De 5 leukste planten die het goed doen in de slaapkamer

De 5 leukste planten die het goed doen in de slaapkamer

3.3
(3)
Ga direct naar

Slaapkamer planten zijn enorm populair. Planten in de slaapkamer zorgen voor een gezellige sfeer en fleuren je interieur op. Maar dat niet alleen, planten op de slaapkamer zorgen ook voor een goede nachtrust en zuiveren de lucht. Planten in de slaapkamer zijn dus gezond. Maar welke slaapkamer plant kun je het beste op je kamer zetten? Hieronder vind je 5 beste slaapkamer planten. 

1. Sansevieria

Wie kent hem niet, de Sansevieria. Hij behoort tot een van de makkelijkste kamerplanten en is al jaren populair. Deze kamerplant stelt weinig eisen aan de standplaats en kan dus zowel op een lichte locatie staan als op een wat donkere locatie. Daarnaast zorgt de Sansevieria in de slaapkamer ervoor dat jij heerlijk kan slapen en kan hij zorgen voor verminderen van hoofdpijnklachten.

2. Aloë vera

De Aloë vera is bekend vanwege zijn geneeskrachtige middelen. Maar naast deze producten zorgt de Aloe vera in de slaapkamer ook nog voor een betere nachtrust. Bovendien is deze kamerplant makkelijk in de verzorging, hij heeft namelijk maar weinig water nodig en kan zowel in de schaduw als in de volle zon staan. Win, win dus!

3. Spathiphyllum

De Lepelplant is een makkelijke en bloeiende kamerplant, die het goed doet op een standplaats met minder licht. Hiernaast is het onmogelijk om de Spathiphyllum te verdrinken. De plant kan namelijk goed tegen een vochtige grond. Bovendien zorgt de Lepelplant in de slaapkamer voor een schone lucht en een betere luchtvochtigheid.

4. Zamioculcas

De Zamioculcas is met zijn stevige dikke stengels een populaire kamerplant. Daarnaast is hij ook nog eens makkelijk in onderhoud, ze verbruiken namelijk maar weinig water. Bovendien filtert de Zamioculcas in de slaapkamer schadelijke stoffen uit de lucht en produceert hij zuurstof.

5. Calathea

De Calathea is een prachtige plant met een unieke uitstraling vanwege zijn bladtekeningen. Daarnaast is de Calathea een luchtzuiverende plant en zorgt hij voor een betere luchtkwaliteit. Deze kamerplant zet namelijk CO2 om in zuurstof. Bijzonder aan de Calathea in de slaapkamer is dat de bladeren ‘leven’. De plant sluit 's avonds zijn bladeren om deze 's morgens weer te openen. Dit kan een ruisend geluid opleveren. 

Slaapkamer planten
Populair
Spathiphyllum lepelplant kamerplant 1
Spathiphyllum Sweet Silvana Lepelplant
80 cm 24 cm
€ 3000 incl. BTW
Sansevieria Zeylanica 21cm
Sansevieria Zeylanica Vrouwentong
80 cm 21 cm
€ 3000 incl. BTW
Calathea oppenheimiana kamerplant
Calathea oppenheimiana Pauwenplant
120 cm 27 cm
€ 6300 incl. BTW
Aloe vera
Aloe vera Wonderplant
40 cm 14 cm
€ 1300 incl. BTW

Beoordeel dit bericht

3.3 / 5. 3

Geplaatst in Inspiratie
123planten

Reacties (0)

Schrijf een reactie...
Ook interessant
6 Kamerplanten die weinig licht nodig hebben
123planten
123planten in Inspiratie
6 Kamerplanten die weinig licht nodig hebben - Iedereen heeft wel wat donkere hoekjes in huis die wel iets groens kunnen gebruiken. Dit hoeft voor planten die weinig licht nodig hebben geen probleem te zijn. Zo zijn er zijn namelijk genoeg schaduwplanten die hier dol op zijn.
5x planten voor in de vensterbank
123planten
123planten in Inspiratie
5x planten voor in de vensterbank - Met vensterbank planten haal je een stukje natuur in huis en geef je sfeer aan je interieur. Vaak worden planten neergezet bij de vensterbank, echter kunnen niet alle planten hier neergezet worden.
De 8 beste planten voor de in de badkamer
123planten
123planten in Inspiratie
De 8 beste planten voor de in de badkamer - Planten in de badkamer zijn enorm populair! Een plant voor in de badkamer fleurt je interieur niet alleen op, het is ook nog is goed voor je plant om daar een plekje te bemachtigen.