Philodendron stekken 

Philodendron stekken 

4.8
(5)

Heb jij een mooie Philodendron in je bezit en vind je het leuk om deze te stekken? Dat kan! De Philodendron is vrij eenvoudig te stekken, waardoor je snel jouw Philodendron vermeerdert. Dit is al een leuke bezigheid, maar komt ook goed van pas wanneer je Philodendron stekken wilt delen met anderen! 

Een Philodendron stekken, hoe doe je dat? 

De Philodendron komt in verschillende groeiwijzen voor, klimmend, kruipend en hangend. Al deze soorten stek je op dezelfde manier, door middel van stengelstekken. De ene Philodron is wat makkelijker om te stekken dan de andere. Dit komt door de ruimte tussen de groeipunten van jouw Philodendron. Daarom stek je de Philodendron Gloriosum wat moeizamer, omdat deze een kruiper is en de Philodendron Scandens weer makkelijker omdat de hangende ranken goed bereikbaar zijn. Wees hier bedachtzaam op wanneer je jouw Philodendron stekt. Al met al is de methode precies hetzelfde. We leggen je hier uit hoe je jouw Philodendron stekt in 4 stappen! 

Stap 1

Zoek het groeipunt. Dit zijn verdikte delen op de stengel. Meestal bevindt zich hier een aanhechting van een blad in de buurt en/of luchtwortels. 

Stap 2

Nu kun je knippen in het midden tussen twee groeipunten, zo laat je genoeg stengel over aan beide delen. Zorg ervoor dat je altijd je schaar desinfecteren voor het knippen. Zo voorkom je dat je bacteriën of viezigheid in de 'wond’ van de plant krijgt. Zorg ervoor dat je stek 2-3 bladeren heeft. 

Stap 3

Kies je substraat. Je kunt de stek laten wortelen op aarde, water, hydrokorrels of een ander substraat. Water is hierbij het meest gekozen, omdat het de ontwikkelde wortels goed laat zien en het makkelijk te verkrijgen is. 

Stap 4

Nu is het tijd om veel geduld te hebben. Je Philodendron stek is hard zijn best aan het doen om uit te groeien tot volledige plant. Je zou binnen een paar weken wortel ontwikkeling moeten zien. 

Waarom groeit mijn Philodendron stek niet?

Groeit jouw stekje niet? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Kijk even naar de stam van de stek, is deze hard en groen, of zacht en bruin. Bij de tweede optie heeft de stek rot opgelopen. Dit kun je terug knippen, zolang je niet in het groeipunt knipt. Het groeipunt is van belang voor de plant om nieuwe groei te krijgen. Soms willen stekken in het algemeen niet groeien. Wees niet getreurd, dit gebeurt en ligt niet aan jouw groene vingers.

Wanneer kan mijn Philodendron stek worden overgepot?

Wanneer je jouw Philodendron stek op water of een ander substraat laat wortelen, kan deze overgepot worden naar aarde wanneer de wortels zo’n 10  centimeter lang zijn en vertakkingen laten zien. Houdt de aarde goed vochtig zodat je plant voldoende water heeft om door te groeien. Let er wel op dat de potgrond niet te nat wordt, dit is niet wenselijk voor de stek en kan nare luchtjes, beestjes en symptomen met zich meebrengen. 

Populair
Philodendron green wonder plant-
Philodendron green wonder
100 cm 24 cm
€ 3800 incl. BTW
Philodendron scandens brasil 4
Philodendron brasil
30 cm 15 cm
€ 1700 incl. BTW
Philodendron melanochrysum planten
Philodendron Melanochrysum Stekje
10 cm 2 cm
€ 800 incl. BTW

Beoordeel dit bericht

4.8 / 5. 5

Geplaatst in Planten stekken
123planten

Reacties (0)

Schrijf een reactie...
Ook interessant
Zamioculcas stekken 
123planten
123planten in Planten stekken
Zamioculcas stekken  - Stek jouw Zamioculcas eenvoudig, met de keuze uit 3 verschillende stek methodes.
Calathea stekken 
123planten
123planten in Planten stekken
Calathea stekken  - De Calathea is geliefd om zijn scala aan kleuren en patronen. Wil je die van jou graag stekken? Lees dan snel verder.
Strelitzia stekken 
123planten
123planten in Planten stekken
Strelitzia stekken  - De Strelitzia is een imposante kamerplant, die zeer geliefd is. Wil jij die van jou graag stekken? Dat kan!
Cactus stekken, hoe doe je dat?
123planten
123planten in Planten stekken
Cactus stekken, hoe doe je dat? - Wil je jouw cactus stekken? Een cactus stekken is heel makkelijk om te doen. Stap voor stap laat ik je zien hoe je het beste jouw cactus kunt gaan stekken.