Passiflora - Passiebloem

De Passiflora is een exotische klimmende tuinplant die de show steelt met zijn spectucalaire bloemen. De Passiflora wordt in de volksmond 'Passiebloem' genoemd. De Passiebloem kent verschillende soorten, varierend van paars tot wit gekleurd. De plant draagt bij aan een goede bio diversiteit, doordat de plant bestijvers aantrekt. Zo houdt je de tuin mooi en gezond. Ook kan de tuinplant veelzijdig worden ingezet in de tuin, waarbij het kan klimmen over verschillende elemeneten. Ook staat de Passiebloem bekend voor zijn culinaire en medicinale eigenschappen, wat een mooie toevoeging is aan het uiterlijk van de Passiflora. 

+ Lees meer
Passiflora - Passiebloem
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
5 producten
 1. Passiflora 'Purple Haze'
  Passiflora 'Purple Haze' Passiebloem
  60 cm 14 cm
  € 900 incl. BTW
 2. 2beca384-15ef-4961-b71b-78594e78820a
  Passiflora 'Snow Queen' Passiebloem
  115 cm 23 cm
  € 2700 incl. BTW
 3. 2b5a180e-c501-4eb6-a474-bc315710d229
  Passiflora Caerulea Passiebloem
  115 cm 23 cm
  € 2600 incl. BTW
 4. Passiflora snow queen pbr 1199460
  Passiflora 'Snow Queen' Passiebloem
  115 cm 23 cm
  € 2800 incl. BTW
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
5 producten

Passiebloem klimplant

De Passiebloem is een exotische klimplant, die betoverende bloemen kan produceren. Doordat het een klimplant is, kun je deze veelzijdig inzetten in de tuin. Denk aan bedekking voor de Pergola, schutting of muur. Zo kun je spelenderwijs je tuin omtoveren tot een oord van groen en bloemen. Wat de teelt betreft, gedijt de passiebloem goed in warme en vochtige klimaten, hoewel sommige soorten ook in gematigde regio's kunnen groeien. Ook draagt de tuinplant zijn steentje bij aan de ecologische waarde van de tuin, zo trekt de Passiflora bestuivers aan, zoals beijen en vlinders. Dit draagt bij aan de verbetering van de eco diversiteit van jouw tuin! Naast zijn opvallende uiterlijk, wordt de passiebloem ook gewaardeerd om zijn culinaire en medicinale eigenschappen. De vruchten van sommige passiebloemsoorten zijn eetbaar en worden gebruikt in desserts, sappen en siropen. Bovendien wordt de plant in de traditionele geneeskunde gebruikt vanwege zijn vermeende kalmerende en rustgevende effecten.

Passiebloem soorten 

De Passiebloem kent verchillende soorten, waarbij de bloemen kunnen varieren van kleuren van paars, blauw en wit. Zo heb je geruime keuze uit welke Passiebloem er bij jou past! De Passiflora is hierbij een perfecte keuze als je voor een kalme uitstraling wilt kiezen, met prachtige witte passiebloemen. Ook kun je voor opvallend paars gaan, met bijvoorbeeld de Passiflora Purple Haze. Wat je ook kiest, je zult optimaal gaan genieten van het prachtige uiterlijk van deze tuinplant. 

Passiebloem kopen

Wil je een Passiebloem kopen, dan kun je dat gemakkelijk en snel doen bij 123planten. Bestel jouw Passiebloem online, wanneer het jou uitkomt. Weet je al precies welke Passiebloem tuinplant je wilt bestellen of heb je misschien nog vragen? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.