Bezorging & retourneren

Wij bezorgen de bestelling op de dag die jou het beste schikt. Hiervoor hebben wij verschillende verzendmethoden om elke product op de juiste wijze te leveren. Zo kan een kleine plant per pakketdienst en een grote plant met ons eigen transport.


Per koerier: Nederland & België

Per koerier gratis vanaf €60,-
Bestellingen onder de €60,- verzenden wij voor €4,95 in Nederland en €8,- in Belgïe. Je kunt zelf een bezorgdatum aangeven in het bestelproces, een tijdsdeel afspreken is hierbij helaas niet mogelijk. De koeriersdienst heeft niet de mogelijkheid om van te voren te bellen. Jouw planten zijn uitstekend beschermd tijdens transport in een op maat gemaakte doos. De kans op schade is hierbij vele malen kleiner dan vervoer met een normale personenauto. In de avond op de dag voor aflevering ontvang je een track en trace van de vervoerder.

DPD zal op de dag van bezorging een verwacht aflevermoment in een tijdsblok van 1 uur e-mailen. Bij afwezigheid kan worden doorgegeven of je de bestelling wilt ophalen bij een afhaalpunt, laten afleveren op een ander adres of je kan goedkeuring geven om de bestelling achter te laten (bijvoorbeeld in de tuin).

De punten op een rijtje:

 • DPD €4,95 (NL) €8,- (BE)
 • Gratis bezorging vanaf €60,-
 • Kies een eigen bezorgdag
 • Geleverd tot aan de voordeur
 • Vakkundig verpakt
Ingepakte planten 123planten

Transport 123planten

Het transport van 123planten met adviseur & installatie op locatie.
De bestelde binnenplanten zullen op de juiste locatie geheel opgemaakt geleverd worden, mits hiervoor gebruik is gemaakt van onze verpotservice en alle benodigdheden besteld zijn. Ook zal de adviseur ter plaatse de belangrijkste verzorgingstips toelichten.

Bij bestellingen onder de €60,- bedragen de kosten maximaal 4,95 afhankelijk van de postcode en de gekozen dag. Bij bestellingen vanaf €60,- is deze service gratis in ons servicegebied (zie afbeelding). Buiten ons servicegebied kost dit €29,- in Nederland. 

De mogelijke leverdagen zijn afhankelijk van de postcode en worden vermeld wanneer de adresgegevens bij het afrekenen zijn ingevuld.

 • Nederland en België
 • Leverdatum afhankelijk van de postcode. 
 • Ontvang een dag voor levering een tijdsframe van 2 uur. 
 • Ontvang een update per e-mail +/- 20min voor levering.
 • Plaatsing op gewenste locatie
 • Klik hier voor onze verpotservice als je een plant & pot aanschaft. 
 • Advies
Eigen transport 123planten

Levertijden

Bij elk product wordt de eerst mogelijke leverdag vermeld. Je kan zelf een gewenste bezorgdag aangeven vanaf deze datum. Je ontvangt bericht van 123planten wanneer de bestelling is verzonden. Deze kan je de volgende werkdag verwachten, in uitzonderlijke gevallen een werkdag later. Koeriersdiensten leveren tot aan de voordeur.

Vertraagde levertijden

Niet op voorraad
Indien de kamerplant, plantenbak of accessoire niet tijdig leverbaar is zal er contact worden opgenomen. Er kan hierbij een latere leverdatum worden afgesproken, geld terug, of een alternatief.

Transport 123planten
Wij zijn afhankelijk van de drukte. Het is daarom niet altijd mogelijk om binnen 3 dagen te leveren, indien dit het geval is zal er contact met je worden opgenomen. 

Nachtvorst
Indien er nachtvorst is voorspeld stellen wij de bestelling uit tot het weer de levering zonder risico toelaat. Tenzij de door jou bestelde plant of product hiertegen bestand is.


Onderstaande voorwaarden hebben betrekking op levering binnen Nederland (inclusief waddeneilanden) en België.

Annuleren

Indien je een bestelling hebt geplaatst is deze te annuleren totdat het product verzonden is. Je stuurt hiervoor een e-mail naar info@123planten.nl met het ordernummer van je bestelling. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met je op. Wanneer het product nog niet is verzonden krijg je het aankoopbedrag binnen 7 dagen teruggestort.

Leveringsgarantie

Wij besteden alle mogelijke zorg aan het opsturen van onze producten. Is de plantenbak of kamerplant toch beschadigd aangekomen? Stuur ons een foto van de beschadiging en in overleg bekijken wij wat de beste optie is: omruilen of compenseren.

Voor alle artikelen geldt de wettelijke garantie. Indien van toepassing geldt daarnaast ook nog een langere fabrieksgarantie. Deze eventuele fabrieksgarantie doet niets af aan een wettelijke garantie.

Geschillencommissie

Onze klanten hebben toegang tot een onafhankelijke geschillencommissie. Je kan deze benaderen via de volgende site: website van geschillencommissie.

Herroeping

Deels ingevuld modelformulier voor herroepping downloaden

(Bloeiende) planten / verse planten die kunnen bederven binnen de bedenktermijn, zoals sommige binnenplanten en hydrocultuurplanten kunnen niet worden geretourneerd. Wij leveren uitsluitend 100% kwaliteitsproducten. Indien je van mening bent een plant te hebben ontvangen welke niet aan de kwaliteitsverwachting voldoet, neem dan contact met ons op. Wij verzorgen altijd een passende oplossing.

De overige producten, zoals plantenbakken, kan je binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop je of een door jou aangewezen derde - die niet de vervoerder is - het goed fysiek in bezit krijgt. 

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, vragen wij je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post, of e-mail) op de hoogte stellen van je beslissing om de overeenkomst te herroepen. Gebruik hiervoor onderstaande contactgegevens:

123planten
Tweede Tochtweg 98
2913 LS Nieuwerkerk aan den IJssel

0854012700
info@123planten.nl

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende jouw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. Je kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om de herroeping aan ons kenbaar te maken, maar gebruik van dit formulier is niet verplicht. Europees modelformulier voor herroepping downloaden

Gevolgen van de herroeping

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten die ten gevolge van jouw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd. Voor zulke terugbetaling zullen er geen kosten in rekening worden gebracht.

Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat het termijn van 14 dagen is verstreken.

De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening. De kosten worden geraamd op een maximum van ongeveer 9 EUR. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en het werking van de goederen vast te stellen.