De 5 beste planten voor in de vensterbank

De 5 beste planten voor in de vensterbank

4.5
(14)
Ga direct naar

Met vensterbank planten haal je een stukje natuur in huis en geef je sfeer aan je interieur. Vaak worden planten neergezet bij de vensterbank, echter kunnen niet alle planten hier neergezet worden. De meeste huiskamers zijn namelijk voorzien van een vensterbank met verwarming en niet alle planten kunnen direct zonlicht voor een raam verdragen. Wil jij weten welke planten in de vensterbank kunnen staan? In deze blog vertel ik je meer over de 5 beste planten.

1. Cactus

De Cactus kan in de vensterbank prima geplaatst worden. Vrijwel alle cactussoorten stellen namelijk weinig eisen aan de lichtintensiteit. Je kunt ze daarom op zowel een zonnige als schaduwrijke standplaats zetten. Ook kan de Cactus enorm veel licht verdragen doordat de stekels dienen als UV-filter. Als je dus op zoek bent naar makkelijke planten voor de vensterbank is dit de ideale match.

2 cactussen voor het raam

2. Sansevieria

De Sansevieria kan in de vensterbank geplaatst worden. De Sansevieria stelt weinig eisen aan de lichtintensiteit en kan veel zonlicht verdragen. Ook zijn deze planten geschikt voor een smalle vensterbank aangezien ze in meerdere formaten te verkrijgen zijn. Bovendien helpen planten op de vensterbank tegen inkijk.

sansevieria planten in witte potten in de vensterbank

3. Zamioculcas

De Zamioculcas is een wat grote plant voor de vensterbank. De Zamioculcas stelt geen hoge eisen aan de lichtintensiteit. Een zonnige standplaats is mogelijk, maar pas in het begin op met direct zonlicht. De Zamioculcas wordt namelijk opgekweekt onder gefilterd licht. Geleidelijk kan de Zamioculcas dichterbij het raam komen te staan. 

zz plant in de vensterbank

4. Aloë vera

Je kan een Aloë Vera op een standplaats van halfschaduw tot in de volle zon zetten. De kamerplant kan direct zonlicht verdragen. Op een lichtere locatie zal de plant sneller groeien, maar ook meer water verbruiken.

closeup van aloe vera blad

5. Beaucarnea

De Beaucarnea heeft minimaal vijf uur direct zonlicht per dag nodig. Plaats de kamerplant daarom direct voor een raam. Bij een raam op het zuiden kan de Olifantenpoot tot 3 meter van het raam staan. Indien deze kamerplant te donker staat zal er geen vers blad worden aangemaakt en is de kans op wortelrot groter.

Staat jouw ideale plant hier niet tussen? Geen probleem! In ons assortiment vind je nog veel meer verschillende soorten. Heb je nou een kleine vensterbank? Denk eens aan stekjes. Volg ons op social media voor nog meer inspiratie!

Populair
Sansevieria Zeylanica 21cm
Sansevieria Zeylanica Vrouwentong
80 cm 21 cm
€ 3400 incl. BTW
Marginatocereus cactus
Marginatocereus Zuilcactus
25 cm 13 cm
€ 800 incl. BTW

Beoordeel dit bericht

4.5 / 5. 14

Geplaatst in Inspiratie
123planten

Reacties (0)

Schrijf een reactie...
Ook interessant
Populaire kamerplanten voor 2024
123planten
123planten in Inspiratie
Populaire kamerplanten voor 2024 - Welke populaire kamerplanten zie je in 2024 en wat zijn de trends op het gebied van kamerplanten in 2024?
De 8 beste planten voor de in de badkamer
123planten
123planten in Inspiratie
De 8 beste planten voor de in de badkamer - Planten in de badkamer zijn enorm populair! Een plant voor in de badkamer fleurt je interieur niet alleen op, het is ook nog is goed voor je plant om daar een plekje te bemachtigen.
Een kunstplant opmaken in 6 stappen
123planten
123planten in Inspiratie
Een kunstplant opmaken in 6 stappen - Een kunstplant opmaken, hoe doe je dat precies? Stapsgewijs laat ik je zien hoe je het beste een kunstplant kunt opmaken.
Balkonplanten: Welke planten fleuren jouw balkon op?
123planten
123planten in Inspiratie
Balkonplanten: Welke planten fleuren jouw balkon op? - Welke planten fleuren jouw balkon op? Er zijn diverse tuinplanten die ook prima als balkonplant geplaatst kunnen worden.