Begonia

De Begonia is een mooie kamerplant die van oorsprong voorkomt in vochtige, warme en bosrijke gebieden. Hij blijft klein van formaat maar is groots in kleur. Momenteel zijn de bladbegonia's helemaal hip. 

+ Lees meer
Begonia
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
6 producten
 1. Begonia maculata
  Begonia Maculata Stippenbegonia
  20 cm 12 cm
  € 1200 incl. BTW
 2. Begonia rex hugh mclauchlan
  Begonia Rex Hugh McLauchlan Stekje
  10 cm 6 cm
  € 400 incl. BTW
 3. Begonia masoniana rock
  Begonia Masoniana Rock
  30 cm 12 cm
  € 1100 incl. BTW
 4. Begonia rex red jive
  Begonia Rex Red Jive Bladbegonia
  10 cm 6 cm
  € 400 incl. BTW
 5. Begonia rex escargot
  Begonia Rex Escargot Stekje
  15 cm 6 cm
  € 400 incl. BTW
 6. Begonia rex chayo mini
  Begonia Rex Chayo Stekje
  15 cm 6 cm
  € 400 incl. BTW
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
6 producten

Begonia kopen

De Begonia komt voor in verschillende soortjes met prachtige getekende en gekleurde bladeren. Van witte stippen tot zwarte kruizen en van opzichte nerven tot ombre patronen. Oorspronkelijk komt deze kamerplant voor in vochtige, warme en bosrijke gebieden. Zet de Bladbegonia op een plek met veel licht en zorg dat de grond niet uitdroogt. Wil jij een Begonia kopen? Lees dan snel verder!

 • Mooie bladmotieven en/of bloem
 • Makkelijk te vermeerden 
 • Het sap van de begonia is giftig

Begonia soorten

In ons assortiment vind je verschillende Bladbegonia soorten. Zo vind je bijvoorbeeld de populaire Begonia Maculata, deze prachtige verschijning heeft groene bladeren met witte stippen en een rode onderkant. Daarom wordt deze kamerplant ook wel Stippenplant of Stippen Begonia genoemd. Daarnaast is de Begonia Masoniana Rock een geliefde plant. Deze kamerplant heeft prachtige groene bladeren met een donkergroen patroon in het midden. Daarnaast is de Begonia Rex een schitterend soort met haar kleurrijke bladeren waarvan de kleuren vaak glinsteren. 

Kun je de Begonia stekken?

De Begonia is gemakkelijk te stekken door middel van een bladstek, stengelstek of scheuren. De stengelstek is voornamelijk toe te passen bij de Stippen Begonia, die ook beter bekend staat als de Begonia Maculata. Probeer een van deze manieren uit en je zal zien dat deze mini groot kan worden en je interieur er vol mee gaat staan. 

Waarom een Begonia kopen bij 123planten?

123planten is de specialist op het gebied van kamerplanten. Een kamerplant kopen via een webshop heeft als voordeel dat deze vers is. Bovendien hoef je geen moeite te doen om hem thuis te krijgen. Hierbij onderscheiden wij ons door de uitstekende bezorgservice. Zo weet je zeker dat je plant op het juiste moment geleverd wordt. Onze collega's nemen de tijd voor de levering en geven je tips over deze kamerplant indien gewenst. Benieuwd naar onze Begonia reviews? Neem dan een kijkje bij de verschillende producten. Niet alleen deze product reviews zijn uitermate positief. Ook onze bedrijfsreviews bij Kiyoh en Google. 

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag met het zoeken naar de ideale kamerplant.