Nieuw! Ons assortiment tuinplanten

Nieuw! Ons assortiment tuinplanten

4.2
(5)

Tuinplanten bij 123planten


Vanaf maart 2024 kun je kennis maken met ons nieuwe assortiment tuinplanten. 123planten gaat zich naast kamerplanten ook richten op tuinplanten. Je vindt bij ons een diversiteit aan tuinplanten voor op je balkon, terras of in je tuin. Welke tuinplanten soorten je precies kunt verwachten laat ik hieronder zien.

Of je nu een vaste tuinplant zoekt, een moestuin plant, een bodembedekker of een mooie heester, bij 123planten vindt jij vast en zeker de juiste tuinplant.

Siergrassen

Siergrassen zijn er in oneindig veel verschillende soorten. Een siergras is over het algemeen makkelijk in onderhoud en wordt vaak als opvulling in een tuin gebruikt. Doordat siergrassen in verschillende hoogtes bestaan kun je leuk hoogteverschil creëren in je tuin.

Bodembedekkers

Bodembedekkers zijn zeer geschikt om onkruid tegen te gaan. Zoek je laagblijvende tuinplanten die je tussen grotere heesters wilt plaatsen, dan zijn bodembedekkers de ideale tuinplanten hiervoor. Je creëert met een bodembedekker nog meer groen in je tuin.

Moestuin

Hoe leuk is het om je eigen moestuin te beginnen? Je vindt bij 123planten niet alleen de ‘gewone’ tuinplanten maar óók moestuinplanten. Vind je het leuk om je eigen planten te kweken, neem dan vooral een kijkje bij ons assortiment moestuinplanten.

Bomen

Heb je ruimte in je tuin en wil je graag de hoogte in? Bekijk dan ons assortiment bomen. Een boom kent diverse doeleinden. Wil je meer schaduw in je tuin met een boom, of dient de boom juist als decoratie of als afscheiding? Bomen zijn ideale tuinplanten omdat ze ook nog eens weinig verzorging vragen.

Klimplanten

Voor klimplanten heb je niet per sé een tuin nodig. Je kunt klimplanten ook prima op een balkon laten groeien. Een klimplant kun je zo wel in de volle grond als in een pot plaatsen.

Heesters

Heesters zijn houtachtige tuinplanten die winterhard zijn. Heesters vind je in verschillende soorten en maten. Compacte soorten voor op je balkon of terras, maar ook breed uitlopende soorten.

Vaste planten

Vaste planten, de naam zegt het eigenlijk al, zijn tuinplanten die langer dan twee jaar leven. Veel vaste planten zijn bladverliezend en sterven elk jaar bovengronds af om vervolgens in het voorjaar weer op te komen.

Fruitbomen en -struiken

Fruitbomen en fruitstruiken zijn echte eye-cacthers voor in je tuin. Heb je weinig ruimte, dan kunnen zij ook prima op het balkon in een pot staan. Zolang ze maar voldoende zonlicht krijgen. Oogst je fruit uit eigen tuin, hoe leuk is dat?

Hagen en heggen

Hagen en heggen worden veelal als afscheiding geplaatst. Ze hebben weinig onderhoud nodig en ze zijn vaak wintergroen. Door hun dichte begroeiing kun je delen in je tuin afscheiden en leuke hoekjes creëren.

Balkon- en terrasplanten

Balkon- en terrasplanten worden vaak in een pot geplaatst. Of je nu bloeiende tuinplanten zoekt of groene balkon- of terrasplanten, je vindt bij ons een uitgebreid assortiment tuinplanten, grote en kleine soorten.

Eenjarige planten

Eenjarige planten bloeien maar 1 seizoen en gaan hierna dood. Maar tijdens het seizoen bloeien ze uitbundig en kleurrijk. Sommige eenjarige planten zaaien zichzelf uit waardoor je langer van jouw plantensoort kan genieten.

Heideplanten

Heideplanten kun je onderverdelen in winter- en zomerheideplanten. Sommige heideplanten zijn winterhard, andere niet. Heideplanten kun je zowel in de volle grond als in een pot plaatsen. Heideplanten staan ook prachtig in een border.

Zoals je hebt kunnen lezen hebben wij verschillende categorieën waarin wij onze tuinplanten plaatsen. Hierdoor kun je makkelijk zoeken wanneer je op zoek bent naar een bepaalde tuinplant. Wil je graag een tuinplant aanschaffen maar heb je nog geen idee wat je precies zou willen? Scroll dan gewoon lekker door onze tuinplanten pagina. Heb je een tuinplant op het oog? Je vindt alle informatie over de tuinplant bij het product zelf of bij onze tuinplanten encyclopedie.

Populair
984810e2-b535-4d50-9196-972cb945acec
Laurus nobilis
90 cm 21 cm
€ 2400 incl. BTW
Cupressus sempervirens tuinplant
Cupressus sempervirens
100 cm 19 cm
Regular Price € 2100 Special Price € 1999 incl. BTW
F1bc7a68-c059-413a-b678-ccb2aeafe8b5
Acer Palmatum 'Orange Lace' ®
50 cm 19 cm
Regular Price € 2100 Special Price € 1208 incl. BTW
05aa027e-0763-4468-aa0b-08fc21d6d8d1
Acer Palmatum 'Beni-maiko'
60 cm 19 cm
€ 2100 incl. BTW

Beoordeel dit bericht

4.2 / 5. 5

Geplaatst in Inspiratie
123planten

Reacties (0)

Schrijf een reactie...
Ook interessant
Niet giftige planten voor katten 
123planten
123planten in Inspiratie
Niet giftige planten voor katten  - Wil je graag katten en kamerplanten combineren in een huishouden? Dat kan! In dit blog vertellen we je over plantensoorten die niet giftig zijn voor katten.
Top 10 vaste planten
123planten
123planten in Inspiratie
Top 10 vaste planten - Vaste planten zijn onmisbaar in een tuin. Bekijk onze top 10 vaste planten voor in je tuin, op je balkon of terras.
Een echte kerstboom of liever een kunstkerstboom?
123planten
123planten in Inspiratie
Een echte kerstboom of liever een kunstkerstboom? - Wil jij een echte kerstboom aanschaffen of ga liever voor een kunstkerstboom? Wat zijn de voordelen van een echte kerstboom en wat zijn de voordelen van een kunstkerstboom?
Schimmel op je kamerplant, wat moet je doen?
123planten
123planten in Inspiratie
Schimmel op je kamerplant, wat moet je doen? - Schimmel op je kamerplant of op je potgrond, wat kun je hieraan doen en hoe kun je schimmel op je plant het beste voorkomen?