Niet giftige planten voor katten 

Niet giftige planten voor katten 

4.2
(12)

Bij het houden van huisdieren is het erg fijn om te weten welke planten wel en niet schadelijk zijn voor jouw trouwe viervoeter. In het bijzonder voor katten, aangezien ze nog wel een hapje uit je gloednieuwe plant willen nemen. Ook zijn ze erg lenig en kunnen ze op allerlei plekken komen door deze atletische vaardigheden. 

Helaas zijn de meeste planten giftig voor katten. De sap die de bladeren en stelen bevatten is hierbij de boosdoener. Bij inname kan dit soms irritatie veroorzaken, andere planten tasten de orgaanfuncties aan bij inname. Nu snappen we natuurlijk dat je wel je huis wilt versieren met wat groen. Dus wanneer je op zoek bent naar planten niet giftig voor katten, ben je bij het juiste blog! Laten we onze katvriendelijke kamerplanten gaan bekijken!

Calathea 

De Pauwenplant, oftewel Calathea's, zijn kleurrijke katvriendelijke kamerplanten in allerlei verschillende patronen. Ook heeft de Pauwenplant een bijzondere gewoonte, hij vouwt namelijk zijn bladeren omhoog wanneer het donker wordt. Door deze bijzondere gewoonte, wordt de Pauwenplant ook wel een Gebedsplant genoemd. Wil je een groen gestreepte Calathea met ronde bladeren, zoals de Calathea Orbifolia. Of toch iets kleurrijks met een patroontje, zoals de Calathea Medallion. 

Chinees lantaarnplantje 

Het Chinees Lantaarnplantje, ook wel de Ceropegia Woodii, heeft hangende ranken die hartvormige blaadjes dragen. Deze blaadjes hebben een zilvergroene kleur en zijn ook nog versierd met wat spikkels. Dit plantje is gelukkig heel makkelijk als het aankomt op de verzorging. Deze schattige planten behoren ook gelukkig tot de niet giftige kamerplanten. 

Bananenplant 

De Bananenplant zijn groene planten niet giftig voor kattenmet groot blad. De plant kan enorm groot worden, wat super gaaf is om te hebben thuis. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om te beginnen met een kleine bananenplant en al het groeien zelf te doen. Maar wanneer je op zoek bent naar een grote kamerplant, niet giftig voor katten, kun je ook beginnen met een echte statement Bananenplant die we al gekweekt hebben tot een hoogte van 2.40 meter!

Pannenkoekplant 

Ook behorend tot de categorie kamerplanten niet giftig, de Pannenkoekplant. De Pilea, wat de latijnse benaming is van de plant, is bekend om zijn grote ronde blaadjes. Deze worden gedragen door groene steeltjes. Deze makkelijk te verzorgen plant heeft zijn plek al gevonden in veel huishoudens en ook huishoudens waar katten of andere huisdieren rondlopen. Er zijn verschillende varianten de Pannenkoekplanten, zoals de volledig groene, Pilea Peperomioides, of 1 met een gespikkeld patroon, Pilea Mojito. 

Palmen 

Palmen geven ieder interieur een tropisch gevoel en behoren  ook nog tot de niet giftige planten voor katten, met uitzondering van de Cycas Palm. Verder zijn deze tropische planten allemaal meer dan geschikt om met een gerust hart in huis te halen. Hierbij kun je kiezen tussen palmen met allerlei verschillende bladvormen, zoals de Kentia Goudpalm, Mexicaanse Dwergpalm of de Waaierpalm.

Let hier op! Ondanks dat de Yucca veel gelijkenis heeft met een palm, behoort deze niet tot de palmen. Ook de Yucca behoort tot de giftige planten voor katten. 

Maranta 

De volgende op ons lijstje van planten niet giftig voor katten is de Maranta. Van de Maranta wordt vaak gedacht dat het een Calathea is. Ondanks dat ze veel gelijkenissen hebben, zoals het gekleurde blad en de gewoonte om de bladeren omhoog te dragen wanneer het donker is, behoort de Maranta toch tot een andere soort. Wel is het verre familie van elkaar, aangezien ze beiden behoren tot de Marantaceae familie. De Maranta onderscheidt zich met het groeipatroon, namelijk dicht bij de grond. Hierdoor is de Maranta een hangplant wanneer deze in huis gehouden wordt. En net als de Calathea is de Marnta een niet giftige plant voor katten. 

Peperomia

De Peperomia kent ook veel verschillende soorten, van hangplanten zoals de Peromia Prostrata, tot omhoog groeiende kamerplanten, zoals de Peperomia Milano. De Peperomia is een makkelijke, niet giftige kamerplant met een tropische oorsprong. Met wat warmte en genoeg licht, kunnen deze plantjes met weinig onderhoud goed groeien. 

