Bloembollen- en zaden

Hoe leuk is het om je eigen tuinplanten te kweken door bloembollen of bloemzaden? Zo kun je van begin tot eind jouw eigen tuinplant zien opgroeien. Wil je bloembollen gaan kopen kijk dan goed wanneer je deze wilt gaan planten. Zo kun je najaarsbollen in september planten, deze zullen in het voorjaar gaan bloeien. Bloemzaden zaaien is ook een leuke manier om jouw eigen bloemen te kweken. 

+ Lees meer
Bloembollen- en zaden
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Bloembollen kopen

Bloembollen kopen doe je gemakkelijk en snel bij 123planten. Wil je zelf lekker aan de slag gaan met het kweken van je eigen bloemen? Plant dan bloembollen of bloemzaden, want hoe leuk is het om het gehele groeiproces van jouw tuinplant  te zien. Ook is het kopen van zaden, waarvan je deze zelf in de grond plaatst, een goedkope manier van tuinieren. 

Soorten bloembollen en bloemzaden

Hoeveel soorten bloembollen en bloemzaden zijn er? Nou dat zijn er nogal wat. Veel soorten ken je misschien al en sommige soorten niet. Zo zijn dahlia bollen een bekende soort die velen kennen. Maar ook de tulpen bollen zijn een zeer bekende bloembollen soort. Bloemzaden zijn er in eenjarige bloemen, tweejarige bloemen of meerjarige bloemen. Welke soort je kiest, hangt af van je wilt. Klaproos zaden kun je gemakkelijk zelf zaaien. De Klaproos zaait zichzelf uit, wat een leuk effect geeft omdat je deze tuinplant dus overal in je tuin kunt tegenkomen.

Wanneer moet je bloembollen planten?

De meeste bloembollen plant je in het najaar, tussen september en december, vóór de eerste nachtvorst. Hoe eerder je de bloembollen plant, hoe beter de bloembol het zal doen. Sommige soorten bloembollen kun je ook nog in het voorjaar planten. 

Moestuin zaden

Het is natuurlijk ook hartstikke leuk om je eigen moestuin te creëren met moestuin zaden. Soorten zaden die je hiervoor kunt gebruiken zijn de tuinkers, mosterdzaad, peperzaden, groente zaden. Maar ook sesam zaad, venkel zaad, tomaten zaad en aardbeien zaadjes. Je kunt het zo gek niet bedenken. Ga lekker zelf aan de slag met jouw eigen moestuin. Biologische zaden voor in je moestuin zijn beter voor insecten maar ook voor de mens.

Biologische bloembollen

Biologische bloembollen zijn goed voor de dieren en de mens. Deze bloembollen zijn vrij van chemische middelen zoals pesticiden en kunstmest. Een mooie manier van milieuvriendelijk telen.