6 Kamerplanten die weinig licht nodig hebben

6 Kamerplanten die weinig licht nodig hebben

4.5
(4)
Ga direct naar

Iedereen heeft wel wat donkere hoekjes in huis die wel iets groens kunnen gebruiken. Dit hoeft voor planten die weinig licht nodig hebben geen probleem te zijn. Zo zijn er zijn namelijk genoeg schaduwplanten die hier dol op zijn. Ook halfschaduw planten kunnen op dit soort hoekjes geplaatst worden. Benieuwd welke kamerplant weinig licht nodig heeft? In deze blog vertel ik je de 6 beste schaduwplanten voor binnen.

1. Dracaena

Als je op zoek bent naar grote kamerplanten met weinig licht, dan is de Dracaena iets voor jou. De Dracaena is in Nederland ook bekend onder de naam Drakenbloedboom. Dracaena's doen het uitstekend met minder licht, het is dan ook een echte schaduwplant. Daarnaast is het een hele makkelijke schaduwplant en verbruikt hij weinig water. 

2. Calathea

De Calathea’s zijn bijzondere schaduwplanten en hebben een unieke uitstraling door hun getekende blad. De Calathea heeft een grote diversiteit aan kleuren en vormen van de bladeren. Deze schaduwplant is afkomstig uit de oerwouden van Zuid-Amerika en het Amazone gebied. De Calathea groeit hier van nature in de schaduw. 

3. Spathiphyllum

De Lepelplant is een makkelijke en bloeiende schaduwplant, die het goed doet op een standplaats met minder licht. De Lepelplant groeit in de jungle namelijk onder een dik bladerdek en ontvangt hierdoor niet veel licht. Hiernaast is het onmogelijk om de Spathiphyllum te verdrinken. Deze schaduwplant kan namelijk goed tegen een vochtige grond.

4. Philodendron

De Philodendron Scandens is een hangplant die weinig licht nodig heeft, het is een echte schaduwplant. Veel Philodendron soorten komen van oorsprong uit het regenwoud van Zuid-Amerika. Deze schaduwplanten hebben graag een licht vochtige grond zonder dat de wortels in een laag water staan.

5. Kentia

Deze populaire palmen zijn hoge schaduwplanten en groeien van oorsprong op een eiland ten oosten van Australië. De Kentia is een palm uit de familie Arecaceae of Palmea. Dit is een van de sterkere palmen. De Kentia is makkelijk in onderhoud en zijn daarom een geliefde schaduwplanten.

6. Aglaonema

De Aglaonema komt van oorsprong uit tropische gebieden van Indonesië en omstreken.  Deze schaduwplant heeft een uniek blad met mooie patronen. De Aglaonema groeit van nature onder grotere beplanting in het tropisch regenwoud. Deze schaduwplant vindt een donker plekje in de kamer daarom helemaal prima.

Schaduwplanten
Populair
Grote philodendron hangplant 1
Philodendron scandens Heartleaf philodendron
80 cm 28 cm
€ 5700 incl. BTW
Dracaena Cintho kamerplant kopen bij 123planten
Dracaena Cintho Drakenbloedboom
160 cm 24 cm
€ 5100 incl. BTW
Spathiphyllum Sweet Sebastiano
Spathiphyllum Sweet Sebastiano Lepelplant
110 cm 24 cm
€ 3600 incl. BTW
Calathea-orbifolia-kamerplant
Calathea orbifolia Pauwenplant
60 cm 21 cm
€ 2000 incl. BTW

Beoordeel dit bericht

4.5 / 5. 4

Geplaatst in Inspiratie
123planten

Reacties (0)

Schrijf een reactie...
Ook interessant
5x planten voor in de vensterbank
123planten
123planten in Inspiratie
5x planten voor in de vensterbank - Met vensterbank planten haal je een stukje natuur in huis en geef je sfeer aan je interieur. Vaak worden planten neergezet bij de vensterbank, echter kunnen niet alle planten hier neergezet worden.
De 5 leukste planten die het goed doen in de slaapkamer
123planten
123planten in Inspiratie
De 5 leukste planten die het goed doen in de slaapkamer - Slaapkamer planten zijn enorm populair. Planten in de slaapkamer zorgen voor een gezellige sfeer en fleuren je interieur op.
De 8 beste planten voor de in de badkamer
123planten
123planten in Inspiratie
De 8 beste planten voor de in de badkamer - Planten in de badkamer zijn enorm populair! Een plant voor in de badkamer fleurt je interieur niet alleen op, het is ook nog is goed voor je plant om daar een plekje te bemachtigen.