Beaucarnea - Olifantenpoot

De Beaucarnea is afkomstig uit Mexico en omstreken. Deze robuuste stam en verdikking bij de knolvormige voet lijkt op een olifantenpoot en dit is hierdoor de nederlandse naam van deze plant. Geef hem een mooi plekje en je creëert in echte indoor jungle.

+ Lees meer
Beaucarnea - Olifantenpoot
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
11 producten
 1. Beaucarnea-recurvata
  Beaucarnea Recurvata Olifantenpoot
  80 cm 27 cm
  € 8700 incl. BTW
 2. Beaucarnea planten stam
  Beaucarnea recurvata Olifantenpoot
  110 cm 27 cm
  € 6300 incl. BTW
 3. Beaucarnea recurvata pot 44
  Beaucarnea Recurvata Olifantenpoot
  130 cm 44 cm
  € 21300 incl. BTW
 4. Olifantenpoot kamerplant 19cm
  Beaucarnea recurvata Olifantenpoot
  60 cm 19 cm
  € 3100 incl. BTW
 5. Beaucarnea-recurvate-online-kopen-160cm
  Beaucarnea recurvata Olifantenpoot
  130 cm 41 cm
  € 19300 incl. BTW
 6. Beaucarnea recurvata kamerplant
  Beaucarnea Recurvata Olifantenpoot
  70 cm 27 cm
  € 7700 incl. BTW
 7. Beaucarnea plant 1
  Beaucarnea Recurvata Olifantenpoot
  70 cm 21 cm
  € 3400 incl. BTW
 8. Beaucarnea recurvata olifantenpoot 3
  Beaucarnea Recurvata Olifantenpoot
  80 cm 24 cm
  € 4600 incl. BTW
 9. Beaucarnea recurvata groot
  Beaucarnea recurvata Olifantenpoot
  170 cm 44 cm
  € 47900 incl. BTW
 10. Grote beaucarneau plant
  Beaucarnea recurvata Olifantenpoot
  160 cm 55 cm
  € 40300 incl. BTW
 11. Beaucarnea plant
  Beaucarnea Recurvata Olifantenpoot
  130 cm 55 cm
  € 29800 incl. BTW
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
11 producten

Beaucarnea kopen

De Beaucarnea, ook wel Olifantspoot genoemd, is de ideale kamerplant wanneer je weinig tijd hebt voor de verzorging. Deze kamerplant heeft graag direct zonlicht en vereist weinig water. De stam van de olifantspoot plant slaat water op, laat daarom de grond van een Beaucarnea opdrogen voordat de kamerplant opnieuw water krijgt. Een Beaucarnea is redelijk gevoelig voor teveel water. Oorspronkelijk komt de Olifantspoot namelijk uit Mexico en omstreken waar hij onder andere grote planten groeit. Wil jij een Olifantspoot kopen? Lees dan snel verder!

 • Makkelijke kamerplant
 • Verbruikt weinig water
 • Kan goed tegen droge lucht
 • Geschikt voor een standplaats dicht bij het raam
 • Heeft minimaal 5 uur zonlicht per dag nodig
 • Katten kunnen de plant als krabpaal gebruiken

Hoe groot wordt de Beaucarnea?

De Olifantspoot wordt in de natuur wel 6 tot 10 meter. Dit gebeurd echter niet in jouw interieur, hier wordt hij ongeveer 1,5 meter hoog. De Olifantspoot is in ons assortiment te verkrijgen in verschillende formaten. Zo bieden wij de Beaucarnea mini aan, deze stekjes zijn rond de 9 centimeter hoog. Ben jij op zoek naar iets groters? Ga dan voor een kleine Beaucarnea. Niet groot genoeg? Dan kun je echt uitpakken met een Olifantenpoot in het groot. Je kunt de Olifantenpoot ook zelf groot laten groeien. Een grotere pot is hierbij belangrijk. Een grotere plantenbak stimuleert de groei, verhoogd de gezondheid van de plant en creëert een grotere waterbuffer.

Kun je de Beaucarnea stekken?

Er bestaan verschillende soorten van de Olifantspoot, maar de bekendste is de Beaucarnea Recurvata. Deze kamerplant kun je stekken door middel van een scheut of een kopstek. Scheuten kunnen opkomen in de potgrond of op de stam van de Beaucarnea en is de makkelijkste manier om de Beaucarnea te stekken. Wanneer de scheut groot genoeg is kun je hem een eigen potje geven. Bij een kopstek zorg je ervoor dat er nog een deel van de stam aan de kopstek zit. Vervolgens snij je de groene tak eraf en plaatst je de kopstek in een potje met verse potgrond. 

Waarom een Olifantspoot kopen bij 123planten?

123planten is de specialist op het gebied van kamerplanten. Een kamerplant kopen via een webshop heeft als voordeel dat deze vers is. Bovendien hoef je geen moeite te doen om hem thuis te krijgen. Hierbij onderscheiden wij ons door de uitstekende bezorgservice. Zo weet je zeker dat je plant op het juiste moment geleverd wordt. Onze collega's nemen de tijd voor de levering en geven je tips over de Olifantspoot indien gewenst. Benieuwd naar onze Beaucarnea reviews? Neem dan een kijkje bij de verschillende producten. Niet alleen deze product reviews zijn uitermate positief. Ook onze bedrijfsreviews bij Kiyoh en Google. 

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag met het zoeken naar de ideale kamerplant.