Areca palm - Goudpalm

De Areca palm staat ook wel bekend als goudpalm en komt oorspronkelijk uit de vochtige tropen van Zuidoost-Azië. De palmen groeien over het algemeen in bosjes en zo worden ze ook aangeboden als kamerplant. De plant bestaat dus eigenlijk uit meerdere palmpjes die bij elkaar groeien. Deze Palm is met zijn gele stammen en groene bladeren een aanwinst in je interieur. Bovendien zijn goudpalmen luchtzuiverend.

Lees meer Lees minder
Areca palm - Goudpalm
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
9 producten
 1. Kamerplant areca palm 1
  Areca Goudpalm
  100 cm 21 cm
  € 2800 incl. BTW
 2. Kamerplant areca palm
  Areca Goudpalm
  150 cm 27 cm
  € 7500 incl. BTW
 3. Grote areca palm 3
  Areca Goudpalm
  190 cm 30 cm
  € 10000 incl. BTW
 4. Areca-goudpalm-12cm
  Areca Goudpalm
  45 cm 12 cm
  € 700 incl. BTW
 5. Grote areca palm 5
  Areca
  225 cm 40 cm
  € 28400 incl. BTW
 6. Palm areca chrysalidoc lutescens kopen
  Areca Goudpalm
  55 cm 17 cm
  € 1400 incl. BTW
 7. Areca stekje palm
  Areca Stekje
  20 cm 6 cm
  € 300 incl. BTW
 8. 072315d1-4d35-4723-bde3-711c7ca413fc
  Areca
  280 cm 50 cm
  € 55000 incl. BTW
 9. Areca kamerplant palm
  Areca Goudpalm
  150 cm 27 cm
  € 6700 incl. BTW
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
9 producten

Areca kopen

Wij verkopen voordelige palmen, maar ook grote areca palmen van wel 4,5 meter. Deze mooie palmen zijn voordelig omdat de plant snel groeit. Echter behoudt de palm minder lang zijn sierwaarde. Voor een raam op het noorden is de meest ideale standplaats voor de Areca. Een alternatief voor de Areca is de Kentia palm die langzamer groeit maar wel sterker is.

 • Grote kamerplant
 • Snelle groeier
 • Niet giftig
 • Stelt hoge eisen aan de lichtintensiteit
 • De grond moet continue vochtig blijven
 • Krijgt bruine bladpunten

Areca FAQ


Waar komt de Areca vandaan?

De Areca palm komt oorspronkelijk uit Madagaskar waar hij in grote getalen voorkomt. Tegenwoordig worden Areca palmen vanuit zaad opgekweekt en gebeurt dit veelal in Nederland.

Is de Areca een makkelijke kamerplant?

Nee, het is een kamerplant die specifieke eisen stelt aan de verzorging. Zo dient de grond ten alle tijden licht vochtig te zijn en verlangt de palm veel licht zonder direct fel zonlicht. Indien dit niet optimaal is ontwikkeld de Areca palm snel bruine bladpunten en drogen zijn bladeren uit.

Hoe snel groeit een Areca?

Bij de juiste verzorging groeit een Areca palm op een normaal tempo. In feite bestaat één Areca uit wel 40 individuele palmen welke zich allemaal tegelijk ontwikkelen, zodoende is het geen snelle groeier.

Hoeveel water geef je een Areca palm?

Voldoende om de grond lichtvochtig te houden. Voorkom dat de aarde rondom de Areca palm drijfnat wordt of geheel uitdroogt, beide zullen de sierwaarde en gezondheid van de kamerpalm niet ten goede komen.

Waarom krijgt mijn Areca bruine punten aan het blad?

Dit is een natuurlijke eigenschap van de Areca palm. Areca palmen die in Madagaskar groeien ontwikkelen ook bruine punten, deze bevinden zich voornamelijk aan de onderzijde van de plant, puur doordat dit oudere bladeren zijn.

Is een Areca luchtzuiverend?

De Areca is een sterk luchtzuiverende plant, zo verwijderd hij in een snel tempo veel schadelijke stoffen. Doordat deze palm veel bladvolume heeft zorgt hij tevens voor een hoge mate van verdamping, hierdoor stijgt de luchtvochtigheid.

Is de Areca palm giftig?

De Areca palm is net als veel andere palm soorten niet giftig voor mensen en/of huisdieren.

Kan een Areca voor het raam staan?

Je kunt de Areca palm voor een raam op het noorden plaatsen. Wanneer de ramen op het oosten of westen zijn dan adviseren wij een afstand van 2 meter en tot 4 meter voor een raampartij richting het zuiden.