De 5 beste planten voor in de vensterbank

De 5 beste planten voor in de vensterbank

4.5
(14)
Ga direct naar

Met vensterbank planten haal je een stukje natuur in huis en geef je sfeer aan je interieur. Vaak worden planten neergezet bij de vensterbank, echter kunnen niet alle planten hier neergezet worden. De meeste huiskamers zijn namelijk voorzien van een vensterbank met verwarming en niet alle planten kunnen direct zonlicht voor een raam verdragen. Wil jij weten welke planten in de vensterbank kunnen staan? In deze blog vertel ik je meer over de 5 beste planten.

1. Cactus

De Cactus kan in de vensterbank prima geplaatst worden. Vrijwel alle cactussoorten stellen namelijk weinig eisen aan de lichtintensiteit. Je kunt ze daarom op zowel een zonnige als schaduwrijke standplaats zetten. Ook kan de Cactus enorm veel licht verdragen doordat de stekels dienen als UV-filter. Als je dus op zoek bent naar makkelijke planten voor de vensterbank is dit de ideale match.

2 cactussen voor het raam

2. Sansevieria

De Sansevieria kan in de vensterbank geplaatst worden. De Sansevieria stelt weinig eisen aan de lichtintensiteit en kan veel zonlicht verdragen. Ook zijn deze planten geschikt voor een smalle vensterbank aangezien ze in meerdere formaten te verkrijgen zijn. Bovendien helpen planten op de vensterbank tegen inkijk.

sansevieria planten in witte potten in de vensterbank

3. Zamioculcas

De Zamioculcas is een wat grote plant voor de vensterbank. De Zamioculcas stelt geen hoge eisen aan de lichtintensiteit. Een zonnige standplaats is mogelijk, maar pas in het begin op met direct zonlicht. De Zamioculcas wordt namelijk opgekweekt onder gefilterd licht. Geleidelijk kan de Zamioculcas dichterbij het raam komen te staan. 

zz plant in de vensterbank

4. Aloë vera

Je kan een Aloë Vera op een standplaats van halfschaduw tot in de volle zon zetten. De kamerplant kan direct zonlicht verdragen. Op een lichtere locatie zal de plant sneller groeien, maar ook meer water verbruiken.

closeup van aloe vera blad

5. Beaucarnea

De Beaucarnea heeft minimaal vijf uur direct zonlicht per dag nodig. Plaats de kamerplant daarom direct voor een raam. Bij een raam op het zuiden kan de Olifantenpoot tot 3 meter van het raam staan. Indien deze kamerplant te donker staat zal er geen vers blad worden aangemaakt en is de kans op wortelrot groter.

Staat jouw ideale plant hier niet tussen? Geen probleem! In ons assortiment vind je nog veel meer verschillende soorten. Heb je nou een kleine vensterbank? Denk eens aan stekjes. Volg ons op social media voor nog meer inspiratie!

Populair
Sansevieria Zeylanica 21cm
Sansevieria Zeylanica Vrouwentong
70 cm 21 cm
€ 3400 incl. BTW

Beoordeel dit bericht

4.5 / 5. 14

Geplaatst in Inspiratie
123planten

Reacties (0)

Schrijf een reactie...
Ook interessant
Niet giftige planten voor katten 
123planten
123planten in Inspiratie
Niet giftige planten voor katten  - Wil je graag katten en kamerplanten combineren in een huishouden? Dat kan! In dit blog vertellen we je over plantensoorten die niet giftig zijn voor katten.
Top 10 vaste planten
123planten
123planten in Inspiratie
Top 10 vaste planten - Vaste planten zijn onmisbaar in een tuin. Bekijk onze top 10 vaste planten voor in je tuin, op je balkon of terras.
Nieuw! Ons assortiment tuinplanten
123planten
123planten in Inspiratie
Nieuw! Ons assortiment tuinplanten - Nieuw! Ons assortiment tuinplanten. Maak kennis maken met ons nieuwe assortiment tuinplanten bij 123planten.
Een echte kerstboom of liever een kunstkerstboom?
123planten
123planten in Inspiratie
Een echte kerstboom of liever een kunstkerstboom? - Wil jij een echte kerstboom aanschaffen of ga liever voor een kunstkerstboom? Wat zijn de voordelen van een echte kerstboom en wat zijn de voordelen van een kunstkerstboom?