Kantoorplanten

Kantoorplanten kopen? Maak je werkomgeving groener, gezonder en gezelliger! 123planten is de specialist voor kleine of grote interieurbeplantings- projecten, hierbij staat ontzorgen op het gebied van planten voor kantoor centraal. Wij leveren zowel hydrocultuur als grondplanten. Hydrocultuur is al lange tijd een bekend en beproefd systeem op de markt voor kantoorplanten. Maar er zijn meer professionele oplossingen voor zakelijk gebruik, zoals vulcastrat voor gewone grondplanten.

Grondplanten

Grondplanten eenvoudig onderhouden kan met vulcastrat en een watermeter. Vulcastrat is een professioneel substraat met een sterk vocht absorberend vermogen. Hierbij geeft het substraat geleidelijk water aan de wortels. Het water toedienen wordt hiermee eenvoudiger en hoeft minder frequent. Hierbij is de frequentie afhankelijk van de soort plant. Meer informatie over vulcastrat.

 • Voordelige keuze
 • Meer keuze uit grote kantoorplanten
 • Water geven op vaste dagen
 • Watermeter toont wateroverschot

 

Grondplanten voor kantoor
Grondplanten voor kantoor

Hydrocultuur

Hydrocultuur planten zijn speciaal opgekweekt, zo kunnen de wortels in het water staan zonder te rotten. Hierdoor is het mogelijk meer water te geven per gietbeurt, waardoor planten minder vaak water nodig hebben. Het grootste voordeel van hydroplanten is dat deze alle op dezelfde wijze water nodig hebben.  Meer informatie over hydrocultuur.

 • Minder vaak water geven
 • Eenvoudig voeding geven: 2x per jaar
 • Watermeter toont gewenste hoeveelheid water
 • Watermeter toont wanneer er water nodig is
Hydrocultuur voor kantoor
Hydrocultuur voor kantoor
Philodendron monstera hydrocultuur 1
Philodendron Monstera Gatenplant
150 cm 28 cm
€ 14800 incl. BTW
Kentia palm hydrocultuur
Kentia hydroplant Howea Forsteriana
120 cm 18 cm
€ 8200 incl. BTW
Dracaena compacta malaika hydrocultuur
Dracaena compacta malaika Drakenbloedboom
35 cm 15 cm
€ 1400 incl. BTW
Philodendron imperial red hydroplant
Philodendron imperial red
60 cm 18 cm
€ 2600 incl. BTW
Spathiphyllum mont blanc hydrocultuur
Spathiphyllum mont blanc
50 cm 15 cm
€ 1900 incl. BTW
Philodendron scandens hydrocultuur 1
Philodendron scandens
25 cm 15 cm
€ 1100 incl. BTW

Planten voor kantoor top 10

Er zijn vele planten verkrijgbaar, maar welke planten zijn ideaal voor kantoor? Onderstaande plantenselectie is gemaakt op basis van de gewenste hoeveelheid onderhoud, lichtbehoefte en behoud van sierwaarde.

Dracaena voor kantoor

#1 Dracaena 

De Dracaena is de ideale kantoorplant. Dit komt mede doordat deze goed gedijt op plekken verder van het raam en liever iets te droog staat dan te nat. Daarnaast is de Dracaena in vele varianten verkrijgbaar, van vol tot subtiel en van groot tot klein. De twee sterkste soorten Dracaena's zijn:

 • Dracaena Janet , deze kenmerkt zich door groot spits en diepgroen blad.
 • Dracaena Marginata, deze heeft een stoere houten stam en lang dun groen blad.

Dracaena hydrocultuurDracaena in potgrond


Sansevieria voor kantoor

#2 Sansevieria

De Sansevieria staat bekend vanwege zijn eenvoud in verzorging. Dit is een plantensoort die nauwelijks gevoelig is voor ongedierte vanwege de bladstructuur. Daarnaast kan de Sanseveria weken zonder water en kan deze zowel in het raamkozijn tot verder van het raam worden geplaatst. De twee populairste soorten Sanseveria's zijn:

 • Sansevieria Zeylanica, deze kenmerkt zich met een zwarte tekening op het donkergroene blad.
 • Sansevieria Laurentii, de klassieker onder de sanseveria's. Donkergroen blad met een heldere gele rand.

