Agave - Eeuwplant

De Agave is een makkelijke kamerplant en komt van oorsprong voornamelijk uit Mexico. De Agave wordt in Mexico gebruikt voor de productie van Tequila en agavesiroop. Bovendien is het een makkelijke kamerplant. De Agave slaat namelijk water op in zijn blad.

+ Lees meer
Agave - Eeuwplant
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
4 producten
 1. Agave kopen via onze webshop
  Agave shaka zulu Eeuwplant
  20 cm 15 cm
  € 1300 incl. BTW
 2. Agave shaka zulu kamerplant 2
  Agave Shaka Zulu Eeuwplant
  20 cm 15 cm
  € 1400 incl. BTW
 3. Mooie agave victoria reginae kamerplant
  Agave victoria reginae Eeuwplant
  30 cm 27 cm
  € 12000 incl. BTW
 4. Agave filifera kamerplant
  Agave filifera Eeuwplant
  50 cm 27 cm
  € 13900 incl. BTW
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
4 producten

Agave kopen

De Agave heeft Stekelige bladeren in de vorm van een bloem en is groen van kleur. Agaven komen van oorsprong voornamelijk uit Mexico. Deze kamerplant behoort tot de Agavaceae familie welke volledig bestaat uit eenzaadlobbige planten. Daarnaast is de Agave een erg makkelijke plant aangezien hij water opslaat in zijn blaadjes. Bovendien wordt deze kamerplant in Mexico gebruikt voor de productie van agavesiroop en het wereldberoemde drankje Tequila. Wil jij een Agave kopen? Lees dan snel verder!

 • Geschikt voor een zonnige standplaats
 • Gemakkelijk in onderhoud
 • Verbruikt weinig water
 • Gevoelig voor te veel water
 • Scherpe stekels
 • Het sap van de Agave kan schadelijk zijn voor dier en mens

Agave soorten

In ons assortiment vind je verschillende soorten Agaves. Zo vind je de Agave Filifera, deze kamerplant heeft dikke puntige bladeren in rozetvorm. Daarnaast vind je de Agave Victoria Reginae. Deze kamerplant wordt ook wel de koningin onder de Agaves genoemd, dit komt door haar mooie en unieke uiterlijk. Verder bieden wij de populaire Agave Shaka Zulu aan. Deze kamerplant heeft prachtige grijs/groene bladeren met aan de rand een rode streep. Bovendien vind je in ons assortiment de Agave Lophantha. Deze mooie verschijning heeft groene bladeren met gele strepen in rozetvorm. 

Hoe groot is een Agave

In ons assortiment kun je de deze kamerplant vinden in verschillende formaten. Zo bieden wij de mini Agave aan, deze stekjes zijn rond de 6 centimeter hoog. Ben jij op zoek naar iets groters? Ga dan voor een Agave in het klein. Niet groot genoeg? Dan kun je echt uitpakken met een Agave in het groot. Je kunt deze kamerplant ook zelf groot laten groeien. Een grotere pot is hierbij belangrijk. Een grotere plantenbak stimuleert de groei, verhoogd de gezondheid van de plant en creëert een grotere waterbuffer.

Waarom een Agave kopen bij 123planten?

123planten is de specialist op het gebied van kamerplanten. Een kamerplant kopen via een webshop heeft als voordeel dat deze vers is. Bovendien hoef je geen moeite te doen om hem thuis te krijgen. Hierbij onderscheiden wij ons door de uitstekende bezorgservice. Zo weet je zeker dat je plant op het juiste moment geleverd wordt. Onze collega's nemen de tijd voor de levering en geven je tips over deze kamerplant  indien gewenst. Benieuwd naar onze Agave reviews? Neem dan een kijkje bij de verschillende producten. Niet alleen deze product reviews zijn uitermate positief. Ook onze bedrijfsreviews bij Kiyoh en Google. 

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag met het zoeken naar de ideale kamerplant.