Kentia palm - Howea Forsteriana

De Kentia palm is een van de sterkste palmen voor binnen en is herkenbaar aan zijn diepgroene bladeren in de vorm van een veer. De Kentia palm is beter bekend onder de naam Howea Forsteriana. Deze prachtige palm groeit van oorsprong op een eiland ten oosten van Australië en is makkelijk in onderhoud.

Kentia palm - Howea Forsteriana
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
8 producten
 1. Kentia palm grote kamerplant 1 2 1
  Kentia Howea Forsteriana
  150 cm 24 cm
  € 7100 incl. BTW
 2. Grote mooie kentia palm kamerplant 2
  Kentia Howea Forsteriana
  170 cm 27 cm
  € 13000 incl. BTW
 3. Grote kentia palm 3
  Kentia (howea) forsteriana Howea Forsteriana
  230 cm 30 cm
  € 26800 incl. BTW
 4. Groene kentia palm 1
  Kentia Howea Forsteriana
  70 cm 17 cm
  € 2800 incl. BTW
 5. Kentia palm kamerplant 1 2
  Kentia Howea Forsteriana
  130 cm 24 cm
  € 6200 incl. BTW
 6. Kentiapalm kamerplant 1
  Kentia Howea Forsteriana
  100 cm 21 cm
  € 4600 incl. BTW
 7. Grote kentia palm plant 2
  Kentia Howea Forsteriana
  300 cm 70 cm
  € 1.02100 incl. BTW
 8. Grote palm kentia
  Kentia Howea Forsteriana
  260 cm 60 cm
  € 70900 incl. BTW
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
8 producten

Kentia Palm - Howea Foresteriana kopen

De Kentia palm, ook wel Howea Forsteriana genoemd, is een sterke kamerplant en gemakkelijk qua verzorging. De Kentia palm staat het liefst op een plek in de halfschaduw of schaduw. Oorspronkelijk groet de Kentia palm op een eiland ten oosten van Australië. De Howea Forsteriana is een palm uit de familie Arecaceae of Palmea. Dit is een van de sterkere palmen. Wil jij een Kentia kopen? Lees dan snel verder!

 • Makkelijke palm
 • Stelt geen hoge eisen aan de lichtintensiteit
 • Verkrijgbaar in veel verschillende lengtes
 • Mag niet met de wortels in het water staan
 • Langzame groeier

Bekijk de Kentia 


Hoe groot is een Kentia?

De Howea Forsteriana is vaak een vrij grote palm. Maar in ons assortiment vind je verschillende formaten. Zo bieden wij kleine stekjes aan van de Kentia Palm, maar ook hele grote Kentia palmen. De gemiddelde formaten lopen erg uiteen van een leuk klein maatje van 80 centimeter hoog tot een echte tropische palm van wel 300 centimeter hoog. Let er wel op dat je de juiste maat Kentia palm koopt, want deze kamerplant is geen harde groeier. We raden dan ook af om de Howea Forsteriana te verpotten. Kentia palmen hebben namelijk weinig wortels en groeien langzaam. Er kan juist meer schade ontstaan als de Howea Forsteriana wordt verpot, waardoor de wortels een lang herstelproces aan moeten gaan. 

Kun je de Kentia stekken?

Het is lastig om de Kentia palm te stekken. De Howea Forsteriana is namelijk, net zoals andere palmen, alleen te kweken door middel van zaden. Hierdoor neemt het Kiemen van een Kentia palm veel tijd in beslag. Ook is een hoge temperatuur van rond de 27 graden hierbij gewenst. Het splitsen van de kluit van de Kentia palm raden wij echter af. De Howea Forsteriana wordt hier meestal niet mooier van en er is veel kans dat wortels worden beschadigd. 

Waarom een Kentia kopen bij 123planten?

123planten is de specialist op het gebied van kamerplanten. Een kamerplant kopen via een webshop heeft als voordeel dat deze vers is. Bovendien hoef je geen moeite te doen om hem thuis te krijgen. Hierbij onderscheiden wij ons door de uitstekende bezorgservice. Zo weet je zeker dat je plant op het juiste moment geleverd wordt. Onze collega's nemen de tijd voor de levering en geven je tips over de Howea Forsteriana indien gewenst. Benieuwd naar onze Kentia palm reviews? Neem dan een kijkje bij de verschillende producten. Niet alleen deze product reviews zijn uitermate positief. Ook onze bedrijfsreviews bij Kiyoh en Google. 

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag met het zoeken naar de ideale kamerplant.