Moestuin

Een eigen moestuin hebben is natuurlijk hartstikke leuk én het is ook nog eens gezond en goed voor het milieu. Maar wat heb je nu precies nodig bij het creëren van jouw eigen moestuin? Welke planten zijn geschikt voor in een moestuin? Een moestuin maken is niet alleen leuk voor jezelf maar ook voor kinderen, zo kunnen ze jou mee helpen en leren bij het gehele proces om groente en fruit te kweken.

+ Lees meer
Moestuin
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Moestuin planten kopen

Wil je gaan beginnen met het maken van je eigen moestuin, of misschien heb je al een moestuin, dan heb je hier natuurlijk moestuin planten voor nodig. Als je een groentetuin wilt creëren dan heb je moestuin groenten nodig. Hoe leuk is het om je eigen sperziebonen te kweken in je moestuin, of andijvie uit eigen moestuin. 

Makkelijke moestuinbak

Een makkelijke moestuinbak maken lukt vrijwel iedereen. Dit begint natuurlijk bij de basis, een moestuinbak. Een moestuin kun je makkelijk zelf maken. je hebt hiervoor nodig; hout, een worteldoek en makkelijke moestuin mix. Waarna je de moestuinbak hebt gemaakt, plaats je de moestuingrond in de bak en strooi de je moestuin zaden hier op. Wil je liever moestuin planten gebruiken, dan kun je de zaden achterwege laten. 

Moestuinbak op poten

Een moestuinbak op poten heeft als voordeel dat je er nog iets onder kunt leggen, zoals spullen die je nodig hebt om jouw makkelijke moestuin te onderhouden. Een ander voordeel is dat je niet hoeft te bukken om je moestuin bij te houden qua onderhoud. Een verhoogde moestuinbak vindt je in verschillende soorten en maten, kijk vooral naar wat jij mooi vindt en of de moestuinbak op poten qua afmeting goed in je tuin past. Ook kun je prima een moestuin creëren op je balkon. Hiervoor kun je het beste een makkelijke moestuinbak op poten gebruiken. Kijk wel goed of jouw balkon de gehele dag zonlicht ontvangt of juist niet. Veel moestuin planten houden van zonlicht, zeker bij hun groeiproces, daarom wordt een moestuin vaak op een plek neergezet in de volle zon. Sommige planten in een moestuin kunnen ook wel schaduw ontvangen.

Moestuin planten

Welke planten kun je het beste in je moestuin neerzetten? Je kunt fruit in je moestuin kweken, of een groente plant plaatsen. Met een moestuin kun je alle kanten op. Wat je veel ziet zijn aardbeien in een moestuin. Aardbeien zijn makkelijk te kweken in je moestuin, dit is ook een leuk proces om samen met kinderen te doen. 

Zaden voor je moestuin

Je kunt allerlei zaden gebruiken voor in je moestuin. Of je nu groente of fruit wilt laten groeien, of juist kruiden plantjes. Probeer diverse soorten uit. Je kunt het beste in het voorjaar beginnen met zaaien. 

Moestuingrond

Wanneer je wilt beginnen om een  mooie moestuin te maken is het van belang om te weten welke moestuingrond je moet gebruiken. De moestuingrond moet niet te zanderig of te dicht zijn. Moestuingrond waar veel compost en organisch materiaal in zit, is het beste om te gebruiken in jouw moestuin.