Sanseveria hydrocultuurSanseveria in potgrond


Aglaonema voor kantoor

#3 Aglaonema

De Aglaonema is een prachtige en gemakkelijke plant voor op kantoor die uitermate geschikt is voor een standplaats verder van het raam. Ook is de Aglaonema gemakkelijk in onderhoud. Zo stelt deze weinig eisen aan de watergift. De Aglaonema is verkrijgbaar van bureauformaat tot waardige invulling voor in een vaas. Zo heeft elke soort een uniek bladpatroon. De populairste Agloanema's zijn:

 • Aglaonema Silver Queen, deze kenmerkt zich door een lichtgroen blad met donkergroene strepen.
 • Aglaonema Stripes, deze Aglaonema heeft blad met een tijgerpatroon.

Aglaonema hydrocultuurAglaonema in potgrond


Kentia voor kantoor

#4 Kentia 

De Kentia is de ideale sierpalm voor op kantoor. Deze is verkrijgbaar in diverse hoogtes en met verschillende hoeveelheden palmen per pot. Daarnaast is het een makkelijke plant voor kantoor omdat deze weinig eisen stelt aan de lichtintensiteit. De Kentia staat wel het liefste in licht vochtige grond. De Kentia is de ideale plant voor kantoor doordat deze:

 • Ideaal in een hoek kan staan waarbij de doorloop behouden blijft;
 • Prachtige vulling in de hoogte biedt zonder waardevolle werkruimte in te nemen.

Kentia hydrocultuurKentia in potgrond


Philodendron voor kantoor

#5 Philodendron 

Enkele Philodendron soorten hebben enorme grote bladeren, zoals de Monstera. De Philodendron komt in diverse vormen en maten, waarbij de meeste op een mosstok groeien. De bladeren zijn groot en zijn kenmerkend voor de Philodendron. Een Philodendron staat het liefste wat verder van het raam. De populairste varianten van deze kantoorplant zijn:

 • Philodendron Monstera, met monsterlijk mooie bladeren. Gegarandeerd een stoere toevoeging aan elke ruimte.
 • Philodendron Scandens, subtiel en rijkelijk gevuld. Ideaal in te zetten als room-divider.

Philodendron hydrocultuurPhilodendron in potgrond


Rhapis voor kantoor

#6 Rhapis 

De Rhapis is de kantoorplant die het meest donker kan staan. Er is geen plant welke een lagere lichtintensiteit overleefd dan de Rhapis. Daarom staat de Rhapis graag meerdere meters van het raam op een donkere, schaduw of halfschaduw plaats. Hiernaast is de verzorging van de Rhapis eenvoudig, zolang de grond van de palm maar continue licht vochtig is. De Rhapis is geliefd vanwege zijn diepdonker groene gekartelde blad. De Rhapis heeft unieke eigenschappen omdat deze:

 • Uitermate geschikt is voor een standplaats verder van het raam.
 • Weinig tijd en moeite kost in verzorging en onderhoud.

Rhapis hydrocultuurRhapis in potgrond


Ficus voor kantoor

#7 Ficus

Ficussen zijn er in alle soorten en maten, waardoor er altijd wel een mooi exemplaar te vinden is voor jouw kantoor. Ficussen met kleine blaadjes hebben een geluid reducerend effect, vooral in galmende ruimtes. De Ficus is een kantoorplant die graag op een standplaats staat met veel licht. Ook dient de grond continue licht vochtig te blijven. De meest geschikte en populairste Ficus soorten voor op kantoor zijn:

 • Ficus Lyrata, de tabaksboom. Prachtig grote bladeren kenmerken deze plant.
 • Ficus Cyasthistipula, spits en diepgroen blad verspreidt over de gehele hoogte van de plant maakt deze Ficus tot een rijkelijk gevuld exemplaar.

Ficus hydrocultuurFicus in potgrond


Cactus voor kantoor

#8 Cactus

De Cactus is bij uitstek een geschikte kantoorplant. Deze stelt weinig eisen aan de lichtintensiteit en watergift. Sterker nog, de cactus kan zonder probleem enkele maanden zonder water. Ook is de Cactus verkrijgbaar is diverse uitvoeringen en afmetingen. Zo zijn er smalle, bolle en (zwaar) vertakte cactussen. De twee populairste cactussen voor op kantoor zijn:

 • Euphorbia Ingens, oftewel de Cowboycactus. Uitgerust met een dikke stam en gave vertakkingen.
 • Euphorbia Acruensis, familie van de Ingens maar met minder dikke stammen en donkerder van kleur.

