Calathea - Pauwenplant

De Calathea is een prachtige plant met een unieke uitstraling en wordt ook wel de pauwenplant genoemd. De plant is afkomstig uit de oerwouden van Zuid-Amerika en het Amazone gebied. De Calathea groeit hier van nature in de schaduw. Deze kamerplant heeft een grote diversiteit aan kleuren en vormen van de bladeren. Voornamelijk zijn deze bladeren groen en paars van kleur, ovaal en rond van vorm.

Lees meer Lees minder
Calathea - Pauwenplant
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
26 producten
 1. Calathea oppenheimiana kamerplant
  Calathea oppenheimiana Pauwenplant
  130 cm 27 cm
  € 6800 incl. BTW
 2. Calathea green plant
  Calathea Green Pauwenplant
  30 cm 12 cm
  € 1300 incl. BTW
 3. Calathea Leopardina kamerplant kopen via webshop
  Calathea Leopardina Pauwenplant
  65 cm 17 cm
  € 2200 incl. BTW
 4. Calathea crocata plant
  Calathea crocata Pauwenplant
  50 cm 14 cm
  € 2300 incl. BTW
 5. Calathea orbifolia kamerplant 4
  Calathea orbifolia Pauwenplant
  55 cm 21 cm
  € 2200 incl. BTW
 6. Calathea zebrina
  Calathea zebrina Pauwenplant
  40 cm 14 cm
  € 1800 incl. BTW
 7. Calathea orbifolia plant 1
  Calathea orbifolia Pauwenplant
  30 cm 12 cm
  € 1300 incl. BTW
 8. Calathea rosea
  Calathea rosea-picta Pauwenplant
  30 cm 12 cm
  € 1300 incl. BTW
 9. Calathea makoyana kamerplant 1
  Calathea makoyana Pauwenplant
  60 cm 21 cm
  € 2400 incl. BTW
 10. Calathea wavestar
  Calathea rufibarba Wavestar Pauwenplant
  70 cm 19 cm
  € 1800 incl. BTW
 11. Mooi kamerplantje
  Calathea Makoyana Pauwenplant
  50 cm 17 cm
  € 1700 incl. BTW
 12. Calathea orbifolia 1
  Calathea orbifolia Pauwenplant
  80 cm 27 cm
  € 6800 incl. BTW
 13. Calathea Wavestar
  Calathea Wavestar Pauwenplant
  100 cm 27 cm
  € 6000 incl. BTW
 14. 84abc2bd-085a-4221-9b15-fa88da8ecbc8
  Calathea Insigne Pauwenplant
  60 cm 17 cm
  € 1900 incl. BTW
 15. Calathea marion
  Calathea Marion Pauwenplant
  50 cm 17 cm
  € 1700 incl. BTW
 16. Calathea pauwenplant
  Calathea Network Pauwenplant
  65 cm 17 cm
  € 2200 incl. BTW
 17. Calathea ornata pauwenplant
  Calathea ornata Pauwenplant
  100 cm 27 cm
  € 7700 incl. BTW
 18. Calathea medallion plant
  Calathea Medallion Pauwenplant
  30 cm 12 cm
  € 1200 incl. BTW
 19. Calathea julia plant
  Calathea Julia Pauwenplant
  40 cm 17 cm
  € 1800 incl. BTW
 20. Calathea compactstar
  Calathea oppenheimiana Pauwenplant
  65 cm 19 cm
  € 1800 incl. BTW
 21. Calathea dottie plant 1
  Calathea Dottie
  40 cm 17 cm
  € 1800 incl. BTW
 22. Calathea roseopicta silvia
  Calathea Roseopicta Silvia Pauwenplant
  70 cm 27 cm
  € 7500 incl. BTW
 23. Calathea Pauwenplant
  Calathea Medallion Pauwenplant
  80 cm 27 cm
  € 7500 incl. BTW
 24. Calathea warscewiczii
  Calathea warscewiczii Pauwenplant
  80 cm 27 cm
  € 6800 incl. BTW
 25. Calathea fusion white
  Calathea Fusion White Pauwenplant
  40 cm 14 cm
  € 6600 incl. BTW
 26. Calathea-maui-queen
  Calathea Maui Queen Pauwenplant
  65 cm 17 cm
  € 1900 incl. BTW
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
26 producten

Soorten Calathea


Calathea kopen

De Calathea staat ook wel bekend als de Schaduwplant. Het mooie aan de Calathea is dat hij 's nachts zijn bladeren sluit om deze vervolgens bij de eerste zonnestralen weer te openen. Qua standplaats is de Calathea uitermate geschikt voor een plekje in de half schaduw of schaduw. Wat betreft de watergift dient de grond continue licht vochtig te zijn. 

 • Voordelige kamerplant
 • Sluit zijn bladeren sierlijk in de avond
 • Geschikt voor een standplaats verder van het raam
 • Onderhoud vergt enige kennis
 • Gevoelig voor tocht en droge lucht
 • Grond moet constant licht vochtig zijn

Calathea bezorgen

Wij bezorgen grotere Calathea's altijd met eigen transport. Mocht je willen weten hoe wij de door jouw gekozen Calathea bezorgen, kijk dan onderaan op de pagina van de desbetreffende Calathea. In de grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht bezorgen wij ook kleinere Calathea's met eigen transport. Met ons eigen transport kunnen wij veel zorgvuldiger jouw Calathea bezorgen. We geven van te voren aan hoe laat we bij jou langskomen en je kan zelf een dag selecteren in het bestelproces.  Wil jij een Calathea online bestellen en er zeker van zijn dat de kamerplant netjes bij jou geleverd wordt, dan helpen wij jou graag verder. 


