Areca palm - Goudpalm

De Areca palm staat ook wel bekend als goudpalm en komt oorspronkelijk uit de vochtige tropen van Zuidoost-Azië. De palmen groeien over het algemeen in bosjes en zo worden ze ook aangeboden als kamerplant. De plant bestaat dus eigenlijk uit meerdere palmpjes die bij elkaar groeien. Deze Palm is met zijn gele stammen en groene bladeren een aanwinst in je interieur. Bovendien zijn goudpalmen luchtzuiverend.

+ Lees meer
Areca palm - Goudpalm
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
12 producten
 1. Grote areca goudpalm
  Areca Goudpalm
  120 cm 24 cm
  € 3600 incl. BTW
 2. Prachtige Areca palm kamerplant
  Areca Lutescens Goudpalm
  140 cm 24 cm
  € 3900 incl. BTW
 3. Areca-goudpalm-12cm
  Areca Goudpalm
  45 cm 12 cm
  € 700 incl. BTW
 4. Kamerplant areca palm 1
  Areca Goudpalm
  100 cm 21 cm
  € 2900 incl. BTW
 5. Kamerplant areca palm
  Areca Goudpalm
  150 cm 27 cm
  € 8000 incl. BTW
 6. Grote areca palm 5
  Areca Goudpalm
  200 cm 34 cm
  € 23700 incl. BTW
 7. Palm areca chrysalidoc lutescens kopen
  Areca Goudpalm
  55 cm 17 cm
  € 1500 incl. BTW
 8. Prachtige grote Areca palm kamerplant
  Areca Goudpalm
  190 cm 34 cm
  € 13200 incl. BTW
 9. Areca stekje palm
  Areca Stekje
  20 cm 6 cm
  € 400 incl. BTW
 10. Areca
  Areca Goudpalm
  110 cm 21 cm
  € 4700 incl. BTW
 11. Areca catechu dwarf palmboom
  Areca catechu dwarf Goudpalm
  380 cm 50 cm
  € 75600 incl. BTW
 12. Areca palm kamerplant
  Areca Goudpalm
  130 cm 24 cm
  € 5900 incl. BTW
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
12 producten

Areca kopen?

De Areca is een prachtige palm met groene veerachtige bladeren. De Areca Palm staat ook wel bekend als de Goudpalm, Dypsis lutescens en Areca lutescens. De naam 'Goudpalm' heeft deze plant te danken aan de geel oranje vruchten. De Areca palm behoort tot de familie Araceae, ook wel Palmae en komt oorspronkelijk van het Afrikaanse eiland Madagaskar. Tegenwoordig komt deze kamerplant ook in andere tropische gebieden voor. Een alternatief voor de Areca is de Kentia palm die langzamer groeit maar wel sterker is. Wil jij een Goudpalm kopen? Lees dan snel verder!

 • Grote kamerplant
 • Snelle groeier
 • Niet giftig
 • Stelt hoge eisen aan de lichtintensiteit
 • De grond moet continue vochtig blijven
 • Krijgt bruine bladpunten

Hoe groot is een Areca?

In ons assortiment kun je de Areca palm vinden in verschillende formaten. Zo bieden wij het Areca stekje aan, deze stekjes zijn vaak rond de 20 centimeter hoog. Ben jij op zoek naar een maatje groter? Ga dan voor de Goudpalm in het klein, deze kamerplanten zijn vaak rond de 50 centimeter hoog. Daarnaast vind je in ons assortiment de grote Goudpalm, deze grote Areca Palm zijn te koop vanaf 100 centimeter. De Goudplam is een echte groeier, daarom kun je ook zelf de Areca palm groter laten worden. Een grotere pot is hierbij belangrijk. Een grotere pot geeft de Goudpalm een grotere waterbuffer, omdat de hoeveelheid grond meer vocht kan absorberen. Hiermee is de kans op verdroging kleiner.

Kun je de Areca stekken?

Het is ook mogelijk om de Areca te stekken en dus te vermeerderen. De beste manier is door middel van scheuren. Dit is echter niet zonder risico’s, de wortels kunnen hierdoor namelijk beschadigen. Het stekken van de Goudpalm kan je het best in de lente- en zomerperiode doen. Kamerplanten zijn in het voorjaar een stuk sterker omdat er meer zonnestralen en aangenamere temperaturen zijn. Tijdens het stekken kan het gebeuren dat je de wortels beschadigen en in de lente- en zomerperiode kan de Goudpalm daar makkelijker van herstellen omdat alle invloeden gunstiger zijn. Ook kun je de Goudpalm stekken door middel van zaad. 

Waarom een Areca kopen bij 123planten?

123planten is de specialist op het gebied van kamerplanten. Een kamerplant kopen via een webshop heeft als voordeel dat deze vers is. Bovendien hoef je geen moeite te doen om hem thuis te krijgen. Hierbij onderscheiden wij ons door de uitstekende bezorgservice. Zo weet je zeker dat je plant op het juiste moment geleverd wordt. Onze collega's nemen de tijd voor de levering en geven je tips over de Goudpalm indien gewenst. Benieuwd naar onze Areca palm reviews? Neem dan een kijkje bij de verschillende producten. Niet alleen deze product reviews zijn uitermate positief. Ook onze bedrijfsreviews bij Kiyoh en Google. 

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag met het zoeken naar de ideale kamerplant.