Kamerplanten inspiratie

Ben jij op zoek naar kamerplanten inspiratie? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres! Hieronder vind je kamerplanten foto’s van verschillende woonkamers met kamerplanten. Op deze manier kun je planten inspiratie opdoen voor je eigen interieur.

Kamerplanten Inspiratie

Planten brengen sfeer in je interieur en voorzien de ruimte van gezonde lucht. Maar welke planten kun je het beste kiezen voor jouw kamer en hoe zet je de plant het leukste neer? Op deze pagina vind je kamerplanten inspiratie met verschillende planten en in verschillende ruimtes op basis van de laatste trends. Benieuwd naar deze kamerplanten tips? Lees dan snel verder!

Op welke standplaats moet ik mijn plant zetten?

Er zijn ontzettend veel kamerplanten inspiratie en kamerplanten foto’s te vinden. Maar welke plant is er geschikt voor jou? Elke plant heeft een andere verzorging nodig en dus ook een andere standplaats. Zo willen de Ficus, Strelitzia en Musa bijvoorbeeld graag op een zonnige standplaats geplaatst worden. De Dracaena, Calathea en Kentia hebben dit juist liever niet en staan graag op een plekje in de (half)schaduw. Bovendien kun je qua kamerplanten inspiratie voor elke stijl een passende plant vinden van industrieel chique tot aan landelijk stoer.

Hoe deel ik mijn ruimte in?

Vind jij het lastig om te bepalen wat voor planten er in jouw woonkamer mooi staan? Dan kan kamerplanten inspiratie hierbij helpen. Zo is een grote en volle plant bijvoorbeeld mooi wanneer je een hoge en ruime kamer hebt. Denk dan aan de Areca of Monstera. Wel is het belangrijk dat je de plant de ruimte geeft om nog verder te kunnen groeien. Wanneer je weinig ruimte in je interieur hebt is het leuk om meerdere kleine plantjes op een tafeltje te zetten. Daarnaast zijn hangplanten leuk wanneer je weinig ruimte in je interieur hebt.