. In het midden zal nieuw blad ontstaan. Bij kleinere Areca palmen is niet altijd de stam zichtbaar. Maar dode bladeren kunnen gerust worden verwijderd.

Areca snoeien

Ficus snoeien

Ficussen 

Ficussen gaan 'bloeden' na het snoeien. Het witte sap dat hierbij vrijkomt is irriterend voor de huid, draag hiervoor handschoenen om irritatie te voorkomen. Stop vervolgens het 'bloeden' met sigaretten as. Snoei een Ficus bij voorkeur in het najaar net achter het blad. 


Grote kamerplanten op vertakte stammen

Dracaena's,ficussen of schefflera's kunnen onder de juiste omstandigheden snel groeien. De uitlopers die ontstaan kunnen het beste in de kruin worden terug gesnoeid. Dit voorkomt dat de kamerplanten buiten de kruin gaan vertakken. Dit maakt de kamerplant minder mooi.

Grote kamerplanten assortiment
Schefflera snoeien

  1. Snoeischaar
    € 15,00 incl. BTW