Eenjarige planten

Eenjarige planten, de naam zegt het eigenlijk al, zijn planten die het een jaar doen. Hierna gaat de plant dood. Je zaait deze tuinplanten al vroeg in de lente zodat ze hetzelfde jaar al bloeien. Sommige eenjarige planten zaaien zichzelf uit, waardoor je het jaar erop weer kunt genieten van jouw favoriete tuinplant.

+ Lees meer
Eenjarige planten
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Eenjarige zomerbloeiers

Eenjarige zomerbloeiers bloeien uitbundig in de zomerperiode. Met een diversiteit aan kleuren geven de eenjarige zomerbloeiers jouw tuin een heerlijke zomerse sfeer. Sterke eenjarige zomerbloeiers zijn de petunia, lobelia en de verbena tuinplant. Geniet van de eenjarige zomerbloeiers met hun prachtige kleuren. Doordat ze maar een seizoen bloeien, bloeien ze met alles wat ze in zich hebben. 

Eenjarige bloemen voor bloembakken

Welke eenjarige bloemen kun je goed in bloembakken plaatsen? De diascia, scaevola, vlijtig liesje en de petunia zijn eenjarige bloemen die prima in bloembakken geplaatst kunnen worden. Belangrijk hierbij is wel dat er een drainagesysteem in de bloembak zit zodat het overtollige water weg kan lopen. Wanneer je jouw eenjarige bloemen hebt uitgekozen, neem dan meteen even een kijkje op onze bloembakken pagina. 123planten heeft een uitgebreide collectie bloembakken. 

Langbloeiende eenjarige planten

Eenjarige planten bloeien over het algemeen lang en uitbundig. De perkbegonia, petunia, geranium, malva en heliotroop zijn langbloeiende eenjarige planten. Deze eenjarige planten kunnen wel tot in de herfst door bloeien. Extra lang genieten dus van deze prachtige tuinplanten.

Eenjarige klimplanten

Wil je de hoogte in gaan met jouw tuinplanten, kies dan voor eenjarige klimplanten. Eenjarige klimplanten hebben ook nog eens een prachtige bloei zoals het leeuwenmuiltje, maanbloem en de klokwinde. Eenjarige planten met witte bloemen, zoals de maanbloem, kun je heel goed combineren met vaste planten. Heb je een balkon of veranda waar je graag iets zou willen ophangen, dan kun je ervoor kiezen om eenjarige hangplanten hiervoor te gebruiken.