6 Kamerplanten die weinig licht nodig hebben

6 Kamerplanten die weinig licht nodig hebben

3.8
(5)
Ga direct naar

Iedereen heeft wel wat donkere hoekjes in huis die wel iets groens kunnen gebruiken. Dit hoeft voor planten die weinig licht nodig hebben geen probleem te zijn. Zo zijn er zijn namelijk genoeg schaduwplanten die hier dol op zijn. Ook halfschaduw planten kunnen op dit soort hoekjes geplaatst worden. Benieuwd welke kamerplant weinig licht nodig heeft? In deze blog vertel ik je de 6 beste schaduwplanten voor binnen.

1. Dracaena

Als je op zoek bent naar grote kamerplanten met weinig licht, dan is de Dracaena iets voor jou. De Dracaena is in Nederland ook bekend onder de naam Drakenbloedboom. Dracaena's doen het uitstekend met minder licht, het is dan ook een echte schaduwplant. Daarnaast is het een hele makkelijke schaduwplant en verbruikt hij weinig water. 

2. Calathea

De Calathea’s zijn bijzondere schaduwplanten en hebben een unieke uitstraling door hun getekende blad. De Calathea heeft een grote diversiteit aan kleuren en vormen van de bladeren. Deze schaduwplant is afkomstig uit de oerwouden van Zuid-Amerika en het Amazone gebied. De Calathea groeit hier van nature in de schaduw. 

3. Spathiphyllum

De Lepelplant is een makkelijke en bloeiende schaduwplant, die het goed doet op een standplaats met minder licht. De Lepelplant groeit in de jungle namelijk onder een dik bladerdek en ontvangt hierdoor niet veel licht. Hiernaast is het onmogelijk om de Spathiphyllum te verdrinken. Deze schaduwplant kan namelijk goed tegen een vochtige grond.

4. Philodendron

De Philodendron Scandens is een hangplant die weinig licht nodig heeft, het is een echte schaduwplant. Veel Philodendron soorten komen van oorsprong uit het regenwoud van Zuid-Amerika. Deze schaduwplanten hebben graag een licht vochtige grond zonder dat de wortels in een laag water staan.

5. Kentia

Deze populaire palmen zijn hoge schaduwplanten en groeien van oorsprong op een eiland ten oosten van Australië. De Kentia is een palm uit de familie Arecaceae of Palmea. Dit is een van de sterkere palmen. De Kentia is makkelijk in onderhoud en zijn daarom een geliefde schaduwplanten.

6. Aglaonema

De Aglaonema komt van oorsprong uit tropische gebieden van Indonesië en omstreken.  Deze schaduwplant heeft een uniek blad met mooie patronen. De Aglaonema groeit van nature onder grotere beplanting in het tropisch regenwoud. Deze schaduwplant vindt een donker plekje in de kamer daarom helemaal prima.

Schaduwplanten
Populair
Aglaonema silver bay 8
Aglaonema silver bay Chinese Evergreen
60 cm 24 cm
€ 4200 incl. BTW
Grote philodendron hangplant 1
Philodendron scandens Heartleaf philodendron
50 cm 28 cm
€ 7200 incl. BTW
Dracaena Cintho kamerplant kopen bij 123planten
Dracaena Cintho Drakenbloedboom
160 cm 24 cm
€ 6000 incl. BTW
Spathiphyllum Sweet Sebastiano
Spathiphyllum Sweet Sebastiano Lepelplant
120 cm 24 cm
€ 3600 incl. BTW
Calathea-orbifolia-kamerplant
Calathea orbifolia Pauwenplant
55 cm 21 cm
€ 2300 incl. BTW

Beoordeel dit bericht

3.8 / 5. 5

Geplaatst in Inspiratie
123planten

Reacties (0)

Schrijf een reactie...
Ook interessant
Niet giftige planten voor katten 
123planten
123planten in Inspiratie
Niet giftige planten voor katten  - Wil je graag katten en kamerplanten combineren in een huishouden? Dat kan! In dit blog vertellen we je over plantensoorten die niet giftig zijn voor katten.
Top 10 vaste planten
123planten
123planten in Inspiratie
Top 10 vaste planten - Vaste planten zijn onmisbaar in een tuin. Bekijk onze top 10 vaste planten voor in je tuin, op je balkon of terras.
Nieuw! Ons assortiment tuinplanten
123planten
123planten in Inspiratie
Nieuw! Ons assortiment tuinplanten - Nieuw! Ons assortiment tuinplanten. Maak kennis maken met ons nieuwe assortiment tuinplanten bij 123planten.
Een echte kerstboom of liever een kunstkerstboom?
123planten
123planten in Inspiratie
Een echte kerstboom of liever een kunstkerstboom? - Wil jij een echte kerstboom aanschaffen of ga liever voor een kunstkerstboom? Wat zijn de voordelen van een echte kerstboom en wat zijn de voordelen van een kunstkerstboom?