Hortensia - Hydrangea

De hortensia is een populaire tuinplant die iedereen wel kent. De tuinplant kent vele kleuren en wel honderd soorten. Een hortensia kopen doe je snel en gemakkelijk bij 123planten. Of je nu een kleinblijvende hortensia zoekt of juist een grote hortensia, 123planten heeft een uitgebreid assortiment tuinplanten. De hortensia heeft als officiële benaming; Hydrangea. De meeste hortensia soorten komen oorspronkelijk uit Azië. 

+ Lees meer
Hortensia - Hydrangea
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
5 producten
 1. F57ab572-6a24-40fe-a8a9-f76daf7e2ef0
  Hydrangea Arborescens 'Strong Annabelle'®
  45 cm 19 cm
  € 1500 incl. BTW
 2. A7086a8c-3461-434e-9aac-3da4eb444ba4
  Hydrangea Quercifolia 'Ruby Slippers' ®
  35 cm 19 cm
  € 1900 incl. BTW
 3. Hydrangea anomala petiolaris
  Hydrangea Anomala Petiolaris Hortensia
  60 cm 14 cm
  € 900 incl. BTW
 4. 60970d05-d627-4f34-ba48-4eb182672941
  Hydrangea Petiolaris Hortensia
  115 cm 23 cm
  € 2400 incl. BTW
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
5 producten

Hortensia soorten

De hortensia kent wel honderd soorten. Zo heb je de klimhortensia, de pluim hortensia, de boerenhortensia en de berghortensia. Maar er zijn uiteraard nog veel meer soorten. De bloei van de hortensia is vaak uitbundig. Een blauwe hortensia geeft direct sfeer en kleur aan je tuin. Deze boerenhortensia krijgt grote bloemen. Liever een witte hortensia of een rode hortensia, een roze hortensia of een paarse hortensia? Kies een hortensia kleur die jij leuk vindt en zet wat verschillende hortensia’s bij elkaar om een speels effect in je tuin te krijgen. 

Grote hortensia

Ben je op zoek naar een tuinplant die groot is en uitbundig bloeit? Ga dan voor een grote hortensia. Bij de juiste verzorging kan deze plant het middelpunt van je tuin worden. Wil je het meer bescheiden houden, dan kun je voor een hortensiasoort kiezen die laagblijvend is. Vind je het leuk om de hoogte in te gaan zonder meteen heel erg in de breedte te gaan, dan kun je voor een klimhortensia kiezen. Deze soort kan wel 10 meter hoog worden. Heb je al een hortensia in gedachten die je graag wilt bestellen maar zou je wat meer informatie willen over de hortensia? Neem dan een kijkje op onze hortensia verzorgingspagina

Hortensia in pot

Een hortensia hoef je niet per sé in de volle grond te plaatsen. Je kunt de hortensia ook heel goed in een pot zetten. Heb je een balkon, dan zal een hortensia in pot prachtig staan! Een kleine hortensia krijgt ook prachtige grote bloemen. De 'strong annabelle' is laagblijvend met grote witte bloemen. De naam zegt het al, deze hortensia is sterk vanwege haar dikkere takken. Wil je een hortensia in pot kopen, bekijk dan onze uitgebreide collectie bloempotten voor buiten

Hortensia in vaas

Hoe leuk is het om je hortensia van buiten naar binnen te halen. Je kunt een hortensia prima in een vaas zetten. Knip een hortensia steel ( of stelen) af en zet de hortensia in een vaas. Zo kun je niet alleen buiten van je hortensia genieten maar ook binnen. 

Hortensia kopen

Een hortensia kopen doe je gemakkelijk en snel bij 123planten. Geen zin of tijd om naar buiten te gaan? Bestel dan lekker vanuit huis een tuinplant. Het voordeel van online een hortensia bestellen is dat je jouw eigen gewenste bezorgdag kunt kiezen. Wil je gebruik maken van onze bezorgservice, ook dat is een optie bij 123planten. Het voordeel hiervan is dat je jouw eventuele vragen kunt stellen aan een van onze collega’s wanneer jouw tuinplant thuis wordt bezorgd. Heb je vragen of zou je meer willen weten over een tuinplant, neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.