De 5 leukste planten die het goed doen in de slaapkamer

De 5 leukste planten die het goed doen in de slaapkamer

4.4
(8)
Ga direct naar

Slaapkamer planten zijn enorm populair. Planten in de slaapkamer zorgen voor een gezellige sfeer en fleuren je interieur op. Maar dat niet alleen, planten op de slaapkamer zorgen ook voor een goede nachtrust en zuiveren de lucht. Planten in de slaapkamer zijn dus gezond. Maar welke slaapkamer plant kun je het beste op je kamer zetten? Hieronder vind je 5 beste slaapkamer planten. 

1. Sansevieria

Wie kent hem niet, de Sansevieria. Hij behoort tot een van de makkelijkste kamerplanten en is al jaren populair. Deze kamerplant stelt weinig eisen aan de standplaats en kan dus zowel op een lichte locatie staan als op een wat donkere locatie. Daarnaast zorgt de Sansevieria in de slaapkamer ervoor dat jij heerlijk kan slapen en kan hij zorgen voor verminderen van hoofdpijnklachten.

2. Aloë vera

De Aloë vera is bekend vanwege zijn geneeskrachtige middelen. Maar naast deze producten zorgt de Aloe vera in de slaapkamer ook nog voor een betere nachtrust. Bovendien is deze kamerplant makkelijk in de verzorging, hij heeft namelijk maar weinig water nodig en kan zowel in de schaduw als in de volle zon staan. Win, win dus!

3. Spathiphyllum

De Lepelplant is een makkelijke en bloeiende kamerplant, die het goed doet op een standplaats met minder licht. Hiernaast is het onmogelijk om de Spathiphyllum te verdrinken. De plant kan namelijk goed tegen een vochtige grond. Bovendien zorgt de Lepelplant in de slaapkamer voor een schone lucht en een betere luchtvochtigheid.

4. Zamioculcas

De Zamioculcas is met zijn stevige dikke stengels een populaire kamerplant. Daarnaast is hij ook nog eens makkelijk in onderhoud, ze verbruiken namelijk maar weinig water. Bovendien filtert de Zamioculcas in de slaapkamer schadelijke stoffen uit de lucht en produceert hij zuurstof.

5. Calathea

De Calathea is een prachtige plant met een unieke uitstraling vanwege zijn bladtekeningen. Daarnaast is de Calathea een luchtzuiverende plant en zorgt hij voor een betere luchtkwaliteit. Deze kamerplant zet namelijk CO2 om in zuurstof. Bijzonder aan de Calathea in de slaapkamer is dat de bladeren ‘leven’. De plant sluit 's avonds zijn bladeren om deze 's morgens weer te openen. Dit kan een ruisend geluid opleveren. 

Slaapkamer planten
Populair
Spathiphyllum lepelplant kamerplant 1
Spathiphyllum Sweet Silvana Lepelplant
80 cm 24 cm
€ 3000 incl. BTW
Sansevieria Zeylanica 21cm
Sansevieria Zeylanica Vrouwentong
80 cm 21 cm
€ 3400 incl. BTW
Calathea oppenheimiana kamerplant
Calathea oppenheimiana Pauwenplant
130 cm 27 cm
€ 7300 incl. BTW
Aloe vera vetplant
Aloe vera Wonderplant
40 cm 14 cm
€ 1300 incl. BTW

Beoordeel dit bericht

4.4 / 5. 8

Geplaatst in Inspiratie
123planten

Reacties (0)

Schrijf een reactie...
Ook interessant
Niet giftige planten voor katten 
123planten
123planten in Inspiratie
Niet giftige planten voor katten  - Wil je graag katten en kamerplanten combineren in een huishouden? Dat kan! In dit blog vertellen we je over plantensoorten die niet giftig zijn voor katten.
Top 10 vaste planten
123planten
123planten in Inspiratie
Top 10 vaste planten - Vaste planten zijn onmisbaar in een tuin. Bekijk onze top 10 vaste planten voor in je tuin, op je balkon of terras.
Nieuw! Ons assortiment tuinplanten
123planten
123planten in Inspiratie
Nieuw! Ons assortiment tuinplanten - Nieuw! Ons assortiment tuinplanten. Maak kennis maken met ons nieuwe assortiment tuinplanten bij 123planten.
Een echte kerstboom of liever een kunstkerstboom?
123planten
123planten in Inspiratie
Een echte kerstboom of liever een kunstkerstboom? - Wil jij een echte kerstboom aanschaffen of ga liever voor een kunstkerstboom? Wat zijn de voordelen van een echte kerstboom en wat zijn de voordelen van een kunstkerstboom?