Cordyline

Cordylines, ook wel bekend als koolpalmen of palmlelies, zijn opvallende sierplanten met langwerpige, vaak kleurrijke bladeren die een vleugje tropische pracht toevoegen aan elke tuin of binnenruimte. Ze zijn afkomstig uit tropische en subtropische gebieden en gedijen het beste in warme klimaten met veel zonlicht. Cordylines zijn geliefd om hun diverse bladkleuren en patronen, variërend van heldergroen tot diep paars en gestreept. Deze veelzijdige planten kunnen zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt en vereisen over het algemeen weinig onderhoud, waardoor ze ideaal zijn voor zowel ervaren tuiniers als beginners.

+ Lees meer
Cordyline
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Cordyline kopen 

De Cordyline komt oorspronkelijk uit de tropische en subtropische gebieden van Azië, Australië, de Stille Oceaan en delen van Zuid-Amerika. Hoewel ze vaak worden geassocieerd met tropische omgevingen, zijn er ook variëteiten die bestand zijn tegen koudere temperaturen en zelfs vorst. Wat Cordylines echt opvallend maakt, zijn hun bladeren. Deze kunnen variëren van heldergroen tot diep paars, rood of zelfs gestreept, afhankelijk van de soort en variëteit. De bladeren groeien in rozetten bovenop een enkele of meervoudige stam, afhankelijk van de specifieke soort. Sommige variëteiten produceren ook bloemen, die in lange pluimen of clusters kunnen verschijnen en een extra visueel element toevoegen aan de plant.

  • Makkelijk in onderhoudt
  • Sommige soorten zijn vorst bestendig tot -8
  • Veel water nodig

Cordyline soorten 

Waarom Cordyline kopen bij 123Planten?

Een Cordyline koop je bij 123Planten, omdat wij de planten leveren vers van de kweker. Ook kun je vertrouwen op goede service en kun je altijd contact met ons opnemen met vragen over jouw desbetreffende tuinplant of kamerplant. Kijk gerust in ons uitgebreide assortiment aan groen.