Schefflera (Vingersboom) stekken 

Schefflera (Vingersboom) stekken 

4.6
(5)

De Schefflera is een prachtige kamerplant, geliefd om zijn bijzondere gebladerte. Hieraan heeft de Schefflera zijn bijzondere bijnaam te danken, Vingersboom. Deze mooie kamerplant is makkelijk in de verzorging en kan enorm groot worden. Dit zijn bovenop zijn mooie uiterlijk aspecten waar planten liefhebbers voor vallen. Heb jij een gezonde Schefflera plant thuis en wil je deze graag stekken? Geen probleem! In dit blog leggen we je stapsgewijs uit je de de vingersboom kunt stekken. 

Schefflera stekken door middel van een kopstek 

De vingersboom kan gestekt worden door het nemen van een kopstek. Een kopstek is het bovenste gedeelte van een stengel. Wanneer je stekken van de Schefflera neemt is het van belang dat de plant gezond is. Dit houdt in dat je geen problemen ervaart omtrent verzorging van de plant en de plant een mooie kleur heeft. Als dit allemaal van toepassing is, kun je een kopstek gaan nemen. 

Stap 1

Desinfecteer allereerst de schaar die je wilt gebruiken om de kopstek van de Schefflera te nemen. Dit voorkomt dat je bacteriën in de verse ‘wond’ van de plant smeert. 

Stap 2

Nu is het tijd om de stek af te knippen, hierbij wil je een stuk stengel met blad hebben wat in totaal zo’n 10 centimeter lang is. 

Stap 3 

Laat de Schefflera stek wortelen in een substraat. Dit kun je bijvoorbeeld doen in water, of Vulcastrat. Plaats het onderste groeipunt in het substraat, hier zullen rondom wortels gaan ontwikkelen. 

Stap 4

Geef de Vingersboom stek de tijd om te wortelen. Dit kan enkele weken duren. Het kan de groei bevorderen om de plant op een lichte plek te zetten. Ook kan het helpen om de omgeving af te sluiten, bijvoorbeeld in een kweekkas of in een plastic zakje. Dit verhoogt de luchtvochtigheid, waardoor de Schefflera beter kan groeien. 

Populair
Schefflera amate hydro
Schefflera amate Vingersboom
90 cm 28 cm
€ 9200 incl. BTW
Schefflera gold capella
Schefflera gold capella Vingersboom
130 cm 34 cm
€ 19000 incl. BTW
Schefflera charlotte
Schefflera Charlotte Vingersboom
45 cm 13 cm
€ 900 incl. BTW

Beoordeel dit bericht

4.6 / 5. 5

Geplaatst in Planten stekken
123planten

Reacties (0)

Schrijf een reactie...
Ook interessant
Anthurium stekken
123planten
123planten in Planten stekken, blog
Anthurium stekken - De Anthurium is eenvoudig te stekken door 2 methodes, lees hier hoe je deze kunt toepassen.
Zaagcactus stekken 
123planten
123planten in Geen categorie, Planten stekken
Zaagcactus stekken  - Zaagcactus stekken? Deze stek je eenvoudig, we leggen het je uit in 4 stappen.
Geldboom stekken
123planten
123planten in Planten stekken, blog
Geldboom stekken - Wil je jouw Geldboom graag stekken? Geen probleem! In dit blog lees je hoe je dit doet.
Scindapsus stekken
123planten
123planten in Planten stekken
Scindapsus stekken - Heeft jouw Scindapsus lange ranken? Dan kun je deze stekken en zelf Scindapsus plantjes kweken. In dit blog leggen we uit hoe je dit doet.