Euphorbia - Wolfsmelk

De Euphorbia of Wolfsmelk, staat ook wel bekend als de Cowboycactus dankzij zijn karakteristieke cactus vorm met meerdere armen. Wij hebben de mooiste Euphorbia's in diverse soorten en maten voor je geslecteerd.

Lees meer Lees minder
Euphorbia - Wolfsmelk
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
10 producten
 1. Euphorbia acruensis cactus 4
  Euphorbia acruensis Wolfsmelk
  85 cm 24 cm
  € 3900 incl. BTW
 2. Euphorbia erytrea
  Euphorbia erytrea Wolfsmelk
  140 cm 27 cm
  € 17100 incl. BTW
 3. Euphorbia acruensis
  Euphorbia acruensis
  85 cm 19 cm
  € 5100 incl. BTW
 4. Cactus-euphorbia-fruticosa-inermis
  Euphorbia Fruticosa Inermis Wolfsmelk
  25 cm 17 cm
  € 1800 incl. BTW
 5. Euphorbia erytrea grote cactus 1
  Euphorbia erytrea Wolfsmelk
  220 cm 50 cm
  € 59600 incl. BTW
 6. Euphorbia acruensis cactus
  Euphorbia acruensis
  120 cm 25 cm
  € 14600 incl. BTW
 7. Euphorbia canariensis cactus
  Euphorbia canariensis
  80 cm 28 cm
  € 13300 incl. BTW
 8. Stoere euphorbia avasmontana kopen 1
  Euphorbia avasmontana
  45 cm 27 cm
  € 15500 incl. BTW
 9. Euphorbia resinifera cactus 1
  Euphorbia resinifera Wolfsmelk
  35 cm 25 cm
  € 14200 incl. BTW
 10. Euphorbia tirucalli
  Euphorbia tirucalli Wolfsmelk
  80 cm 24 cm
  € 8600 incl. BTW
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
10 producten

Euphorbia kopen

De Euphorbia is officieel geen cactus, maar vraagt wel dezelfde verzorging. Deze kamerplant is een makkelijke binnenplant omdat hij maar weinig water nodig heeft. Deze plant stelt geen hoge eisen aan de lichtintensiteit en kan ook in de volle zon staan. Half schaduw of zelfs een iets donkerdere standplaats is ook geen probleem, hierbij is de waterbehoefte van de Euphorbia wel een stuk lager. De Euphorbia is er in verschillende soorten en maten. In onze webshop kun je veel Euphorbia soorten online kopen en ze komen vers van de kweker.

 • Makkelijke kamerplant
 • Kan lang zonder water
 • Kan goed tegen droge lucht
 • Stelt geen hoge eisen aan de lichtintensiteit
 • Stekels
 • Moeilijk te verpotten
 • Buiten bereik van huisdieren plaatsen

Andere Cactus soorten

Euphorbia FAQ


Is een Euphorbia een cactus?

Officieel niet. Euphorbia’s hebben een wit plantesap (Wolfsmelk) in tegenstelling tot cactussen, zodoende zijn Euphorbia soorten geen cactussen. In de praktijk worden Euphorbia soorten en cactusachtige veelal onder dezelfde noemer genoemd.

Hoeveel water moet ik een Euphorbia geven?

Weinig tot zeer weinig. Euphorbia soorten hebben maar een kleine hoeveelheid water nodig om te kunnen overleven. Afhankelijk van het formaat en de hoeveelheid zonlicht die de Euphorbia ontvangt, verlangt hij water. Dit verschilt van eens per maand tot eens per 3 maanden. Geef de euphorbia tussen september en maart helemaal geen water, in deze periode verbruikt hij ook praktisch geen water en voorkom je rot.

Heeft een Euphorbia zonlicht nodig?

Ja, elke plant en zo ook de euphorbia heeft zonlicht nodig. Het is wel zo dat hij op een plek met weinig natuurlijk zonlicht kan staan, echter niet op een plek zonder enige vorm van natuurlijk zonlicht.

Is een Euphorbia giftig?

Ja, het sap van de Euphorbia is giftig voor mens en huisdieren. In aanraking komen met het sap van de Euphorbia kan leiden tot vervelende irriterende klachten.

Moet je een Euphorbia voeding geven?

Nee, een Euphorbia kan overleven met een lage hoeveelheid voedingsstoffen. Wil je toch extra kamerplanten voeding geven dan adviseren wij Pokon cactus voeding.

Kan mijn Euphorbia bloemen krijgen?

In theorie kan elke Euphorbia tot bloei komen. In de praktijk zal een Euphorbia zoals de Euphorbia Ingens niet tot bloei komen in huiskameromstandigheden.

Waarom is mijn Euphorbia rot?

In de praktijk is er slechts één reden waardoor Euphorbia soorten gaan rotten, dat is een teveel aan water. Hierdoor slaan de wortels dicht, deze rotten na verloop van tijd weg en dit leidt ertoe dat de plant geen wortelgestel meer heeft en zodoende afsterft. Het tijdsbestek waarin dit gebeurt kan varieren van enkele maanden tot een jaar.

Hoe kan je een Euphorbia stekken?

Je kunt een Euphorbia soort vermeerderen door te zaaien en/of stekken. Het stekken van diverse Euphorbia soorten is vrij eenvoudig. Zorg er wel voor dat de wond goed heeft kunnen drogen alvorens de stek in droge grond te plaatsen.