Lonicera - Kamperfoelie

De Lonicera, beter bekend als Kamperfoelie is een aantrekklijke klimmende tuinplant. Tuiniers vallen voor de charmante uitstraling van de plant. Er zijn veel verschillende soorten Kamperfoelie, waarbij je keuze hebt uit een rijk scala van kleuren. Zo voeg je gelijk een prachtig vleugje kleur toe aan jouw buitenruimte. Ook kun je de tuinplant veelzijdig plaatsen, laat de Kamperfoelie klimmen over pergola's of muren. Of wees zelf creatief met de klimwijze van de Kamperfoelie. Tijdens de bloei zal de plant niet alleen een genot zijn voor het oog, maar ook voor de reuk! De bloemen hebben namelijk een heerlijke geur, waar beijen, vlinders en andere bestijvers ook dol op zijn. Zo heb je een prachtig schouwspel in de tuin. 

+ Lees meer
Lonicera - Kamperfoelie
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
2 producten
 1. Lonicera tellmanniana
  Lonicera Tellmanniana Kamperfoelie
  60 cm 14 cm
  € 700 incl. BTW
 2. 5ade6ce2-29a0-4486-afaf-32f80661fef1
  Lonicera Belgica Select Kamperfoelie
  115 cm 23 cm
  € 2400 incl. BTW
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
2 producten

Kamperfoelie klimplant

Deze veelzijdige tuinplant is niet alleen geliefd om zijn prachtige uitstraling, maar ook om zijn veelzijdigheid. Deze klimplant gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en kan worden gebruikt om muren, hekken, pergola's en trellissen te bedekken, waardoor een prachtig groen scherm ontstaat. Bovendien trekt de heerlijke geur van de bloemen vlinders, bijen en andere bestuivers aan, waardoor de tuin tot leven komt met activiteit en kleur. Het dichte gebladerte van de plant kan dienen als een natuurlijke afscheiding, het bieden van privacy en beschutting tegen de wind. Ook is kamperfoelie relatief gemakkelijk te verzorgen en heeft het weinig last van plagen en ziekten, waardoor het een goede keuze is voor tuiniers van alle niveaus.

Kamperfoelie soorten 

De kamperfoelie behoort tot het geslacht Lonicera en omvat verschillende soorten die variëren in bloemkleur, bladstructuur en groeigewoonten. Van de geurige bloemen van een Kamperfoelie soorten met een kalme uistraling, zoals de Lonicera Tellmanniana. Of een Kamperfoelie soorten met knallende kleuren die je tuin omtoveren tot een kleurspektakel in de bloeiperiode, zoals de Lonicera Heckrottii Goldflame. Zo vind je eenvoudig altijd een Lonicera soort die bij jou past!

Kamperfoelie bloemen

De bloemen van de kamperfoelie betoveren met hun delicate schoonheid en heerlijke  geur. Deze bloemen, vaak in tinten van wit, crème, roze, geel of rood, komen in clusters en bieden een spectaculair schouwspel van kleur en geur. De bloeiwijze van de kamperfoelie varieert afhankelijk van de soort, maar wordt vaak gekenmerkt door buisvormige bloemen die zich openen om de bloeiende meeldraden en stijlen te onthullen. 

Kamperfoelie kopen

Wil je een Kamperfoelie kopen, dan kun je dat gemakkelijk en snel doen bij 123planten. Bestel jouw Lonicera online, wanneer het jou uitkomt. Weet je al precies welke Kamperfoelie tuinplant je wilt bestellen of heb je misschien nog vragen? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.