Rhipsalis - Koraalcactus

De Rhipsalis is een makkelijke kamerplant en wordt ook wel Koraalcactus genoemd vanwege zijn stengels. De plant behoort tot de Cactaceae (cactusfamilie) en komt oorspronkelijk uit Afrika, enkele eilanden in de Indische Oceaan en Zuid- en Midden-Amerika. De plant groeit hier, in plaats van in de woestijn, juist in de tropen.

+ Lees meer
Rhipsalis - Koraalcactus
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
13 producten
 1. Rhipsalis cashero
  Rhipsalis Cashero Koraalcactus
  20 cm 12 cm
  € 700 incl. BTW
 2. Rhipsalis paradoxa
  Rhipsalis paradoxa Koraalcactus
  100 cm 30 cm
  € 10200 incl. BTW
 3. Rhipsalis cashero groene kamerplant
  Rhipsalis cashero Koraalcactus
  20 cm 12 cm
  € 1000 incl. BTW
 4. 4RHIHHA17
  Rhipsalis heteroclada Koraalcactus
  35 cm 17 cm
  € 2600 incl. BTW
 5. Rhipsalis trigona
  Rhipsalis trigona Koraalcactus
  50 cm 25 cm
  € 8900 incl. BTW
 6. Rhipsalis ramaloris
  Rhipsalis ramaloris Koraalcactus
  50 cm 20 cm
  € 6900 incl. BTW
 7. Rhipsalis cassutha
  Rhipsalis cassutha Koraalcactus
  20 cm 12 cm
  € 900 incl. BTW
 8. Rhipsalis kamerplant
  Rhipsalis paradoxa Koraalcactus
  55 cm 25 cm
  € 8900 incl. BTW
 9. Rhipsalis heteroclada
  Rhipsalis heteroclada Koraalcactus
  55 cm 21 cm
  € 4100 incl. BTW
 10. Rhipsalis burchellii
  Rhipsalis burchellii Koraalcactus
  20 cm 12 cm
  € 900 incl. BTW
 11. Rhipsalis eliptica plant
  Rhipsalis eliptica Koraalcactus
  50 cm 20 cm
  € 6900 incl. BTW
 12. 4rhirbu15
  Rhipsalis ramaloris red coral Koraalcactus
  60 cm 25 cm
  € 8900 incl. BTW
 13. Rhipsalis ramaloris plant
  Rhipsalis ramaloris Koraalcactus
  60 cm 25 cm
  € 8900 incl. BTW
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
13 producten

Rhipsalis kopen

De Rhipsalis is een succulent en behoort tot de familie van de Cactus en dankt hier zijn bijnaam ''koraalcactus'' aan. Het is een kamerplant die onder de juiste omstandigheden snel kan groeien en weinig speciaal onderhoud nodig heeft. De Koraalcactus kan bijvoorbeeld worden gebruikt als lage kamerplant in een hoge plantenbak. Daarnaast kun je de Rhipsalis als hangplant gebruiken. Een Koraalcactus heeft liever een keer te weinig water dan te veel water. Wil jij een Rhipsalis kopen? Lees dan snel verder!

 • Sterke kamerplant
 • Stelt weinig eisen aan de lichtintensiteit
 • Gevoelig voor te veel water

Rhipsalis soorten

In ons assortiment vind je verschillende Koraalcactus soorten. Zo is de Rhipsalis Paradoxa een geliefd soortje, deze kamerplant heeft lange dunne slierten. De Rhipsalis Ramaloris heeft ook lange slierten maar deze zijn wat dikker ten opzichte van de Paradoxa. Daarnaast is de Rhipsalis Cassutha een populaire kamerplant. Dit soortje heeft ook dunne slierten maar dan met verschillende vertakkingen. Ook de Rhipsalis Burchelli, Rhipsalis Cashero en Rhipsalis Baccifera hebben deze vertakkingen. 

Hoe groot is een Rhipsalis?

De Koraalcactus is te verkrijgen in verschillende formaten. Zo bieden wij de mini Rhipsalis aan, deze stekjes zijn rond de 6 centimeter hoog. Ben jij op zoek naar iets groters? Ga dan voor een kleine Koraacatus. Niet groot genoeg? Dan kun je echt uitpakken met een Rhipsalis in het groot. Je kunt de Koraalcactus ook zelf groot laten groeien. Een grotere pot is hierbij belangrijk. Een grotere plantenbak stimuleert de groei, verhoogd de gezondheid van de plant en creëert een grotere waterbuffer.

Waarom een Rhipsalis kopen bij 123planten?

123planten is de specialist op het gebied van kamerplanten. Een kamerplant kopen via een webshop heeft als voordeel dat deze vers is. Bovendien hoef je geen moeite te doen om hem thuis te krijgen. Hierbij onderscheiden wij ons door de uitstekende bezorgservice. Zo weet je zeker dat je plant op het juiste moment geleverd wordt. Onze collega's nemen de tijd voor de levering en geven je tips over de Koraalcactus indien gewenst. Benieuwd naar onze Koraalcactus reviews? Neem dan een kijkje bij de verschillende producten. Niet alleen deze product reviews zijn uitermate positief. Ook onze bedrijfsreviews bij Kiyoh en Google. 

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag met het zoeken naar de ideale kamerplant.