Graslelie stekken, stap voor stap

Graslelie stekken, stap voor stap

4.5
(11)

De graslelie is een prachtige groene kamerplant die je heel makkelijk kunt stekken. Bij de juiste verzorging zullen er veel stekjes verschijnen aan de graslelie. Maar hoe doe je dat precies, een chlorophytum stekken? Wanneer kun je het beste beginnen met stekken en moet het graslelie stekje al wortels hebben of kun je ook stekken zonder wortels? Ik ga je stap voor stap uitleggen wat je precies moet doen.

Chlorophytum stekken

Een chlorophytum stekken is heel makkelijk om te doen en natuurlijk ook heel leuk om te doen. Hoe ga je precies te werk, hoe moet je een graslelie stekken?

Stap 1: Wanneer jouw graslelie de juiste verzorging krijgt ontstaan er na verloop van tijd lange stengels met witte bloemetjes aan de kamerplant. Zijn de bloemen uitgebloeid? Dan moet je de stengels nog laten zitten want nu gaan de stengels stekjes krijgen.

Stap 2: Wanneer je ziet dat de graslelie stekjes wortels krijgen, kun je de stekjes voorzichtig van de moederplant afknippen.

Stap 3: Zet jouw chlorophytum stekje of stekken in een potje met aarde. Geef de stek een lekkere scheut water.

Stap 4: Geef de stekken in het begin meer water dan dat je gewend bent wanneer je de graslelie kamerplant water geeft. De graslelie moet lekker gaan wortelen dus regelmatig water geven is een must.

Stap 5: Plaats het potje met de stekken op een plekje met licht. De graslelie houdt van licht maar niet van direct zonlicht. Een plekje voor het raam op het noorden kan een prima plek zijn voor het chlorophytum stekje.

Graslelie stekken water

Je kunt de graslelie ook stekken op water. Heb je geen zin om te wachten totdat jouw chlorophytum stekken wortels hebben ontwikkeld, dan kun je het graslelie stekje ook al van de moederplant halen als ze nog geen wortels heeft. Knip de stekken van de moederplant en zet de stekken in een vaasje met water. Je kunt nu goed zien hoe jouw graslelie stekje haar wortels gaat krijgen. Wanneer de stekken wortels hebben ontwikkeld kun je de stekken verplaatsen naar een pot met aarde.

Wist je dat: er nog een manier is om de chlorophytum te stekken? Je kunt de babyplantjes van de graslelie ook stekken terwijl ze nog aan de moederplant vast zitten. Nu hoor ik je denken; maar hoe doe je dat dan? Laten we eerst beginnen met; hoe herken je babyplantjes? Graslelie babyplantjes herken je aan het feit dat de babyplantjes door middel van een lange stengel aan de moederplant vastzitten. Zet het babyplantje van de graslelie in een apart potje met aarde, maar maak het plantje niet los van de moederplant. Het graslelie stekje zal nu veel sneller gaan wortelen in haar eigen potje. Na een aantal weken kun je de lange stengel los knippen van de moederplant en zal jouw graslelie stekje op eigen houtje zelf gaan groeien.

Wanneer graslelie stekken

Je wilt jouw graslelie gaan stekken, maar wanneer kun je hier het beste mee beginnen? De graslelie zit in de lente en in de zomer in haar groeifase. Het is dus het beste om jouw graslelie te gaan stekken in de lente of het begin van de zomer.

Wil je meer informatie over hoe je een graslelie moet verzorgen neem dan een kijkje op onze graslelie verzorgingspagina.

Populair
Chlorophytum Bonnie
Chlorophytum Bonnie Graslelie
35 cm 17 cm
€ 1400 incl. BTW
Kokodama chlorophytum comosum
Graslelie (Chlorophytum Ocean) Graslelie
20 cm 15 cm
€ 1500 incl. BTW
Chlorophytum-graslelie
Chlorophytum Atlantic Graslelie
25 cm 12 cm
€ 500 incl. BTW

Beoordeel dit bericht

4.5 / 5. 11

Geplaatst in Planten stekken
123planten

Reacties (0)

Schrijf een reactie...
Ook interessant
Zamioculcas stekken 
123planten
123planten in Planten stekken
Zamioculcas stekken  - Stek jouw Zamioculcas eenvoudig, met de keuze uit 3 verschillende stek methodes.
Calathea stekken 
123planten
123planten in Planten stekken
Calathea stekken  - De Calathea is geliefd om zijn scala aan kleuren en patronen. Wil je die van jou graag stekken? Lees dan snel verder.
Strelitzia stekken 
123planten
123planten in Planten stekken
Strelitzia stekken  - De Strelitzia is een imposante kamerplant, die zeer geliefd is. Wil jij die van jou graag stekken? Dat kan!
Philodendron stekken 
123planten
123planten in Planten stekken
Philodendron stekken  - Philodendron stekjes zijn eenvouding te maken. In dit blog leggen we uit hoe je dat doet in 4 stappen!