Monstera - Gatenplant

De Monstera is direct te herkennen aan zijn opvallende uiterlijk. Hij staat bekend om zijn gaten en wordt daarom gatenplant genoemd. Deze populaire kamerplant is afkomstig uit de tropische regenwouden van Zuid-Amerika en gemakkelijk in onderhoudt. De Monstera maakt van elk interieur een indoor jungle.

Lees meer Lees minder
Monstera - Gatenplant
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
14 producten
 1. Philodendron-monstera-pertusum-24
  Monstera Pertusum Gatenplant
  120 cm 24 cm
  € 5000 incl. BTW
 2. Philodendron Monstera gatenplant kopen
  Monstera Gatenplant
  75 cm 21 cm
  € 1700 incl. BTW
 3. Kokodama monstera minima
  Kokodama Monstera Minima
  30 cm 17 cm
  € 2500 incl. BTW
 4. Monstera-obliqua-stekje
  Monstera Adansonii Stekje
  12 cm 6 cm
  € 500 incl. BTW
 5. 4phpebu08 1
  Philodendron Monstera Gatenplant
  70 cm 30 cm
  € 6000 incl. BTW
 6. Monstera obliqua kamerplant 1 1
  Monstera Adansonii Monkey Mask
  30 cm 12 cm
  € 900 incl. BTW
 7. Monstera obliqua kamerplant 2
  Monstera Adansonii Monkey Mask
  60 cm 16 cm
  € 3800 incl. BTW
 8. 4phpemk14 1 1
  Monstera Gatenplant
  170 cm 32 cm
  € 19000 incl. BTW
 9. Kamerplant populair op instagram
  Monstera Adansonii Monkey Mask
  25 cm 17 cm
  € 1700 incl. BTW
 10. 4phpebu14 1 1 1
  Philodendron Monstera Gatenplant
  45 cm 12 cm
  € 1000 incl. BTW
 11. Philodendron monstera 1
  Philodendron Monstera Gatenplant
  75 cm 24 cm
  € 3800 incl. BTW
 12. Monstera karstenianum
  Monstera karstenianum
  90 cm 28 cm
  Regular Price € 5700 Special Price € 3900 incl. BTW
 13. Philodendron monstera deliciosa
  Philodendron deliciosa Gatenplant
  150 cm 50 cm
  € 21000 incl. BTW
 14. Monstera-minima-gatenplant
  Philodendron Monstera minima zuil
  150 cm 27 cm
  € 16500 incl. BTW
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
14 producten

Philodendron Monstera kopen?

De Philodendron Monstera, ook wel gatenplant genoemd, is een mooie binnenplant. Deze sierlijke plant heeft grote bladeren waarbij het ouderere blad 'gaten' krijgt. Met de Philodendron Monstera haal je echt de jungle in huis. Deze kamerplanten hebben niet veel water nodig maar de grond mag nooit helemaal uitdrogen. De Philondendron kun je online in de webshop bestellen. Deze kamerplant is geschikt voor een wat donkerdere plek.

 • Makkelijke huisplant
 • Geschikt voor een standplaats verder van het raam
 • Zelden last van ziektes
 • Grote bladeren
 • Verdraagt te veel water in de winter minder goed

Andere Philodendron soorten


Monstera bezorgen

Wij bezorgen grotere Monstera's altijd met eigen transport. Mocht je willen weten hoe wij de door jouw gekozen Monstera bezorgen, kijk dan onderaan op de pagina van de desbetreffende Monstera. In de grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht bezorgen wij ook kleinere Monstera's met eigen transport. Met ons eigen transport kunnen wij veel zorgvuldiger jouw Monstera bezorgen. We geven van te voren aan hoe laat we bij jou langskomen en je kan zelf een dag selecteren in het bestelproces. Wil jij een Monstera online bestellen en er zeker van zijn dat de kamerplant netjes bij jou geleverd wordt, dan helpen wij jou graag verder. 


Tips voor het kopen van een Monstera

Een Monstera kopen via een webshop heeft als voordeel dat deze vers is. Bovendien hoef je geen moeite te doen om hem thuis te krijgen. Wel is het soms wat lastiger inschatten welke afmetingen je moet kopen. Hierbij moet je niet letten op enkel de hoogte van de kamerplant, maar ook de kweekpot diameter. Als je een Monstera koopt met een grotere kweekpot diameter, dan is de kamerplant voller en heeft de plant meestal meer bladeren.


Waarom een Monstera bij 123planten kopen?

123planten is de specialist op het gebied van kamerplanten. Hierbij onderscheiden wij ons door de uitstekende bezorgservice. Zoals hierboven al beschreven bezorgen wij de veel Monstera's met onze eigen collega's. Zo weet je zeker dat je plant op het juiste moment geleverd wordt. Onze collega's nemen de tijd voor de levering en geven tips indien gewenst. Dit zie je terug in onze beoordelingen. Bij veel Monstera's zie reviews, soms zelfs voorzien van een foto. Zo kan je met eigen ogen zien, welke kwaliteit 123planten daadwerkerlijk levert. Niet alleen deze product reviews zijn uitermate positief. Ook onze bedrijfsreviews bij google en Kiyoh behoren tot de hoogste in de branche. 

