Aloë vera stekken, hoe doe je dat?

Aloë vera stekken, hoe doe je dat?

4.2
(18)

De Aloë vera is een makkelijke plant en zo is het stekken van deze plant ook. Aloë vera is een plant met diverse positieve eigenschappen, wat een extra leuke reden is om de Aloe vera te gaan stekken. Het stekken van de Aloe Vera is leuk en ook nog eens heel makkelijk om te doen. Hoe je precies een Aloë vera plant kunt gaan stekken ga ik in deze blog stapsgewijs aan je uitleggen.

Stekken van de Aloë vera zonder wortel

Aloë vera planten kunnen stekken aan de wortels krijgen, dit uit zich door stekjes die aan de zijkant van de plant omhoog groeien, maar de Aloë vera kan ook stekken aan de stam ontwikkelen. Deze stekken hebben geen wortels. Het maakt niet uit of jouw Aloë vera stekken wel of geen wortels al hebben, de manier van stekken blijft hetzelfde.


Stap 1: Bekijk of de stek aan de zijkant vast zit aan de stam van de moederplant (deze heeft dan geen wortels) of dat de Aloë vera stek vast zit aan de wortels. Wanneer het Aloë vera stekje aan de aan de zijkant van de stam zit kun je deze heel voorzichtig met een mesje van de moederplant afsnijden. Zitten de Aloë vera stekken aan de wortels van de moederplant vast, dan moet je voorzichtig de potgrond rondom de wortels verwijderen en snij je de uitlopers zo dicht mogelijk bij de moederplant af.

Stap 2: Laat de Aloë vera stekken een paar dagen drogen, zodat de ‘wond’ kan helen.

Stap 3: Nu kun je de Aloë vera stekken in een pot plaatsen met luchtige stek- of potgrond.

Stap 4: Plaats de pot met stek op een lichte plek, waar de temperatuur minimaal 16 graden is, zonder dat deze direct zonlicht ontvangt. Heeft de Aloë vera stek al wortels? Dan kun je water geven zoals je de moederplant ook water geeft. De stek heeft nog geen wortels? Dan kun je het beste de grond van de stek af en toe benevelen door middel van een plantenspuit. Hoe weet je of jouw Aloe vera stekken al wortels hebben ontwikkeld wanneer ze in een potje staan? Dit kun je het beste controleren door aan de stek een beetje te trekken. Voel je weerstand? Dan weet je dat jouw Aloë vera stekken wortels hebben ontwikkeld. Je hoeft de grond van de stek niet meer te benevelen met een plantenspuit. Je kunt vanaf nu gewoon water gaan geven.

Stap 5: Wordt jouw Aloë vera stek groter en groter, vergeet dan niet dat je moet gaan verpotten zodat jouw plant goed kan blijven groeien.

Aloe vera stekken blad

Je kunt jouw Aloë vera stekken ook vermeerderen doormiddel van het blad. Het stekken van het blad van de Aloë vera is heel eenvoudig om te doen. Snij met een mes een (gedeelte) blad van de moederplant af. Laat het Aloë vera blad een paar dagen drogen. Plaats het blad rechtop in een pot met goed gedraineerde potgrond. Geef de grond water. De bedoeling is dat het blad nu zelf wortels gaat ontwikkelen.

Wanneer kun je beginnen met stekken?

De zomer is de beste periode om jouw Aloë vera te gaan stekken. De stekken zullen in deze periode sneller gaan groeien. Ben je op zoek naar meer informatie over de Aloë vera plant, neem dan vooral een kijkje op onze Aloë vera verzorgingspagina.

Populair
Aloe vera vetplant
Aloe vera Wonderplant
40 cm 14 cm
€ 1299 incl. BTW

Beoordeel dit bericht

4.2 / 5. 18

Geplaatst in Planten stekken
123planten

Reacties (0)

Schrijf een reactie...
Ook interessant
Schefflera (Vingersboom) stekken 
123planten
123planten in Planten stekken
Schefflera (Vingersboom) stekken  - Stek jouw Schefflera door middel van kopstekken. Lees hier hoe je dit kunt doen.
Anthurium stekken
123planten
123planten in Planten stekken, blog
Anthurium stekken - De Anthurium is eenvoudig te stekken door 2 methodes, lees hier hoe je deze kunt toepassen.
Zaagcactus stekken 
123planten
123planten in Geen categorie, Planten stekken
Zaagcactus stekken  - Zaagcactus stekken? Deze stek je eenvoudig, we leggen het je uit in 4 stappen.
Geldboom stekken
123planten
123planten in Planten stekken, blog
Geldboom stekken - Wil je jouw Geldboom graag stekken? Geen probleem! In dit blog lees je hoe je dit doet.