Caryota Mitis - Vissenstaartpalm

Caryota mitis, ook wel vissenstaartpalm is online te kopen op de webshop. Bestel deze prachtige kamerplant en laat hem gemakkelijk thuisbezorgen. 

Filter

2 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. Caryota mitis
  € 77,00 incl. BTW
  Caryota mitis Vissenstaartpalm
  140 cm 29 cm
 2. Caryota Mitis
  € 58,00 incl. BTW
  Caryota Mitis Vissenstaartpalm
  120 cm 27 cm
Filter

2 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Caryota Mitis kopen

Caryota mitis, ook wel vissenstaartpalm of vinnetjespalm genoemd, vanwege de unieke bladeren van deze kamerplant, is een palm uit de familie Arecaceae of Palmea. Deze grote tropische kamerplant gedijt goed op donkere locaties. Je kunt daarom de Caryota Mitis kopen voor thuis of op kantoor. De grond van de Caryota mitis palm mag niet uitdrogen, maar voorkom dat de plant met zijn wortels in het water staat.

 • Palm met veel volume
 • Unieke bladvorm
 • Geschikt voor een standplaats verder van het raam
 • Dient continue in vochtige grond te staan
 • Langzame groeier

Caryota Mitis - Vissenstaartpalm FAQ

Waar komt de Caryota Mitis vandaan?

De Caryota Mitis komt van oorsprong uit Azië, specifiek uit Indonesië. In zijn land van herkomst heeft de Caryota Mitis palm vele bijnamen gekregen zoals de ‘vissenstaartpalm’ en ‘vinnetjespalm’. Beide bijnamen zijn ontstaan door de vorm van het blad.

Is de Caryota Mitis een makkelijke kamerplant?

Ja, mits de grond rondom de wortelkluit niet droog komt te staan.

Hoe snel groeit een Caryota Mitis?

De Caryota palm groeit op een normaal tempo. De palm bestaat in feite uit meerdere individuele palmen welke zich onafhankelijk van elkaar ontwikkelen. Elke palm ontwikkeld bladeren in de vorm van speren vanuit het hart van de palm, wanneer deze volgroeid zijn vouwen ze geleidelijk uit tot hun uiteindelijke vorm. Zo is het mogelijk dat de palm in het groeiseizoen enkele lange uitlopers ontwikkeld.

Hoeveel water geef je een Caryota mitis?

Het belangrijkste bij de watergift van een Caryota Mitis is dat de grond rondom de kluit niet uitdroogt maar consequent licht vochtig wordt gehouden. Bij grote exemplaren kan dit in de zomer betekenen dat er elke 3 á 4 dagen water gegeven dient te worden, afhankelijk van het formaat van de plantenbak.

Waarom worden de bladeren van de Caryota mitis bruin?

Het is een natuurlijk proces dat de oude bladeren van de Vissenstaartpalm na verloop van tijd bruin worden, hier is niets tegen te doen. Indien de verdorring plaatsvindt op de jonge bladeren dan is dit veelal een teken van een onjuiste watergift.

Hoeveel licht heeft een Caryota Mitis nodig?

De Caryota Mitis is een palm die goed tot zijn recht komt op een plek met halfschaduw en verder van het raam op een donkerdere standplaats. Ideaal plaats je de Caryota Mitis op 4 meter van een raam op het westen of oosten, 5 tot 6 meter voor een raam op het zuiden en 1 tot 2 meter voor een raam richting het noorden.

Is de Caryota Mitis palm giftig?

Nee, zoals andere palmen is ook de Caryota Mitis palm niet giftig. Zodoende is hij geschikt voor ruimtes met huisdieren en waar kleine kinderen komen.

Is een Rhapis palm een geschikte kantoorplant?

Qua algeheel onderhoud, sierwaarde en lichtbehoefte wel. Echter is hij wel gevoelig voor te weinig water en reageert hier sterk op, in de vorm van verdorde takken. Bij de juiste verzorging is het een ideale plant voor op kantoor.