Pilea

De Pilea Peperomioides, beter bekend als de Pannenkoekenplant is een makkelijke kamerplant. Deze retro kamerplant heeft platte, ronde bladeren en doet daardoor denken aan pannenkoekjes of aan muntjes. Van origine komt deze Pilea uit China, vandaar dat hij in het Engels de bijnaam Chinese Money Plant heeft.

+ Lees meer
Pilea
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
7 producten
 1. Pilea peperomioides 1
  Pilea Peperomioides Pannenkoekenplant
  20 cm 13 cm
  € 1000 incl. BTW
 2. Pannenkoeken plant
  Pilea Pannekoekenplant Stekje
  15 cm 6 cm
  € 400 incl. BTW
 3. Pilea depressa
  Pilea Depressa Stekje
  10 cm 5 cm
  € 400 incl. BTW
 4. Pilea kokodama
  Kokodama Pilea Peperomioides Pannenkoekenplant
  20 cm 17 cm
  € 2100 incl. BTW
 5. Pilea-moon-valley-stekje
  Pilea Moon Valley Stekje
  12 cm 6 cm
  € 300 incl. BTW
 6. Pilea glauca plant
  Pilea Glauca
  15 cm 10 cm
  € 500 incl. BTW
 7. Hangplant pilea glauca
  Pilea glauca Pannenkoekenplant
  20 cm 15 cm
  € 1800 incl. BTW
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
7 producten

Pilea kopen?

De Pilea plant, of ook wel pannenkoekplant genoemd, is een makkelijke kamerplant. Deze kamerplant staat graag op een zonnige plek maar wel zonder direct zonlicht. Waarom wordt de Pilea plant ook pannenkoekplant genoemd? Hij dankt zijn naam aan zijn platte ronde bladeren, die lijken op muntjes of pannenkoekjes. Van oorsprong komt de pannenkoekplant uit China, waardoor het plantje de bijnaam Chinese Money Plant heeft gekregen. Wil jij een Pannenkoekenplant kopen? Lees dan snel verder!

 • Makkelijke kamerplant
 • Luchtzuiverend
 • Niet giftig
 • De grond moet continue vochtig blijven

Pannenkoekplant bloei

Ondanks dat je het misschien niet zou verwachten, kan de pannenkoekplant bloemen krijgen. De bloemen van de pannenkoek plant zijn wit of groen van kleur. Waarom bloeit jouw pannenkoekplant ineens? Dit kan gebeuren wanneer jouw pilea een tijdje op een koelere plek heeft gestaan en daarna op een warmer plekje wordt neergezet. Je kunt de bloemen verwijderen, zodat alle energie naar de bladeren gaat in plaats van naar de bloemen. Vind je de bloemen er leuk uit zien, dan kun je ze natuurlijk laten zitten. 

Pannenkoekplant stekjes

Je kunt heel gemakkelijk zelf jouw pannenkoekplant stekken. Doordat de pilea regelmatig kleine plantjes krijgt, kun je deze afknippen om ze te stekken. Pannenkoekenplanten stekken wordt vaak gedaan omdat het bij deze kamerplant heel makkelijk om te doen is. Wil je meer informatie over hoe je stapsgewijs een pannenkoekplant kunt stekken? Kijk dan vooral bij onze Blog Pannenkoekplant stekken.

Waarom een pannenkoekplant kopen bij 123planten?

123planten is de specialist op het gebied van kamerplanten. Een kamerplant kopen via een webshop heeft als voordeel dat deze vers is. Bovendien hoef je geen moeite te doen om hem thuis te krijgen. Hierbij onderscheiden wij ons door de uitstekende bezorgservice. Zo weet je zeker dat je plant op het juiste moment geleverd wordt. Onze collega's nemen de tijd voor de levering en geven je tips over deze kamerplant indien gewenst. Benieuwd naar onze reviews? Neem dan een kijkje bij de verschillende producten. Niet alleen deze product reviews zijn uitermate positief. Ook onze bedrijfsreviews bij Kiyoh en Google. 

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag met het zoeken naar de ideale kamerplant.