Campsis - Trompetbloem

Campsis, ook wel bekend als Trompetbloem of Kampsis, is een charmante klimmende tuinplant. De Campsis is bekend om zijn opvallende, trompetvormige bloemen. Met zijn weelderige groei en levendige bloei is de Trompetbloem een favoriet voor tuiniers die op zoek zijn naar een leuke toevoeging aan hun tuin. Deze klimplant gedijt goed in zonnige locaties en trekt vaak bijen, vlinders en kolibries aan met zijn overvloedige nectar. 

+ Lees meer
Campsis - Trompetbloem
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
3 producten
 1. Campsis radicans galen
  Campsis Radicans 'Galen' Gele trompetklimmer
  60 cm 14 cm
  € 1300 incl. BTW
 2. Campsis radicans flava
  Campsis Radicans 'Flava' Gele trompetklimmer
  60 cm 14 cm
  Regular Price € 1300 Special Price € 999 incl. BTW
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
3 producten

Trompetbloem klimplant 

Deze prachtige tuinplant behoort tot de familie Bignoniaceae en is inheems in delen van Noord- en Zuid-Amerika, waar hij gedijt in warme klimaten. Het meest opvallende kenmerk van de Campsis zijn zijn grote, trompetvormige bloemen, die variëren in kleur van helder oranje tot diep rood en geel. Deze bloemen bloeien van de late lente tot de vroege herfst, waardoor de plant gedurende een groot deel van het groeiseizoen een levendige uitstraling heeft.

Campsis verzorgen 

Een van de grootste voordelen van de Campsis is zijn vermogen om te gedijen in verschillende omgevingen, van volle zon tot lichte schaduw. Hij geeft de voorkeur aan goed doorlatende, vochtige grond, maar kan ook redelijk droge omstandigheden verdragen. Eenmaal gevestigd, is de plant vrij tolerant ten opzichte van droogte en vereist hij weinig onderhoud, wat hem ideaal maakt voor drukke tuiniers die op zoek zijn naar een zorgeloze toevoeging aan hun landschap.

Campsis kopen

Wil je een Trompetbloem kopen, dan kun je dat gemakkelijk en snel doen bij 123planten. Bestel jouw Campsis online, wanneer het jou uitkomt. Weet je al precies welke Trompetbloem tuinplant je wilt bestellen of heb je misschien nog vragen? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.