Biologische bestrijding bladluis

Biologische bestrijding bladluis

Deze biologische bestrijding om van bladluis af te komen werkt effectief tegen de besmetting. Je ontvangt de natuurlijke vijand van bladluis, namelijk Puncta. Puncta zijn lieveheerstbeestjes larven, die zeer hongerig zijn. In het pakket zitten ongeveer 100 van deze beestjes, waarbij 1 zakje genoeg is om 5 middelgrote planten van de besmetting a te helpen. 

Lees meer Lees minder
€ 2600 incl. BTW
Levertijd:
2 werkdagen
Verzending:
Gratis vanaf €60,-
Wat vind je hiervan?

Zorg goed voor jouw binnenplanten met deze hulpmiddelen.

Meer Benodigdheden
Plantenspuit
Plantenspuit
€ 800 incl. BTW
Pothouder-35cm-hoog
Mica Mira Pothouder - Zwart
35 cm 17 cm
€ 1400 incl. BTW
Plantentrolley-zwart 1
Plantentrolley
6 cm 26 cm
€ 1400 incl. BTW
Inzethoezen
Inzethoezen
Vanaf € 100 incl. BTW

Hoe te gebruiken?

Puncta wordt geleverd in een papieren zakje met boekweitdoppen. Een gedeelte van de inhoud kan worden overgeheveld in het meegeleverde katoenen zakje. Het overige deel kun je verspreiden over de geïnfecteerde kamerplant. Het zakje kun je in de besmette kamerplant ophangen. Nu gaat Puncta aan het werk om de besmetting voor je op te lossen. Het is aan te raden om deze bestrijding na 2 weken te herhalen om een nieuwe besmetting te voorkomen.

Hoe te bewaren?

Puncta zijn levende wezens, waardoor ze met zorg behandeld moeten worden. Bij het ontvangen van het pakket is het van belang dat je het zakje niet indrukt; hierdoor kan Puncta klem komen te zitten en overlijden. Ook kun je het zakje na ontvangst meteen, zoals beschreven, inzetten voor de bestrijding van bladluis. Je kunt ze maximaal 1 dag na ontvangst op een koele plek waar het tussen de 12 en 14 graden is bewaren. Leg Puncta niet in de koelkast; dit is te koud voor ze.

Belangrijk om te weten

Puncta is het meest effectief wanneer ze te werk gaan in een omgeving tussen de 15 en 30 graden. Ook kunnen mieren de werking van Puncta verstoren en daardoor niet het gewenste effect leveren. Zorg er dus voor dat je de omgeving goed voorbereidt voordat je Puncta aan het werk zet.

Je bestelling wordt zorgvuldig verpakt voor verzending

Jouw planten zijn uitstekend beschermd tijdens transport in een op maat gemaakte doos. De kamerplanten worden netjes rechtopstaand vervoerd, de kans op schade is hierdoor vele malen kleiner dan vervoer met een normale personenauto.