Olifantenpoot

De Olifantenpoot is een katvriendelijke kamerplant met een dikke stevige stam. Op deze stam vind je gebladerte in de vorm van sprieten die als een pluim uit de stam komen. Dit geeft de plant een stoer, maar ook speels uiterlijk. Deze dikke stam is heel handig voor de plant, omdat deze goed vocht op kan slaan en een belangrijke rol speelt in het verplaatsen van voeding naar waar het nodig is. Je hebt de Olifantenpoot in een grote variant van wel 2.30 meter hoog. Of klein, met een Olifantenpoot van 41 centimeter hoog. 

Augurkenplantje 

Het Augurkenplantje behoort ook tot de niet giftige planten voor katten en heeft ook nog is een zeer speciaal uiterlijk. De bladeren lijken namelijk een beetje op augurken, vandaar dat wij deze ook de bijnaam Augurkenplantje hebben gegeven. Desondanks is dit gebladerte eigenlijk helemaal niet eetbaar is, is het een niet giftige plant voor katten. Het hapje zal niet smakelijk zijn, maar gelukkig kan het ongelukje geen kwaad voor jouw kat.

Fittonia 

De Fittonia is een niet giftige kamerplant met kleine blaadjes. Ze groeien ietwat bossig en zijn versierd met flitsende nerven. Deze nerven kunnen variëren in kleur, van roze tot rood. Door dit kleurrijke patroon, wordt dit plantje ook wel het Mozaïek Plantje genoemd. Zo kun je gaan voor de variant met witte nerven, Fittonia Verschaffeltii, of met rode nerven, de Joly Josan.  

Kwartjesplant

De Aspidistra Elatior, heeft de bijnaam Kwartjesplant gekregen. Deze frisgroene, niet giftige kamerplanten voor katten zijn een leuke verschijning, ze groeien enkele stelen met blad vanuit hun pot. Deze naam verwijst naar dat de plant behoorlijk veerkrachtig is. De oorsprong van deze plant ligt in de Himalaya en hierdoor kan de plant goed tegen droogte. Je kunt de kwartjesplant nemen van 50 centimeter, tot 80 centimeter in hoogte. 

Koop niet giftige planten voor katten online

Dat waren niet giftige planten voor katten. Ben jij er al uit welke je wilt aanschaffen voor jouw interieur? Planten niet giftig voor katten koop je eenvoudig online bij 123planten. We staan voor je klaar tijdens je zoektocht naar katvriendelijke kamerplanten! Mocht je nog meer inspiratie willen opdoen over planten, kun je onze andere blogs bekijken op deze pagina.

Populair
Kamerplant areca palm
Areca Goudpalm
160 cm 24 cm
€ 8900 incl. BTW
Calathea-orbifolia-kamerplant
Calathea orbifolia Pauwenplant
55 cm 21 cm
€ 1900 incl. BTW
Beaucarnea planten stam
Beaucarnea recurvata Olifantenpoot
110 cm 27 cm
€ 6300 incl. BTW
Pannenkoeken plant
Pilea plante à crêpe Stekje
10 cm 6 cm
€ 400 incl. BTW

Beoordeel dit bericht

4.2 / 5. 12

Geplaatst in Inspiratie
123planten

Reacties (0)

Schrijf een reactie...
Ook interessant
Top 10 vaste planten
123planten
123planten in Inspiratie
Top 10 vaste planten - Vaste planten zijn onmisbaar in een tuin. Bekijk onze top 10 vaste planten voor in je tuin, op je balkon of terras.
Nieuw! Ons assortiment tuinplanten
123planten
123planten in Inspiratie
Nieuw! Ons assortiment tuinplanten - Nieuw! Ons assortiment tuinplanten. Maak kennis maken met ons nieuwe assortiment tuinplanten bij 123planten.
Een echte kerstboom of liever een kunstkerstboom?
123planten
123planten in Inspiratie
Een echte kerstboom of liever een kunstkerstboom? - Wil jij een echte kerstboom aanschaffen of ga liever voor een kunstkerstboom? Wat zijn de voordelen van een echte kerstboom en wat zijn de voordelen van een kunstkerstboom?
Schimmel op je kamerplant, wat moet je doen?
123planten
123planten in Inspiratie
Schimmel op je kamerplant, wat moet je doen? - Schimmel op je kamerplant of op je potgrond, wat kun je hieraan doen en hoe kun je schimmel op je plant het beste voorkomen?