Substraat

Net een nieuwe kamerplant gekocht? Of is de huidige pot te klein geworden en wil je de kamerplant gaan verpotten? Hieronder vindt u het assortiment potgrond, vulcastrat en hydrokorrels. Wil je weten hoe je het beste jouw kamerplant kan verpotten, bekijk dan hier meer informatie over verpotten.

+ Lees meer
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
10 producten
 1. Vulcastrat (10/25L)
  Vulcastrat (10/25L)
  Vanaf € 1300 incl. BTW
 2. Potgrond blok
  Potgrond compact 10L
  € 399 incl. BTW
 3. Pokon-hydrokorrels-5l 1
  Hydrokorrels (5/10/20/50L)
  Vanaf € 600 incl. BTW
 4. Universele-potgrond-pokon-10l 2
  Universele potgrond 10L
  € 400 incl. BTW
 5. Pokon cactus potgrond
  Cactus Potgrond 5L
  € 550 incl. BTW
 6. Pokon-palmen-potgrond-10l
  Palmen Potgrond 10L
  € 600 incl. BTW
 7. Pokon-bio-aanplantgrond-30l
  Bio Aanplantgrond 30L
  € 1000 incl. BTW
 8. Pokon-zaai-en-stekgrond-10l
  Bio Zaai en Stekgrond 10L
  € 700 incl. BTW
 9. Pokon-bio-moestuin-grond-10l
  Bio Moestuingrond 10L
  € 500 incl. BTW
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
10 producten

Potgrond voor kamerplanten kopen?

Kamerplanten potgrond koop je in de online webshop van 123planten, het aanbod hierin varieert van standaard universele potgrond in een 40L zak tot speciale cactus-potgrond verpakt per 5L. Cactus potgrond is specifiek afgestemd op de wensen en behoefte van cactussoorten en andere vetplanten, de NPK formule is hier specifiek voor samengesteld. Ook is er professionele potgrond beschikbaar, deze potgrond bevat meer voedingsstoffen en heeft een betere vochtregulatie dan universele kamerplantenpotgrond.

Meer informatie over potgrond

Vulcastrat voor kamerplanten kopen?

Vulkastrat is een professioneel substraat afkomstig van gemalen lava en ander gesteente. De werking van deze vervanger van potgrond is te vergelijken met kattengrind, het is namelijk ontwikkeld om meer vocht vast te houden dan traditionele potgrond. Vulcastrat biedt naast een betere waterregulatie ook een bijdrage aan het voorzien van kamerplantenvoeding aan de plant, het substraat bevat natuurlijke voedingsstoffen die gedurende zes maanden gereguleerd wordt afgegeven aan de plant. Het vulkanisch substraat is tevens te voorzien van een watermeter waardoor de watergift nog makkelijker wordt gemaakt en duidelijk wordt wanneer je kunt stoppen met watergeven.

Meer informatie over vulcastrat

Hydrokorrels voor hydrocultuur planten kopen?

Hydrokorrels zijn geëxpandeerde kleikorrels en ontwikkeld voor hydrocultuurplanten. Hydrocultuurkorrels bieden stabiliteit en sierwaarde voor hydroplanten maar hebben geen wateropnemende eigenschappen. Vroeger gebruikte men hydrokorrels onderop een plantenbak als drainagemiddel, wij raden dit voor gebruik binnenshuis af. Voor plantenbakken met een afwateringsgat die buiten gebruikt worden zijn hydrokorrels wel een goede manier om de afwatering te bevorderen.

Meer informatie over hydrocultuur