Graslelie - Chlorophytum

De Chlorophytum komt oorspronkelijk uit de tropische wouden van Zuid-Afrika. Deze kamerplant worden ook wel graslelie of spinnenplant genoemd. De laatste naam is gemakkelijk af te leiden van de stekjes die groeien bij deze kamerplant, deze bungelen als spinnen uit de moederplant. 

+ Lees meer
Graslelie - Chlorophytum
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
7 producten
 1. Chlorophytum bonnie hangplant 1
  Chlorophytum Bonnie Graslelie
  35 cm 17 cm
  € 1500 incl. BTW
 2. Kokodama chlorophytum comosum
  Graslelie (Chlorophytum Ocean) Graslelie
  20 cm 15 cm
  € 1500 incl. BTW
 3. Chlorophytum ocean
  Chlorophytum Ocean Stekje
  10 cm 5 cm
  € 400 incl. BTW
 4. Chlorophytum-graslelie
  Chlorophytum Atlantic Graslelie
  25 cm 12 cm
  € 500 incl. BTW
 5. Chlorophytum bonnie kamerplant
  Chlorophytum bonnie Graslelie
  50 cm 20 cm
  € 3000 incl. BTW
 6. Chlorophytum
  Chlorophytum comosum Variegatum Stekje
  12 cm 6 cm
  € 300 incl. BTW
 7. Chlorophytum hangplant 1
  Chlorophytum laxum Graslelie
  30 cm 17 cm
  € 1600 incl. BTW
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
7 producten

Chlorophytum kopen

De Chlorophytum wordt ook wel Graslelie of Spinnenplant genoemd. Deze laatste naam heeft deze kamerplant te danken aan de kleine stekjes die bungelen aan de moederplant en lijken op spinnen. De Graslelie is een makkelijke kamerplant, hij slaat namelijk water op in zakjes in de wortels. Wanneer ze dus even droog staan kunnen ze daar op teren. Oorspronkelijk groeit de Graslelie in de tropische wouden van Zuid-Afrika. Wil jij een graslelie kopen? Lees dan snel verder!

 • Makkelijke kamerplant
 • Gemiddeld water nodig
 • Bladeren zijn niet giftig
 • Geschikt voor een halfschaduw standplaats

Graslelie soorten

In ons assortiment vind je verschillende chlorophytum soorten. Zo is de Chlorophytum Comosum een bekend soortje. Hier heb je verschillende varianten van zoals de Himalaya Chlorophytum Comosum, Chlorophytum Comosum Ocean en de Chlorophytum Comosum Bonnie. Hierbij heeft Chlorophytum ocean minder gekrulde bladeren dan de andere twee soorten. Bovendien zijn de Chlorophytum Atlantic en de Chlorophytum Variegatum populaire soorten. 

Hoe groot wordt een Graslelie?

De Chlorophytum is niet een hele grote plant. Een volwassen plant kan ongeveer 60 centimeter groot worden. Maar in ons assortiment kun je de Graslelie in verschillende formaten vinden. Wil jij zelf je kamerplant flink laten groeien of heb je simpelweg weinig plek in huis? Ga dan voor een mini Chlorophytum! Als je deze kamerplant groot wilt laten worden is een grotere pot belangrijk. Hierdoor kan de kamerplanten er lekker op los gaan met zijn wortels en kan de potgrond meer water opslaan. Heb jij genoeg plek in je interieur? Ga dan voor een grote Graslelie

Chlorophytum stekken

Je kunt de graslelie prima zelf stekken. De graslelie krijgt lange stengels waar bloemen aan komen. Na de de bloei  ontstaan er kleine plantjes die je dus zelf kunt gaan stekken.

Waarom een Graslelie kopen bij 123planten?

123planten is de specialist op het gebied van kamerplanten. Een kamerplant kopen via een webshop heeft als voordeel dat deze vers is. Bovendien hoef je geen moeite te doen om hem thuis te krijgen. Hierbij onderscheiden wij ons door de uitstekende bezorgservice. Zo weet je zeker dat je plant op het juiste moment geleverd wordt. Onze collega's nemen de tijd voor de levering en geven je tips over de Graslelie indien gewenst. Benieuwd naar onze Chlorophytum reviews? Neem dan een kijkje bij de verschillende producten. Niet alleen deze product reviews zijn uitermate positief. Ook onze bedrijfsreviews bij Kiyoh en Google. 

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag met het zoeken naar de ideale kamerplant.