Yucca - Palmlelie

De Yucca is een makkelijk kamerplant, omdat de plant water opslaat in de stam en je hierdoor de plant weinig water hoeft te geven. Deze kamerplant komt van oorsprong uit Midden- en Zuid-Amerika. De Yucca staat ook wel bekend als de palmlelie. Ondanks zijn naam heeft de Yucca geen gelijkenis met een palm.

+ Lees meer
Yucca - Palmlelie
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
10 producten
 1. Kleine yucca kamerplant
  Yucca Elephantipes Palmlelie
  135 cm 24 cm
  € 4600 incl. BTW
 2. Yucca drie stammen met puntige blad
  Yucca Elephantipes Palmlelie
  130 cm 27 cm
  € 5300 incl. BTW
 3. Yucca kamerplant palm
  Yucca Elephantipes Palmlelie
  80 cm 17 cm
  € 1800 incl. BTW
 4. Yucca palm 1
  Yucca Elephantipes Palmlelie
  100 cm 21 cm
  € 2700 incl. BTW
 5. Yucca Elephantipes
  Yucca Elephantipes Palmlelie
  90 cm 24 cm
  € 6000 incl. BTW
 6. Leuke yucca elephantipes binnenplanten
  Yucca Elephantipes Palmlelie
  70 cm 19 cm
  € 3300 incl. BTW
 7. Yucca Elephantipes
  Yucca Elephantipes Palmlelie
  160 cm 30 cm
  € 14300 incl. BTW
 8. Yucca Elephantipes
  Yucca Elephantipes Palmlelie
  110 cm 27 cm
  € 6000 incl. BTW
 9. Grote yucca kamerplant
  Yucca Elephantipes Palmlelie
  180 cm 40 cm
  € 28900 incl. BTW
 10. Yucca kamerplant 6
  Yucca Elephantipes Palmlelie
  80 cm 21 cm
  € 3900 incl. BTW
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
10 producten

Yucca kopen

De Yucca Elephantipes heeft een stevige dikke stam en komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika. Deze huiskamerplant, ook wel Palmlelie genoemd en heeft graag veel licht en slechts weinig water. De stam van de Palmlelie is net een spons en kan veel water opslaan. Laat daarom de grond geheel opdrogen voordat de Yucca opnieuw water krijgt. Wil jij een Yucca kopen? Lees dan snel verder!

 • Makkelijke kamerplant
 • Verbruikt weinig water
 • Kan goed tegen droge lucht
 • Geschikt voor een standplaats dicht bij het raam
 • Gevoelig voor te veel water
 • Scherp blad
 • Buiten bereik van huisdieren plaatsen

Yucca soorten

In ons assortiment vind je de Palmlelie in verschillende formaten. Zo kun je bijvoorbeeld een kleine Yucca kopen. Is dat nog iets te klein? Ga dan voor een maatje groter: de grote Yucca. Wil jij echt gaan voor iets veel groters? Dan kun je bij ons de Yucca xxl vinden. Je kunt de palmlelie ook zelf groot laten groeien. Een grotere pot is hierbij belangrijk. Een grotere plantenbak stimuleert de groei, verhoogd de gezondheid van de Palmlelie en creëert een grotere waterbuffer.

De Yucca stekken

Wil jij je Yucca Elephantipes vermeerderen? Dat kan! Afgezaagde uitlopers zijn in een lichtvochtige grond te stekken. Doe dit bij voorkeur in de lente bij een temperatuur van ongeveer 22 graden. Haal de onderste bladeren van de stam en zorg dat er nog iets van blad aan de stam zit. Steek de stam van de Palmlelie vervolgens in de lichtvochtige grond en zorg dat de grond lichtvochtig blijft.

Waarom een Yucca kopen bij 123planten?

123planten is de specialist op het gebied van kamerplanten. Een kamerplant kopen via een webshop heeft als voordeel dat deze vers is. Bovendien hoef je geen moeite te doen om hem thuis te krijgen. Hierbij onderscheiden wij ons door de uitstekende bezorgservice. Zo weet je zeker dat je plant op het juiste moment geleverd wordt. Onze collega's nemen de tijd voor de levering en geven je tips over de Palmlelie indien gewenst. Benieuwd naar onze Yucca reviews? Neem dan een kijkje bij de verschillende producten. Niet alleen deze product reviews zijn uitermate positief. Ook onze bedrijfsreviews bij Kiyoh en Google. 

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag met het zoeken naar de ideale kamerplant.