Monstera Adansonii - Monkey Leaf

De Monstera Adonsonii is direct te herkennen aan zijn opvallende uiterlijk met gaten en wordt daarom ook wel Monkey Mask of Monkey Leaf genoemd. Deze populaire kamerplant is afkomstig uit de tropische regenwouden van Zuid-Amerika en is gemakkelijk in onderhoud. De Monstera maakt van ieder interieur een indoor jungle.

+ Lees meer
Monstera Adansonii - Monkey Leaf
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
3 producten
 1. Monstera-obliqua-stekje
  Monstera Adansonii Stekje
  12 cm 6 cm
  € 500 incl. BTW
 2. Monstera obliqua kamerplant 1 1
  Monstera Adansonii Monkey Leaf
  25 cm 12 cm
  € 600 incl. BTW
 3. Monstera monkey leaf 1
  Monstera Monkey Leaf Monkey Leaf
  150 cm 27 cm
  € 10600 incl. BTW
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
3 producten

Monstera Adansonii kopen

De Monstera Adansonii, ook wel Monkeymask genoemd, is een lid van de Araceae-familie en wordt gekenmerkt door haar ovale, groene bladeren die voorzien zijn van karakteristieke gaten of insnijdingen. Deze gaten ontstaan op natuurlijke wijze naarmate de plant ouder wordt, wat resulteert in een unieke en decoratieve uitstraling. De bladeren kunnen variëren in grootte, maar bereiken vaak een lengte van 15 tot 45 cm, afhankelijk van de groeiomstandigheden. Zo kan de Monkeymask zowel als klimplant als hangplant worden gebruikt. De plant is van origine een klimplant en zal het grootste blad krijgen wanneer deze groeit op een klimstok. Maar de bladeren van de Monstera Adansonii komen ook helemaal tot hun recht wanneer je de lange ranken laat hangen. Zo heb je een veelzijdige kamerplant die op iedere manier een vleugje tropen in huis haalt! 

Monstera Adansonii vs Monstera Obliqua

De Monstera Adansonii wordt ook wel is verward met de zeer zeldzame Monstera Obliqua. Ondanks dat de planten veel overeenkomsten hebben, zijn ze toch ook wel echt anders. Bij de Adansonii zijn de vensters in het blad groot, maar bij de Obliqua is het bijna meer venster dan blad. Ook is het blad van de Monstera Adansonii niet gekreukelt, in tegenstelling tot die van de Monstera Obliqua. Hierdoor is de Monstera Adansonii de wat de robuuste van de 2, ook wat betreft verzorging. Hierdoor is de Monkeymask een uitstekende keuze voor plantenliefhebbers van ieder niveau. 

Andere Monstera soorten