Caryota Mitis - Vissenstaartpalm

De Caryota Mitis is ook wel bekend als Vissenstaartpalm of Vinnetjespalm. Deze namen zijn te danken aan de afwijkende bladeren die op de staart van een vis lijken. De palmen komen wereldwijd in de tropen voor.

Caryota Mitis - Vissenstaartpalm
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
2 producten
 1. Caryota mitis plant 1
  Caryota mitis Vissenstaartpalm
  110 cm 24 cm
  € 5400 incl. BTW
 2. Caryota mitis plant
  Caryota mitis Vissenstaartpalm
  110 cm 21 cm
  € 3900 incl. BTW
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
2 producten

Caryota Mitis kopen

Caryota mitis, ook wel vissenstaartpalm of vinnetjespalm genoemd, vanwege de unieke bladeren van deze kamerplant, is een palm uit de familie Arecaceae of Palmea. Deze grote tropische kamerplant gedijt goed op donkere locaties. Je kunt daarom de Caryota Mitis kopen voor thuis of op kantoor. De grond van de Caryota mitis palm mag niet uitdrogen, maar voorkom dat de plant met zijn wortels in het water staat.

 • Palm met veel volume
 • Unieke bladvorm
 • Geschikt voor een standplaats verder van het raam
 • Dient continue in vochtige grond te staan
 • Langzame groeier

Caryota Mitis - Vissenstaartpalm FAQ

Waar komt de Caryota Mitis vandaan?

De Caryota Mitis komt van oorsprong uit Azië, specifiek uit Indonesië. In zijn land van herkomst heeft de Caryota Mitis palm vele bijnamen gekregen zoals de ‘vissenstaartpalm’ en ‘vinnetjespalm’. Beide bijnamen zijn ontstaan door de vorm van het blad.

Is de Caryota Mitis een makkelijke kamerplant?

Ja, mits de grond rondom de wortelkluit niet droog komt te staan.

Hoe snel groeit een Caryota Mitis?

De Caryota palm groeit op een normaal tempo. De palm bestaat in feite uit meerdere individuele palmen welke zich onafhankelijk van elkaar ontwikkelen. Elke palm ontwikkeld bladeren in de vorm van speren vanuit het hart van de palm, wanneer deze volgroeid zijn vouwen ze geleidelijk uit tot hun uiteindelijke vorm. Zo is het mogelijk dat de palm in het groeiseizoen enkele lange uitlopers ontwikkeld.

Hoeveel water geef je een Caryota mitis?

Het belangrijkste bij de watergift van een Caryota Mitis is dat de grond rondom de kluit niet uitdroogt maar consequent licht vochtig wordt gehouden. Bij grote exemplaren kan dit in de zomer betekenen dat er elke 3 á 4 dagen water gegeven dient te worden, afhankelijk van het formaat van de plantenbak.

Waarom worden de bladeren van de Caryota mitis bruin?

Het is een natuurlijk proces dat de oude bladeren van de Vissenstaartpalm na verloop van tijd bruin worden, hier is niets tegen te doen. Indien de verdorring plaatsvindt op de jonge bladeren dan is dit veelal een teken van een onjuiste watergift.

Hoeveel licht heeft een Caryota Mitis nodig?

De Caryota Mitis is een palm die goed tot zijn recht komt op een plek met halfschaduw en verder van het raam op een donkerdere standplaats. Ideaal plaats je de Caryota Mitis op 4 meter van een raam op het westen of oosten, 5 tot 6 meter voor een raam op het zuiden en 1 tot 2 meter voor een raam richting het noorden.

Is de Caryota Mitis palm giftig?

Nee, zoals andere palmen is ook de Caryota Mitis palm niet giftig. Zodoende is hij geschikt voor ruimtes met huisdieren en waar kleine kinderen komen.

Is een Caryota palm een geschikte kantoorplant?

De Caryota heeft weinig licht nodig. Meestal is op kantoor de lichtintensiteit lager, hierdoor is de Caryota geschikt voor kantoor. Echter is hij wel gevoelig voor te weinig water, er moet dus wel regelmatig naar de palm opgekeken worden. Met een flinke slok water is hij ideaal voor kantoor.