Populaire kamerplanten voor 2024

Populaire kamerplanten voor 2024

4.5
(6)

Welke trends zie je voor het komende jaar, 2024, op het gebied van kamerplanten? Zijn er bepaalde kamerplanten die populair zijn voor het komende jaar? Wat wij vooral zien is dat steeds meer mensen kiezen voor kamerplanten in hun interieur. Maar niet alleen thuis, ook op kantoor wordt er steeds vaker voor interieurbeplanting gekozen. Populaire kamerplanten brengen je interieur tot leven én ze zijn goed voor je gezondheid, wat wil je nog meer?!

Top 5 grote populaire kamerplanten

Grote kamerplanten worden een trend voor het komende jaar. Heb je een lege plek of hoek in huis, plaats hier een grote kamerplant. Je zult zien dat dit jouw interieur zal opvrolijken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Ficus Lyrata, deze kamerplant heeft grote bladeren, wat een robuust effect geeft. Maar ook een grote Pachira of Kentia palm geeft jouw interieur net dat beetje extra. De Pachira is een makkelijke kamerplant en tevens een snelle groeier. De Kentia palm daarentegen is geen snelle groeier. Deze plant is wel een van de sterkste palmen. Wanneer je een grote kamerplant combineert met een grote stoere bloempot, maakt dat het plaatje helemaal af.

1. Ficus Lyrata,

Deze kamerplant heeft prachtige grote bladeren die heel stevig zijn. De Ficus Lyrata staat graag op zonnig plekje. De kamerplant wordt ook wel tabaksplant of vioolbladplant genoemd.

2. Pachira

De Pachira, ook wel Geldboom genoemd, heeft een gevlochten stam met grote bladeren. De plant is een makkelijke kamerplant die ook nog eens luchtzuiverend is.

3. Kentia

De Kentia is een sterkte palm met mooie luchtige, lange bladeren. Houdt de grond van de Kentia palm altijd licht vochtig.

4. Strelitzia

Strelitzia, ofwel paradijsvogelplant, is een prachtige kamerplant met grote, groene bladeren. De Strelitzia kun je heel goed op een zonnige plek neerzetten.

5. Dracaena

De Dracaena is een slanke groene kamerplant die makkelijk is qua verzorging. De Dracaena heeft niet heel veel water nodig.

Populaire kamerplanten stekjes

Wat ook steeds meer een trend wordt, is het zelf stekken van populaire kamerplanten. Op deze manier kun je extra lang genieten van jouw lievelings kamerplant. Het stekken van jouw populaire kamerplanten is niet moeilijk. Het is een leuk en creatief proces met als resultaat dat jouw stek misschien wel net zo groot, of groter, wordt als de moederplant. Je kunt bijvoorbeeld de bananenplant stekken door het stekje van de moederplant los te maken en in een nieuwe pot met aarde te plaatsen. Maar ook een Monstera kun je heel goed zelf stekken. Mocht je meer informatie willen over hoe je het beste kamerplanten kunt stekken, neem dan vooral even een kijkje op onze verzorgingspagina planten stekken.

Top 5 populaire kamerplanten stekjes:

  1. Bananenplant stek
  2. Pannenkoekenplant stek
  3. Monstera stek
  4. Graslelie stek
  5. Aloë Vera stek

Kleurrijke kamerplanten

Mensen houden van kleur, en durven hier best mee te spelen. Dit zie je ook terug op het gebied van populaire kamerplanten. Waar je in 2023 al meer kleur voorbij ziet komen in kamerplanten, trekt deze trend zich door in 2024. Bloeiende kamerplanten fleuren jouw interieur direct op. De Spathiphyllum is een populaire kamerplant, maar ook de Anthurium en de Orchidee zijn terug van weggeweest. Geef kleur aan jouw interieur!

Top 5 populaire kleurrijke kamerplanten:

  1. Orchidee
  2. Anthurium
  3. Spathiphyllum
  4. Calethea Crocata
  5. Medinilla
Populair
Anthurium sierra
Anthurium rode bloem Flamingoplant
55 cm 17 cm
€ 2300 incl. BTW
Dracaena janet lind kamerplant 3
Dracaena Janet Lind Drakenbloedboom
160 cm 24 cm
€ 5700 incl. BTW
Kentia palm
Kentia palm Howea Forsteriana
180 cm 24 cm
€ 9600 incl. BTW

Beoordeel dit bericht

4.5 / 5. 6

Geplaatst in Inspiratie
123planten

Reacties (0)

Schrijf een reactie...
Ook interessant
Top 10 vaste planten
123planten
123planten in Inspiratie
Top 10 vaste planten - Vaste planten zijn onmisbaar in een tuin. Bekijk onze top 10 vaste planten voor in je tuin, op je balkon of terras.
Nieuw! Ons assortiment tuinplanten
123planten
123planten in Inspiratie
Nieuw! Ons assortiment tuinplanten - Nieuw! Ons assortiment tuinplanten. Maak kennis maken met ons nieuwe assortiment tuinplanten bij 123planten.
Een echte kerstboom of liever een kunstkerstboom?
123planten
123planten in Inspiratie
Een echte kerstboom of liever een kunstkerstboom? - Wil jij een echte kerstboom aanschaffen of ga liever voor een kunstkerstboom? Wat zijn de voordelen van een echte kerstboom en wat zijn de voordelen van een kunstkerstboom?
Schimmel op je kamerplant, wat moet je doen?
123planten
123planten in Inspiratie
Schimmel op je kamerplant, wat moet je doen? - Schimmel op je kamerplant of op je potgrond, wat kun je hieraan doen en hoe kun je schimmel op je plant het beste voorkomen?