Siergrassen

Siergrassen, de naam zegt het eigenlijk al, zijn grasachtige planten. Siergrassen zijn tuinplanten die je op verschillende plekken kunt plaatsen. Zo heb je tuin siergrassen maar ook siergrassen voor op je balkon. Zo is er voor ieder wat wils. Wil je siergrassen gaan kopen, neem dan een kijkje bij onze uitgebreide collectie siergassen soorten.

+ Lees meer
Siergrassen
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Siergrassen

Ben je op zoek naar een makkelijke tuinplant dat kun je voor siergras kiezen. Siergrassen zijn tuinplanten die gebruikt worden als opvulling of als bodembedekker. Maak een mooie combinatie van vaste planten met siergrassen om een speels effect te krijgen. Siergrassen zijn er diverse soorten en maten. Bij 123planten kun je siergrassen kopen die aan jouw behoefte voldoen. Heb jij al een idee welke siergras soort je mooi vindt?

Siergrassen soorten

Siergrassen zijn er in verschillende soorten en maten. Zo is er het siergras met pluimen, siergras met paarse bloemen, maar ook blauwe siergrassen, zwarte siergrassen en rood siergras. Je kunt het zo gek niet bedenken! Belangrijk om te weten bij het kopen van siergrassen, is de standplaats die je voor ogen hebt. Aan de hand hiervan kun je kijken welke siergras soort het beste bij jou past. De meest bekende siergrassen soorten zijn de Lampenpoetsersgras, Pampasgras, Leliegras en de Japanse bloedgras. 

Tuin siergrassen

Siergrassen zijn er niet alleen voor in je tuin,  je kunt sommige grassen ook prima op het balkon plaatsen. Zo zijn er hoge siergrassen maar ook lage siergrassen. Speel met hoogteverschillen om een leuk effect te krijgen in jouw tuin of op je balkon. Je kunt siergrassen ook heel goed in een border plaatsen of hoge grassen als afscheiding plaatsen in je tuin. 

Laagblijvende siergrassen winterhard

Populaire siergrassen zijn vooral laagblijvende siergrassen. Dit omdat de siergrassen als bodembedekker dienen en er hierdoor weinig ruimte voor onkruid is, wat meteen een mooi voordeel is. Laagblijvende siergrassen, zoals de Japanse Zegge en Leliegras, zijn vaste planten met prachtige kleuren. De Fonteingras en de Vingergras zijn 2 siergrassen die laagblijvend én winterhard zijn. Je kunt ze plaatsen in je tuin of in een border. Strenge winters maakt voor deze siergras soorten niet uit!

Wil je informatie over hoe je het beste siergrassen kunt verzorgen, kijk dan op onze siergras verzorgingspagina.