Rhododendron

De Rhododendron is een tuinplant die vele mensen kent. Met zijn prachtige bloemen is de Rhododendron een ware beauty om te zien. De bloemen zijn groot en opvallend. De bloemkleur van de Rhododendron kan variëren van wit, tot paars, rood of roze. De Rhododendron komt van oorsprong uit China, Japan en andere Zuidoostelijke Aziatische landen. Een Rhododendron kopen die je gemakkelijk en snel bij 123planten.

+ Lees meer
Rhododendron
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
1 product
  1. Cc9b9b2d-dd6c-402d-aea6-af60e0602b67
    Rhododendron 'Bollywood' ®
    45 cm 19 cm
    € 2200 incl. BTW
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
1 product

Rhododendron soorten

De Rhododendron kent diverse soorten. Zo is er de paarse Rhododendron ook wel Rhododendron Boursault genoemd, de Rhododendron Tortoiseshell Orange (oranje Rhododendron), de witte Rhododendron (Rhododendron 'Cunningham's White) maar ook de dwergrhododendron. De dwergrhododendron dankt zijn benaming aan het feit dat hij klein en compact blijft. De dwergrhododendron wordt tussen de 40 en 100 centimeter hoog. Deze Rhododendron is ideaal voor als je een kleine tuin of balkon hebt. 

Rhododendron in pot

Je hoeft een Rhododendron echt niet per se in de volle grond te planten. Je kunt de Rhododendron ook prima in een pot plaatsen. De prachtige bloemen kleur zal jouw bloempot direct doen opvrolijken. Neem een grote bloempot zodat jouw tuinplant alle ruimte heeft om zich te ontwikkelen. Een Rhododendron in pot vraagt iets meer aandacht dan wanneer de plant in de volle grond staat. Geef jouw kleinere buitenruimte meer sfeer met een mooie Rhododendron in pot. Heb je al een kijkje genomen in onze uitgebreide collectie bloempotten voor buiten?

Rhododendron op stam

De Rhododendron op stam is ideaal wanneer je meer hoogte wilt creëren in je tuin zonder meteen enorm de breedte in te gaan met je tuinplant. Je kunt de Rhododendron op stam zowel in de volle grond als in een pot plaatsen. Het is geen veeleisende tuinplant, hij kan eigenlijk op elk plekje in je tuin, terras of balkon staan. 

Rhododendron kopen

Een Rhododendron kun je heel gemakkelijk en snel online kopen bij 123planten. Wij hebben een breed assortiment tuinplanten. Wil je een tuinplant bestellen maar heb je toch nog wat vragen, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder. Wil je meer informatie over de Rhododendron, bekijk dan onze Rhododendron verzorgingspagina