Cactus hydrocultuurCactus in potgrond


Yucca voor kantoor

#9 Yucca 

De Yucca is als kantoorplant goed geschikt, voornamelijk omdat deze weinig water nodig heeft. Zo kan de Yucca er prima tegen wanneer deze enkele weken geen water krijgt. De Yucca vertoeft het beste op een zonnige standplaats dichtbij het raam. De Yucca is verkrijgbaar met losse- of vertakte en zelfs zonder stam. De populairste Yucca soorten zijn:

 • Yucca Elephantipes, komt met zware losse- of vertakte stammen.
 • Yucca Rostrata, scherpe bladeren zonder stam.

Yucca's hydrocultuurYucca in potgrond


Beaucarnea voor kantoor

#10 Beaucarnea

De Beaucarnea, beter bekend als de olifantenpoot, is een uitermate geschikte kantoorplant. Het is een plant die weinig water nodig heeft en prima enkele weken zonder water kan. De Olifantenpoot staat graag op een zonnige standplaats. Deze is verkrijgbaar als subtiele bureauplant of als grote eye-catcher. Hiernaast is deze te koop als enkele stam of als stoere vertakte variant. De twee grootste redenen waarom de Beaucarnea geschikt is voor op kantoor zijn:

 • Vereist weinig water.
 • Vereist weinig tijd en moeite in de onderhoud en verzorging.

Beaucarnea hydrocultuurBeaucarnea in potgrond

Chicago: witte verrijdbare plantenbak
Chicago: witte verrijdbare plantenbak
80 cm 120 cm
€ 39100 incl. BTW
Donker grijze capi plantenbak
Capi Rib pot antraciet
34 cm 35 cm
€ 4700 incl. BTW
Witte capi plantenbak 1
Capi Row pot wit
34 cm 35 cm
€ 4700 incl. BTW
Lechuza Classico Antraciet
Lechuza Classico Antraciet
32 cm 35 cm
€ 4300 incl. BTW

Advies kantoorplanten

Geef je beplantingsplan uit handen en laat 123planten de meest geschikte kantoorplanten selecteren. Wij ontzorgen door het selecteren van de juiste planten voor kantoor. Hierbij overwegen wij hydrocultuurplanten, houden rekening met de lichtintensiteit en leveren het compleet in plantenbakken voor kantoor. Dit allemaal binnen het gewenste budget en style. Stuur ons foto’s van de locatie met eventueel een plattegrond en wij gaan direct aan de slag.

Contact formulier

Kantoorplanten onderhoud

Geen groene vingers? En wil je het onderhoud gedeeltelijk of geheel uit handen geven? Dat hebben wij de ideale oplossing indien je gevestigd bent in de Randstad. Je kunt het onderhoud en verzorging van je kantoorplanten namelijk laten uitbesteden aan echte plantenexperts. Dit is mogelijk door een onderhoudscontract met ons af te sluiten. Hierbij zijn meerdere contractvormen mogelijk. Een inzicht in deze contractvormen staan hieronder kort opgesomd:

Een onderhoudscontract biedt velen voordelen. De onderhoud en verzorging kan je gedeeltelijk of geheel uit handen worden genomen door plantenexperts met jarenlange ervaring. Hierdoor zien jouw kantoorplanten er altijd geweldig uit! Wil jij profiteren van de voordelen van een onderhoudscontract? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Periodiek

Halfjaarlijks of kwartaal bezoek onderhoud

 

 • Het bemesten van de plant (voeding toedienen)
 • De watermeter controleren en indien nodig vervangen
 • Het snoeien van de plant
 • Indien nodig de plant vakkundig terug in model snoeien
 • Plantondersteunend materiaal controleren en indien nodig vervangen
 • Planten schoonmaken door ze te sproeien
 • Planten controleren op ziektes en ongedierte en indien nodig bestrijden
 • Werkzaamheden uitvoeren zonder muren, vloeren en/of meubilair te bevuilen of beschadigen
 • Indien nodig schoonmaken na de uitgevoerde werkzaamheden en afval meenemen
 

Volledig

volledig onderhoud

 

 • Dezelfde werkzaamheden als periodiek onderhoud

+

 • Planten water geven
 

Totaal

totaal onderhoud

 

 • Dezelfde werkzaamheden als volledig onderhoud

+

 • Vervanging van planten in slechte conditie