Tips voor het kopen van een Calathea

Een Calathea kopen via een webshop heeft als voordeel dat deze vers is. Bovendien hoef je geen moeite te doen om hem thuis te krijgen. Wel is het soms wat lastiger inschatten welke afmetingen je moet kopen. Hierbij moet je niet letten op enkel de hoogte van de kamerplant, maar ook de kweekpot diameter. Als je een Calathea koopt met een grotere kweekpot diameter, dan is de kamerplant voller en heeft de plant meestal meer bladeren. 


Waarom een Calathea bij 123planten kopen?

123planten is de specialist op het gebied van kamerplanten. Hierbij onderscheiden wij ons door de uitstekende bezorgservice. Zoals hierboven al beschreven bezorgen wij de veel Calathea's met onze eigen collega's. Zo weet je zeker dat je plant op het juiste moment geleverd wordt. Onze collega's nemen de tijd voor de levering en geven tips indien gewenst. Dit zie je terug in onze beoordelingen. Bij veel Calathea's zie reviews, soms zelfs voorzien van een foto. Zo kan je met eigen ogen zien, welke kwaliteit 123planten daadwerkerlijk levert. Niet alleen deze product reviews zijn uitermate positief. Ook onze bedrijfsreviews bij google en Kiyoh behoren tot de hoogste in de branche. 

Calathea FAQ

Hoe kan ik de Calathea bladeren stofvrij maken?

Je kan het beste bij een Calathea met een plantenspuit te werk gaan. De bladeren zijn vrij dun en kunnen niet tegen een te harde waterstraal. Het sproeien van de plant verhoogt de luchtvochtigheid, verwijderd stof en is preventief tegen ongedierte. Hierdoor raden we aan de Calathea regelmatig te besproeien.

Moet een Calathea gesnoeid worden?

De Calathea mag best gesnoeid worden. Dit doe je door de (lelijke) bladeren en stengels af te knippen met een snoeischaar. Snoei niet te veel weg van de plant, de plant heeft blad nodig om weer te kunnen groeien. Je kan het blad het beste zo dicht mogelijk bij de grond af knippen. Het snoeien is niet noodzakelijk, de plant zal namelijk nooit heel groot worden.

Waarom krijgt een Calathea bruine bladranden?

Bruine bladranden komen, bij een Calathea, vaak door te weinig water of een te lage luchtvochtigheid. Geef in dit geval de Calathea meer water of besproei de plant vaker. Ook is het verstandig de grond om de zoveel tijd te controleren door je vingers, tot twee knokkels diep, in de grond te stoppen. Dan kan je beter in de gaten houden of je te veel of te weinig water geeft.

Zijn het niet de randen, maar bruine vlekken op het blad? Dan is het vaak de standplaats. De plant kan op een te zonnige plek staan of op een plek naast een verwarming. Dit komt de plant niet ten goede. Zet de plant in dit geval op een andere plek.

Hoevaak moet je een Calathea water geven?

De grond van een Calathea moet gedurende het jaar lichtvochtig blijven. De plant zelf verbruikt relatief veel water. Wel is de Calathea gevoelig voor te veel water. Controleer dus regelmatig de grond door je vingers in de grond te steken en geef niet te veel water in een keer.

Waarom hangt mijn Calathea?

Als de plant slap gaat hangen, is dit vaak een signaal dat de Calathea te weinig water heeft gekregen. Controleer in dit geval de grond en geef de plant meer water als de grond droog aanvoelt. Ook kunnen de bladeren gaan opkrullen als de plant te weinig water heeft gehad. Dit is niet het oprollen wat de plant normaal gesproken doet. Zorg er voor dat bladeren niet te vaak gaan hangen.

Waarom krijgt mijn Calathea gele bladeren?

Een kamerplant zal het oude blad altijd afstoten om ruimte te maken voor nieuw blad. Dit kan het gele blad verklaren. Ook kan het komen door te veel water. Geel hangend blad kan een teken zijn van wortelrot. Vaak heeft de plant dan ook een stinkkende geur en een zachte stam. Meestal is de plant in het geval van wortelrot niet meer te redden.

Waarom groeit mijn Calathea niet?

Het kan zijn dat de plant niet genoeg ruimte heeft in de pot om meer wortels aan te maken, die het nieuwe blad zullen ondersteunen. Zet de Calathea in dit geval in een grotere plantenbak.

Ook kan het komen door de verzorging. Als de plant te weinig licht, water of voedingsstoffen heeft kan de plant minder groeien. Als de plant net is gekocht, kan het ook zo zijn dat de plant simpelweg moet wennen aan de omgeving. Raak dus niet gelijk in paniek als de plant de eerste week geen nieuw blad aanmaakt. In de winter en herfst zal de plant ook minder groeien.

Waarom beweegt een Calathea?

Calathea’s groeien in de natuur op donkere plekken. De plant gebruikt het bewegen om zo veel mogelijk licht te kunnen ontvangen. De onderkant van veel Calathea’s is hierdoor ook donker paars. Deze donkere kleur trekt het licht aan, waardoor de plant op donkere plekken kan overleven. De lichtere soorten van de Calathea groeien op lichtere plekken en zullen hierdoor ook minder bewegen.