Bodembedekkers

Bodembedekkers zijn laagblijvende tuinplanten die de bodem bedekken. Bodembedekkers groeien vaak in de breedte en niet zo zeer in de lengte. Deze tuinplanten zorgen er ook nog eens voor dat onkruid geen kans krijgt. Zo krijg je een onderhoudsvriendelijke tuin.

+ Lees meer
Bodembedekkers
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Bodembedekkers kopen

Bodembedekkers zijn ideale planten wanneer je opvulling zoekt voor in jouw tuin. Maar bodembedekkers helpen ook nog eens onkruid tegen te gaan. 123planten helpt je bij jouw keuze wanneer je bodembedekkers wilt gaan kopen. Belangrijk is om te weten waar je de bodembedekkers wilt plaatsen, ben je op zoek naar groenblijvende bodembedekkers of zoek je bloeiende bodembedekkers? Wil je bodembedekkers gaan kopen, bekijk dan het uitgebreide assortiment bij 123planten.

Groenblijvende bodembedekker

Omdat er een diversiteit aan bodembedekkers is, is het goed om te weten of je een groenblijvende bodembedekker zoekt of juist een andere soort. Een groenblijvende bodembedekker blijft het gehele jaar groen, ook in de winterperiode. De maagdenpalm is een groenblijvende bodembedekker. De plant krijgt witte of blauwe bloemen in de zomerperiode. De maagdenpalm is er als kleine maagdenpalm maar ook als grote maagdenpalm. Dikkemanskruid is ook een groenblijvende bodembedekker. Voordeel van de dikkemanskruid is dat deze plant op een zonnig plekje kan staan maar ook op een plekje met schaduw. 

Bodembedekker soorten

Bodembedekkers zijn er in diverse soorten en maten. Bloeiende bodembedekkers, groenblijvende bodembedekkers, bodembedekkers voor in de zon, of juist een grondbedekker voor in de schaduw. Een ding is zeker, veel grondbedekkers zijn oersterke bodembedekkers. Ook zijn bodembedekkers vaak winterhard. Dat is natuurlijk erg fijn, zo kun je met een gerust hart jouw tuinplant lekker in de grond laten zitten. Van sommige tuinplanten wist je misschien niet dat het óók een bodembedekker is. Zoals de hedera bodembedekker. Deze tuinplant kan niet alleen klimmen maar ook over de bodem groeien. De hedera tuinplant is een snelgroeiende plant, wat dus ook een groot voordeel is wanneer je de hedera als bodembedekker wilt plaatsen.

De geranium kun je ook prima bodembedekker planten. Deze tuinplant wordt iets hoger dan de gemiddelde lage bodembedekker maar de plant kan heel goed als bodembedekker geplaatst worden. Er zijn zelfs bodembedekkende rozen!

Bodembedekkers in tuin

Bodembedekkers kun je niet alleen in je tuin plaatsen maar ook op je balkon of in een border. Bodembedekkers maken je tuin, naast je (vaste)planten, helemaal af. Combineer je bodembedekkers met andere plantensoorten en creëer jouw eigen ‘special garden’.