Makkelijk - Spathiphyllum

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
1 product
  1. Spathiphyllum sweet chico
    Spathiphyllum sweet rocco Lepelplant
    55 cm 13 cm
    € 900 incl. BTW
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
1 product

Spathiphyllum (lepelplant) kopen?

Spathiphyllum

De Spathiphyllum a.k.a de Lepelplant is een echte bloeier en jungle plant! Dit pareltje groeit in het tropisch regenwoud in Azië en Zuid-Amerika. Hij voelt zich het lekkerst dicht bij de grond, aan de rand van de oevers. Wist je dat in het regenseizoen de Spathiphyllum zelfs voor een groot gedeelte onder water staat! En ja, dat doet hem dus niks. Een echte survivor die niet kan missen in jouw indoor jungle! Wil jij de Spathiphyllum kopen, oftewel de Lepelplant kopen? Lees dan verder!

Welke formaten  zijn er?

De Spathiphyllum is te verkrijgen in verschillende maten. Zo heb je de mini Lepelplant, de Lepelplant in het klein en de lepelplant in het groot. Daarnaast kun je de Lepelplant makkelijk vermeerderen door hem te scheuren. Op deze manier kan je van één Spathiphyllum, twee of drie Spathiphyllum´s maken. Wil je een gescheurde stek omtoveren tot grote kamerplant, ga dan gelijk aan de slag met het scheuren! 

Welke soorten zijn er?

De Spathiphyllum heeft veel soortjes die veel op elkaar lijken. De populairste soortjes zijn de Spathiphyllum Vivaldi, de Spathiphyllum Wallisii en de Spathiphyllum Bingo. Maar hoe moet je de Lepelplant verzorgen? De Spathiphyllum is een flinke zuiper! De Spathiphyllum heeft in het tropisch regenwoud bijna altijd natte voetjes en tijdens het regenseizoen zelf koppie onder gaat. Ga er dus lekker op los tijdens de gietbeurt. 

Kijk voor de wensen van dit leuke jungle maatje in mijn encyclopedie. Hierin staat alles vermeld per kamerplanten soort, zo kun je zien of dit de ideale plant match is. Kom je er niet uit? Neem dan contact met mij op zodat wij samen kunnen kijken naar de ideale kamerplant voor jouw indoor jungle!

Lees meer Lees minder