Lechuza Rondo set - zwart Bloempot

Lechuza Rondo set - zwart

Bloempot

Deze prachtige Lechuza plantenbak wordt compleet met all-in systeem geleverd. Dit systeem is bedoelt voor grondcultuurplanten, voor hydrocultuur zijn extra accessoires nodig. Lees hieronder verder voor meer informatie.

Hoogte
56
Pot diameter
32
Ingangsdiameter
31
Materiaal
Kunststof
Waterdicht
ja
Geschikt voor buiten
ja
€ 11100 incl. BTW
Levertijd:
2 werkdagen 1
Verzending:
Gratis
Wat vind je hiervan?

Is dit niet de plantenbak die je wilt kopen? In onze webshop zijn er nog veel meer potten te bestellen.

Meer Lechuza Rondo
Lechuza Rondo set
Lechuza Rondo set - rood
56 cm 32 cm
€ 11100 incl. BTW
Rondo Vaas
Lechuza Rondo Vaas - wit
75 cm 40 cm
€ 16600 incl. BTW
Lechuza Rondo set
Lechuza Rondo set - taupe
75 cm 40 cm
€ 18400 incl. BTW
Rondo Vaas
Lechuza Rondo Vaas - rood
56 cm 32 cm
€ 8200 incl. BTW
Lechuza Rondo set
Lechuza Rondo set - wit
56 cm 32 cm
€ 11100 incl. BTW
Lechuza Rondo set
Lechuza Rondo set - antraciet
75 cm 40 cm
€ 18400 incl. BTW
Lechuza Rondo set
Lechuza Rondo set - taupe
56 cm 32 cm
€ 11100 incl. BTW
Lechuza Rondo set
Lechuza Rondo set - wit
75 cm 40 cm
€ 18400 incl. BTW
Aanvullende gegevens verzorging
Let op

Gebruik een inzethoes bij hoge plantenbakken om te voorkomen dat het water buiten bereik van de wortels komt. Deze plantenbak is enkel geschikt voor buitengebruik na het boren van een drainage gat.

Lechuza systeem (incl. bewateringssysteem)

Deze Lechuza plantenbak wordt compleet met all-in systeem geleverd. Dit systeem is enkel bedoelt voor grondcultuurplanten voor hydrocultuur zijn andere accessoires nodig.

1. Vulschacht - Vergemakkelijkt het watergeven;
2. Watermeter - Helpt bij het geven van de juiste hoeveelheid water;
3. Lechuza-Pon - Zuigt het water op en geeft het vervolgens af aan de wortels;
4. Scheidingsbodem - Vormt een waterreservoir op de bodem van de pot;
5. Bodemschroef - Verwijder de bodemschoef voor buitengebruik. Indien je Lechuza geen bodemschoef heeft kun je er eentje boren.  

Plaatsing

Zet de Lechuza plantenbak aan de hand van de gebruiksaanwijzing in elkaar of kijk onderaan deze pagina. Als je pot klaar is voor gebruik is het belangrijk dat je eerst het zakje Lechuza-Pon onderin de inzetbak strooit voordat je de plant gaat verpotten. 

Watergeven

In de eerste weken na plaatsing moeten de wortels van de plant nog groeien tot aan het laagje substraat. Om de plant van water te voorzien is het daarom noodzakelijk om de eerste 8-12 weken water vanaf bovenaf te geven. In deze periode zullen de wortels groeien en zich goed vestigen tussen het substraat. Voel tijdens deze periode met je vingers in de aarde of de plant water nodig heeft. Zijn de 8-12 weken voorbij? Dan kun je nu gebruik gaan maken van het zelfwatergeefsysteem. 

Het zelfwatergeefsysteem zal het water in het reservoir geleidelijk afgeven aan de plant. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen is om de paar weken watergeven via de vulschacht. Hoe vaak je water moet geven kun je aflezen via de watermeter. Als je watergeeft, zorg er dan voor dat het rode pijlstokje op maximum (MAX) komt te staan. De plant maakt dit water in de komende weken op. 

Als de watermeter op minimum (MIN) staat, begint de 'droge periode' voor de plant. Belangrijk is om de plant nu 5-7 dagen GEEN water te geven. In deze droge week gaan de wortels op zoek naar water, dus gaan ze groeien. Ook kunnen de wortels even luchten om wortelrot te voorkomen. Vervolgens vul je de pot weer tot de watermeter op (MAX) komt te staan. 

Geschikt voor hydrocultuur?

Deze plantenbak is alleen geschikt voor hydrocultuur na aanschaf van hydrocultuur watermeter en inzethoes. Onder het kopje 'Direct meebestellen' staan alle benodigdheden voor een hydrocultuur plant. 

Lechuza Classico Watergeefsystemen

Je bestelling wordt zorgvuldig verpakt voor verzending

Jouw planten zijn uitstekend beschermd tijdens transport in een op maat gemaakte doos. De kamerplanten worden netjes rechtopstaand vervoerd, de kans op schade is hierdoor vele malen kleiner dan vervoer met een normale personenauto.