Scindapsus - Epipremnum

Scindapsus kopen als hangplant? Of bestel je deze liever als klimplant? Beide varianten zijn verkrijgbaar in de webshop van 123planten.

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
4 producten
 1. Scindapsus aureum kamerplant bij 123plant
  Scindapsus Aureum Epipremnum
  25 cm 12 cm
  € 500 incl. BTW
 2. Hangplant scindapsus pictus silvery ann
  Scindapsus pictus silvery ann Epipremnum
  35 cm 14 cm
  € 1800 incl. BTW
 3. Scindapsus Trebie
  Scindapsus Trebie
  160 cm 27 cm
  € 5200 incl. BTW
 4. Scindapsus Aureum
  Scindapsus Aureum Epipremnum
  45 cm 20 cm
  € 2300 incl. BTW
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
4 producten

Scindapsus kopen

De Scindapsus is in de volkskmond beter bekend als Epipremnum. Deze kamerplant is gemakkelijk in verzorging en heeft een lucht zuiverende werking. De Scindapsus Trebie en Epipremnum Aureum zijn populaire kamerplanten. Je kunt ze online kopen en zijn zeer geschikt als woonplant en kantoorplant. Er zijn diverse soorten Scindapsus beschikbaar met verschillende tekeningen op het blad.

 • Snelle groeier
 • Luchtzuiverend
 • Geschikt voor een standplaats verder van het raam
 • Buiten bereik van huisdieren plaatsen
 • Grond continu licht vochtig houden
 • Niet geschikt op standplaats onder de 15 graden

Scindapsus (Epipremnum) FAQ


Waar komt de Scindapsus vandaan?

Uit Zuidoost Azië waar hij in tropische regenwouden onder het bladerdek groeit als hang- klimplant. Hij dankt zijn naam aan het Griekse Epi ‘’Op’’ en Premnum ‘’Stam’’ doordat hij voornamelijk als klimplant langs een stam voorkomt.

Is een Scindapsus giftig?

Voor mensen is de Scindapsus niet giftig. Wel zijn er adviezen om uit te kijken met huisdieren, hierbij gaat het erom dat de plant niet dient te worden opgegeten.

Is een Scindapsus makkelijk te stekken?

Ja, je kunt een Scindapsus stekken middels kopstekken. Voorzie de stek van voldoende water en zonlicht en hij zal zich snel ontwikkelen.

Waarom krijgt mijn Scindapsus gele bladeren?

Wanneer de gehele bladeren een gelige gloed krijgen is het een teken van een te hoge lichtinval. Indien de bladeren geel bruine vlekken krijgt is dit een signaal dat de plant te veel water ontvangt, verminder in dit geval de watergift en frequentie.

Hoe snel groeit een Scindapsus?

Afhankelijk van de verzorging en het soort Scindapsus is het een kamerplant die normaal tot snel groeit. Afhankelijk van de hoeveelheid licht en water worden de afstanden tussen individuele bladeren langer of korter.

Waar kan ik een Scindapsus het beste plaatsen?

Op een plek met halfschaduw, met natuurlijk licht maar zonder fel direct zonlicht. In het wild groeit de Scindapsus onder het dichte bladerdek in de jungle, op deze plek worden zijn natuurlijke omstandigheden het beste nagebootst.

Hoeveel water moet ik een Scindapsus geven?

Voldoende dat deze niet voor langere tijd droog komt te staan. Afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht en het formaat van de plant komt dit neer op zomers zo’n 1 keer per 10 dagen en gedurende de winter eens per drie weken.

Krijgt een Scindapsus grote bladeren?

Hoe ouder en groter de plant hoe groter de nieuwe bladeren worden, er zijn exemplaren met bladeren van bijna 90 centimeter groot. De oudste bladeren groeien nauwelijks in formaat, het zijn vooral de jonge en nieuwe bladeren die uitgroeien tot grote bladeren.