De 8 beste planten voor de in de badkamer

De 8 beste planten voor de in de badkamer

3.5
(4)
Ga direct naar

Planten in de badkamer zijn enorm populair! Een plant voor in de badkamer fleurt je interieur niet alleen op, het is ook nog is goed voor je plant om daar een plekje te bemachtigen. Dit komt omdat er in de badkamer een hoge luchtvochtigheid aanwezig is, tropische planten zijn hier dol op. Bovendien geven planten niet alleen sfeer, maar ze zijn ook echt nuttig. Zo zijn er bijvoorbeeld luchtzuiverende planten voor de badkamer. Benieuwd welke planten je het beste in de badkamer kunt plaatsen? Hieronder staan de 8 leukste badkamerplanten op een rijtje.

1. Chlorophytum 

De Chlorophytum wordt ook wel Graslelie of Spinnenplant genoemd vanwege zijn lange stengels waar nieuwe plantjes aan groeien. De Graslelie in de badkamer plaatsen is geen enkel probleem. Deze plant kan namelijk zowel in de schaduw als zon geplaatst worden, zolang het geen direct zonlicht is. Dit is dus de ideale hangplant voor de badkamer.

2. Dracaena

De Dracaena is een plant die houdt van een hoge luchtvochtigheid, ook overleeft hij makkelijk met wat minder licht. Het is namelijk een echte schaduwplant. Ideaal dus als je een wat grotere plant in de badkamer kwijt wilt en weinig licht hebt.

3. Varen

De Varen in de badkamer plaatsen is geen enkel probleem. Deze prachtige plant houdt namelijk van een hoge luchtvochtigheid. Ook groeit hij prima op schaduwplekjes, een echte badkamer plant dus.

4. Calathea

De Calathea houdt van een hoge luchtvochtigheid en een licht vochtige grond. Daarnaast heeft deze plant weinig licht nodig en staat graag op een plekje in de schaduw. Je kunt dus de Calathea in de badkamer plaatsen zonder problemen. 

5. Spathiphyllum 

De Spathiphyllum, ook wel lepelplant genoemd, heeft graag een licht vochtige kluit en een hoge luchtvochtigheid. De Lepelplant groeit in de jungle onder een dik bladerdek en ontvangt hierdoor niet veel licht. De Lepelplant in de badkamer plaatsen is dus ideaal.

6. Monstera

Ook de trendy Monstera kan in de badkamer geplaatst worden. De gatenplant houdt namelijk van een hoge luchtvochtigheid. Voor deze plant moet je wel een raam hebben, want ze heeft wel wat zonlicht nodig. 

7. Aloë vera

De Aloë vera is een erg sterke plant, daarom kan de Aloe Vera in de badkamer prima overleven. Je kan een Aloë Vera op een standplaats van halfschaduw tot in de volle zon zetten. Ook kan de kamerplant direct zonlicht verdragen. Wel heeft de Aloë Vera wat licht nodig om te kunnen groeien.

8. Kunstplanten

Iedere plant heeft wel een klein beetje licht nodig. Heeft jouw badkamer geen raam en dus totaal geen licht? Dan kun je altijd nog gaan voor een kunstplant in de badkamer! Deze zijn er in verschillende soorten en maten en haast niet van echt te onderscheiden.

Populair
Spathiphyllum sweet rocco
Spathiphyllum sweet rocco Lepelplant
55 cm 13 cm
€ 1400 incl. BTW
Dracaena Cintho kamerplant kopen bij 123planten
Dracaena Cintho Drakenbloedboom
160 cm 24 cm
€ 6000 incl. BTW
Nephrolepis green lady krulvaren
Nephrolepis Green Lady Krulvaren
40 cm 17 cm
€ 1300 incl. BTW
Chlorophytum hangplant 1
Chlorophytum laxum Graslelie
30 cm 17 cm
€ 1500 incl. BTW
Monstera obliqua kamerplant 1 1
Monstera Adansonii Monkey Leaf
30 cm 12 cm
€ 900 incl. BTW
Calathea orbifolia plant 1
Calathea orbifolia Pauwenplant
25 cm 12 cm
€ 900 incl. BTW

Beoordeel dit bericht

3.5 / 5. 4

Geplaatst in Inspiratie
123planten

Reacties (0)

Schrijf een reactie...
Ook interessant
Niet giftige planten voor katten 
123planten
123planten in Inspiratie
Niet giftige planten voor katten  - Wil je graag katten en kamerplanten combineren in een huishouden? Dat kan! In dit blog vertellen we je over plantensoorten die niet giftig zijn voor katten.
Top 10 vaste planten
123planten
123planten in Inspiratie
Top 10 vaste planten - Vaste planten zijn onmisbaar in een tuin. Bekijk onze top 10 vaste planten voor in je tuin, op je balkon of terras.
Nieuw! Ons assortiment tuinplanten
123planten
123planten in Inspiratie
Nieuw! Ons assortiment tuinplanten - Nieuw! Ons assortiment tuinplanten. Maak kennis maken met ons nieuwe assortiment tuinplanten bij 123planten.
Een echte kerstboom of liever een kunstkerstboom?
123planten
123planten in Inspiratie
Een echte kerstboom of liever een kunstkerstboom? - Wil jij een echte kerstboom aanschaffen of ga liever voor een kunstkerstboom? Wat zijn de voordelen van een echte kerstboom en wat zijn de voordelen van een kunstkerstboom?