Monstera FAQ

Hoe kan ik de Monstera bladeren stofvrij maken?

Je kunt het beste de plantenbak van de Monstera af dekken met huishoudfolie en in een zomerse regenbui buiten plaatsen. Doordat regenwater kalkvrij is kunnen er geen kalkvlekken ontstaan wanneer het opdroogt. Laat de Monstera in dit geval niet te lang buiten staan. Je kan ook een vochtig doekje over de bladeren halen.

Moet een Monstera gesnoeid worden?

De uitlopers van Monstera zijn gemakkelijk te leiden langs een mosstok of gaasrek. Zo kan je een Monstera dus mooi in vorm houden. De plant zal door middel van luchtwortels ook zelf zichzelf vastbinden aan een mosstok/gaasrek. Het kan geen kwaad om, met een schaar, te lange uitlopers af te knippen. Dit doe je door het blad bij het uitlooppunt af te knippen. Zorg er wel voor dat je niet te veel bladeren afknipt. Ook kan je gemakkelijk lelijke bladeren en oude stengels wegsnijden/knippen.

Waarom krijgt een Monstera bruine bladranden?

Bruine of gele bladranden komen, bij een Monstera, vaak door te veel water. Geef in dit geval de Monstera minder water. Ook is het verstandig de grond om de zoveel tijd te controleren door je vingers, tot twee knokkels diep, in de grond te stoppen. Dan kan je beter in de gaten houden of je te veel of te weinig water geeft.

Waar moet mijn Monstera staan?

De Gatenplant staat het liefst op een plek in de (half)schaduw. Vermijd direct zonlicht, vooral het felle zonlicht in de middaguren. Plaats deze kamerplanten het liefst 3-4 meter voor een raam op het noorden, 4 meter op het oosten/westen, of 5-6 meter voor een raam op het zuiden. Op een plek in de schaduw zal het blad wat donkerder worden, doordat er meer bladgroenkorrels worden aanmaakt. Op een plek met veel indirect zonlicht, zal de plant sneller zal groeien en nieuwe scheuten aanmaken.

Hoevaak moet je een Monstera water geven?

De grond van een Monstera moet in de lente en zomer lichtvochtig blijven. De plant zelf verbruikt niet veel water. Ook is de Gatenplant gevoelig voor te veel water. Geef daarom de plant niet te vaak of te veel water. Je kan de kamerplant opnieuw water geven, zodra de grond begint op te drogen. In de winter mag de grond ongeveer een weekje droog aanvoelen.

Waarom heeft mijn Monstera geen gaten?

Het kan zijn dat de plant nog te “jong” is. Als een Monstera ouder en groter wordt, is de kans op gaten in het blad groter. Ook kan het komen door de verzorging. Als de plant geen gaten in het blad heeft, komt dit doordat het gehele blad nodig is om zonlicht op te vangen. Zet in dit geval de plant op een lichtere plek. Ook kan het zijn dat deze bladeren in de herfst- of winterperiode zijn aangegroeid, doordat er in deze periode ook minder licht is.

Waarom wordt mijn Monstera geel?

Een kamerplant zal het oude blad altijd afstoten om ruimte te maken voor nieuw blad. Dit kan het gele blad verklaren. Ook kan het komen door te weinig voeding. Geef de plant in dit geval in de lente en zomer plantenvoeding. Geef de Monstera nooit voeding in de herfst of winter.

Waarom groeit mijn Monstera niet?

Het kan zijn dat de plant niet genoeg ruimte heeft in de pot om meer wortels aan te maken, die het nieuwe blad zullen ondersteunen. Zet de Monstera in dit geval in een grotere plantenbak.

Ook kan het komen door de verzorging. Als de plant te weinig licht, water of voedingsstoffen heeft kan de plant minder groeien. Als de plant net is gekocht, kan het ook zo zijn dat de plant simpelweg moet wennen aan de omgeving. Raak dus niet gelijk in paniek als de plant de eerste week geen nieuw blad aanmaakt. In de winter en herfst zal de plant ook minder groeien.

Hoe Monstera opbinden?

De Gatenplant is een klimplant, waardoor het mooier is als je de plant begeleidt. Hiervoor kan je het beste een mosstok gebruiken. Deze zijn te vinden bij benodigdheden. De luchtwortels van de plant zullen zich hechten aan de vezels van de mosstok, waardoor de plant omhoog “klimt”. Ook kan je de plant vastzetten met touw of binddraad. Let er hierbij wel op dat je het niet te strak om de stengel heen bindt.

Waarom heeft een Monstera gaten?

De Monstera heeft gaten om water en wind door te laten De plant vangt hierdoor minder wind en water op, waardoor er minder risico is op geknakt blad en schade. Als de plant ouder wordt, krijgt de plant ook groter blad. Doordat dit blad meer wind kan opvangen, zal het blad hoogstwaarschijnlijk ook meer gaten hebben. Je kan ook meer gaten in je blad krijgen, als de Monstera wat lichter staat.

Is een Monstera een Philodendron?

De Monstera is eigenlijk geen Philodendron, maar een losstaande familie. De planten hebben wel dezelfde verzorging en worden vaak als één familie genoemd en verkocht. Hierdoor hebben wij ook besloten om de planten Philodendron Monstera te noemen.